自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

有次係街見到架電單車轉彎時司機成個人飛左出去,點知佢好快就起返身即刻上返車楂走。

capricornbb    發表於 19-6-22 10:28

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

capricornbb 發表於 19-6-21 08:41
係呀!我當時係眼前一白(不是一黑),白光好似準備上天堂咁

我覺得係因為太驚, 或血氣忽然唔暢順!
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

cattz288 發表於 19-6-21 08:47
我覺得係因為太驚, 或血氣忽然唔暢順!
我當時係病咗,發高燒,去睇醫生途中……跟住送咗我去醫院

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我讀中學時,有一日放學坐巴士經大埔道返屋企,當時我坐上層車頭位,前面有架貨櫃車,大埔道好多彎位的,去到某一個彎位,我親眼睇住架貨櫃車翻側,好大聲嘭一聲地下震哂,我當時個心真係跳得好厲害好驚,巴士當時唔係跟得好貼,馬上從內線駛走咗,所以都唔知個司機有冇事。

capricornbb    發表於 19-6-21 09:03

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

capricornbb 發表於 19-6-21 08:51
我當時係病咗,發高燒,去睇醫生途中……跟住送咗我去醫院

我n次係見血/打針太驚, 一次係病緊, 一次撞親, 極痛情況! 做左亞媽未試過喇!

capricornbb    發表於 19-6-21 09:02
放下自在

男爵府

him-bb 發表於 19-6-21 07:26
系咪真系會睇番以前既野?

係,由右至左飛過,好似舊式菲林咁,一張張,釆色的,雖然過得快,但都睇得好清楚,由細到大的生活相咁

侯爵府

好媽媽勳章

1. 後生時係卡拉ok做侍應,遇著黑幫尋仇,三個男人揸住三支木棍,一出lift就衝去目標坐個張枱亂棍狂毆傷者成頭血埋嚟叫我俾嘢佢抹,我嚇到目瞪口呆
2. 買完餸經過隔離座,突然一聲巨響,有個小朋友跌咗落嚟,瞓咗係堆單車上面,係咁嗌好痛,我叫其他人唔好掂佢,即刻報警,佢媽落到嚟一見到即刻暈咗

再諗吓有無先

capricornbb    發表於 19-6-21 22:38
開心每一天

男爵府

bbyou 發表於 19-6-21 07:33
呢D係咪叫頻死?

我唔知,因為我係食食下飯暈,個人醒返仲係keep住坐住的,家人話我暈時,反白眼,手好似問米婆咁震,醒左失禁,剛好我穿黑色雪紡,泰國餐廳,椅是竹編織,所以尿直接流到椅下,之後回家換3,再去急症,check過曬,又無野,住了2天。家人話果間餐廳邪,在圓方的。講真行過果面確實有點不自然

男爵府

厚多士 發表於 19-6-21 07:12
我以為失禁就冇得救了,原來醒番也會

應該個分別是,醒前失禁 和醒後失禁,

水晶宮

回覆樓主:

1 係球場打波,樓上突然好多玻璃跌落黎,以為高空襲物,原來係一個單位火燭,住客打爛玻璃窗爬出單位外面

2 上堂望出窗,見到對面單位有人跳樓,警察上黎安撫我地

3 有個司機睇電話分心,攔腰撞埋我車,好彩車速唔快,但都嚇到鼻哥窿無肉

4 係 food court 食食下嘢,前面有個男人突然掙扎跌落地,大家即刻去搵人幫手,同埋攞開 d 枱櫈,好彩在場有護士,估計係啃親,因為見個男人之後無事企返起身。自此,我提自己同屋企人真係要慢慢食

capricornbb    發表於 19-6-21 22:40

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有次去買lunch,果度都有面包賣
我拎住包lunch,擰轉就見到店內有點混亂,有個媽抱住個女塞緊佢食包,個女約5、6歲,張眼無反應 (唔知點解佢阿媽覺得果刻適合喂包)
職員開始話細細聲call白車啦call白車啦
我回過神,即刻話,啊!我頭先見隔離街xx門口有架白車,快d搵人跑去啦!(無鬼用個心已經卜卜跳)
有個應該係阿媽朋友即刻跑過去,好快就聽到救護車嘅聲,我又幫唔到手就走左
成日唸,唔個個女仔點呢

