自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

auhiyo 發表於 19-6-30 23:52
有冇人淘過電話卡?我見佢有好多款,不過唔知用唔用得。

現在大陸電話卡要實名的

大宅

jkswoo 發表於 19-6-30 22:14
日常任務有個微博簽到有2分,加埋的話每日可以攞9分
聯通係會停號的,我有張東莞聯通毛卡俾佢停左,原因係 ...

甘即系要3個月北上一次,如果唔北上,有冇方法系香港做d嘜可以keep到個大陸電話號碼呢?

翡翠宮

SSKwny 發表於 19-6-30 10:34
我一年大約上大陸3次左右,請問怎樣出大陸電話號碼 (綁微信) 較便宜呢?

我了解過有種叫日卡(¥150,每月 ...

會唔會去廣州?淘張從化卡,去廣州實名,無月費,平時玩下簽到及其他活動,北上時上網都唔洗錢。我自己有2張。

大宅

cattz288 發表於 19-6-30 22:19
駛唔駛自己有微博先簽到? 我無喎
原來會停架? 但有時佢app要維修時都要迫人再收驗證証! 所以都 ...

用既意思係消費,不過三年黎只係試過一次,之後唔用都冇停過

大宅

SSKwny 發表於 19-7-1 00:28
甘即系要3個月北上一次,如果唔北上,有冇方法系香港做d嘜可以keep到個大陸電話號碼呢?
...

宜家可以出到既零月費又要keep 大陸電話號碼方法應該得番大陸中移動廣州從化卡,同澳門中電信大灣區一卡兩號,前者要上廣州實名加有機會突然被停號,後者需要一隻全網通電話加半年充值一次

子爵府

平既一定要係上大陸開卡
香港開個大陸號碼有限制,如你要跟住香港號碼,轉台大陸號碼係轉唔到兼因為轉台要無左~

唔想綁手綁腳咁用,返大陸開一張最好~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

SSKwny 發表於 19-6-30 12:50
請問你系聯通個張卡叫什麼名? 系米同聯通職員講出日卡就可以? 系米在大陸聯通店內購買就可以? 謝謝!
...

之前jm有教, 所以老公早前喺鴨寮街買左張國內出既一張兩號, 100蚊一張, 內有50定40蚊, 今朝卒之襯返去玩, 順便喺羅湖關口整埋實名! 嚇c, 要等成30個籌! 職員好熟手! 有賣咭有實名! 其實實名做得好快
放下自在

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sochui 發表於 19-6-30 10:44
聯通六元月費最平,移動要8元月費
中移動需然8元, 但上網我用中移動雙V, 我每月只係上去一二天, 用得比較少, 變左唔使再比上網費, 每月淨係話費8元啫。

https://kknews.cc/tech/abbqqov.html

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lyh80115 發表於 19-7-1 12:37
會唔會去廣州?淘張從化卡,去廣州實名,無月費,平時玩下簽到及其他活動,北上時上網都唔洗錢。我自己有2 ...
張卡係唔係2G架??
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

andyman 發表於 19-7-1 22:38
張卡係唔係2G架??

是4G的

大宅

rebornarmy 發表於 19-6-30 10:44
我都係用呢個plan, 係深圳聯通門市開
$100人仔 , 之前係$1/gb
而家好似得800mb/日,但都夠用

琴日係深圳灣出要¥260

公爵府

BK Milk勳章

張包仔 發表於 19-7-2 16:40
琴日係深圳灣出要¥260

咁貴,我岩岩係yahoo拍賣到買左張要98蚊,不過唔知用唔用得,用得再上黎報導。

珍珠宮

cattz288 發表於 19-7-1 22:27
之前jm有教, 所以老公早前喺鴨寮街買左張國內出既一張兩號, 100蚊一張, 內有50定40蚊, 今朝卒之襯返去玩, ...

月費多少?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

youhello507 發表於 19-7-2 18:14
月費多少?

6蚊!一咭兩號, 尋晚裝埋聯通app, 發現比我張米粉咭plan少左添加親情號! 即係佢打比我, 要收錢

象牙宮

lyh80115 發表於 19-7-1 12:37
會唔會去廣州?淘張從化卡,去廣州實名,無月費,平時玩下簽到及其他活動,北上時上網都唔洗錢。我自己有2 ...

下個月會去廣州玩順便實名
想問深圳地下商場係咪都係移動收得好d? 定地下商場都係麻麻?
放下自在

翡翠宮

cattz288 發表於 19-7-2 18:21
下個月會去廣州玩順便實名
想問深圳地下商場係咪都係移動收得好d? 定地下商場都係麻 ...

整體移動好啲。地下商場又唔會特别差。

象牙宮

lyh80115 發表於 19-7-2 18:33
整體移動好啲。地下商場又唔會特别差。

尋日喺food court, 買左幾轉, 最後果轉聯通連wechat qr code都出唔到! 幾氣餒
放下自在

翡翠宮

cattz288 發表於 19-7-2 18:37
尋日喺food court, 買左幾轉, 最後果轉聯通連wechat qr code都出唔到! 幾氣餒
...

咁要試下移動啦,我北上係三間都有齊 ,通訊無死角。

珍珠宮

lyh80115 發表於 19-7-2 18:39

深圳地鐵內,那比較好

象牙宮

lyh80115 發表於 19-7-2 18:39

0月費, 抵用
放下自在

首頁

尾頁

跳至