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

1. 細個在大埔住, 有日行經汀角路, 親眼睇住有架電單車同架貨車互撞, 電單車司機拋起成層樓咁高再撻返落地, 阿媽拖我走, 唔知後來點了.
2. 又係大埔, 在太和站等火車返工, 見到隔離卡排隊個位, 有個阿叔跑上前跳軌, 架車即響號但已碌埋去一陣先停到, 我就企喺月台腳都震哂, 返唔到工叫阿爸黎接我返屋企. 我走果陣救護車先黎. 又係唔知之後點, 果陣internet未咁發達, 我睇新聞都無資料...

3. 去旅行時, 在某個景點, 有個男人訓左在地上, 可能突然中風定點, 當時都嚇一嚇, 好多人埋去幫手.

4. 去日本見到有媽媽踩單車, 前1個B後1個B, 跟住炒單車撞埋間舖度, 好彩大小都無事.

5. 廣華醫院門口, 見到個阿伯衝過緊路, 結果自己仆倒成面血, 我陪左佢一陣, 有人去醫院搵救護, 好彩佢都清醒無大礙.

6. 又係細個, 在大埔某商場, 見到個阿媽抱住個仔喊住走出黎, 應該係在餐廳食嘢啃到, 有人叫佢去診所搵醫生, 唔知佢地之後點了.
仲有D唔記得了...

capricornbb    發表於 19-6-21 22:42

水晶宮

bb130505 發表於 19-6-21 09:16
我唔知,因為我係食食下飯暈,個人醒返仲係keep住坐住的,家人話我暈時,反白眼,手好似問米婆咁震,醒左 ...
間泰國餐幾好味,但係入面好暗

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 19-6-21 09:26
有次去買lunch,果度都有面包賣
我拎住包lunch,擰轉就見到店內有點混亂,有個媽抱住個女塞緊佢食包,個女 ...
好彩你醒起就近有救護車,救咗小女孩一命

水晶宮

goo_littlebb 發表於 19-6-21 09:31
1. 細個在大埔住, 有日行經汀角路, 親眼睇住有架電單車同架貨車互撞, 電單車司機拋起成層樓咁高再撻返落地, ...

5. 你好好,陪伯伯

似乎揸電單車真係好危險一撞就飛起

水晶宮

bluetulip 發表於 19-6-21 09:23
1 係球場打波,樓上突然好多玻璃跌落黎,以為高空襲物,原來係一個單位火燭,住客打爛玻璃窗爬出單位外面

...
你遇到的事件都好驚險,幸好你吉星拱照

水晶宮

I9528 發表於 19-6-21 07:45
1. 過緊馬路,突然的士撞電單車,電單車司機飛落响我腳前面,嚇咗2-3秒後回魂,打電話同佢報警

2. 响大街 ...
讀書時期,在圖書館俾人非禮,報咗警,上法庭,但個衰人入唔到罪

水晶宮

I9528 發表於 19-6-21 07:45
1. 過緊馬路,突然的士撞電單車,電單車司機飛落响我腳前面,嚇咗2-3秒後回魂,打電話同佢報警

2. 响大街 ...
同2個女性朋友喺旺角女人街兩旁的餐廳食飯,突然有個男人入嚟巡視,跟住搶咗我朋友的手機逃去無蹤

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

好多年前去九龍城"方榮記" 食沙爹火鍋, 剛食咗一陣, 突然門口有個紋身金毛沖入嚟, 向天花板投擲一個紅色膠袋, 然後快速逃走, 隨即膠袋爆開, 一陣惡臭仆面而來, 坐在門口的食客即時大爆粗口, 我定眼一睇, 原來是尿水, 跟沙爹一樣顏色.
好在我坐里面, 沒有受到波及.

capricornbb    發表於 19-6-21 23:23
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

水晶宮

emt1314 發表於 19-6-21 23:02
好多年前去九龍城"方榮記" 食沙爹火鍋, 剛食咗一陣, 突然門口有個紋身金毛沖入嚟, 向天花板投擲一個紅色膠 ...
沙爹色

首頁

尾頁

跳至