自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Kittymummy 發表於 19-6-30 19:40
係喎,我只見寫六旬翁,突然樓主寫變左醉翁
因為早幾日年輕人個媽喺on.cc拍左段片,話亞伯醉酒嘛,騷擾女仔,佢個仔睇唔過眼出手,
係咪醉酒,法醫驗屍就知

禁止訪問

複式洋房

Kittymummy 發表於 19-6-30 19:40
係喎,我只見寫六旬翁,突然樓主寫變左醉翁

我都係聽朋友講,覺得好人應該有好報,所以想幫手搵到目擊證人~搵出真相!!!

子爵府

muik 發表於 19-6-30 18:54
26歲青年為解救兩名女士被醉翁撩,被告謀殺,急尋目擊者(emoji)

水晶宮

muik 發表於 19-6-30 19:50
我都係聽朋友講,覺得好人應該有好報,所以想幫手搵到目擊證人~搵出真相!!!

即係你唔係第一身既家人啦,又係聽朋友講。係唔係好人,警察會去查,冇做過既自然會還清白.

複式洋房

ongheung 發表於 19-6-30 19:48
回覆 Kittymummy 的帖子

如果老翁無醉,突然間俾人叫做醉翁,目的何在呢?

目的只有一個~想真相大白!只想幫忙搵到目擊到成件事既人~

子爵府

nerolibaby 發表於 19-6-30 19:20
咩樹?完全唔知

1位老翁跌倒,頭着地,傷重死亡
1位26歲青年被告謀殺

宜家2邊屋企人都網上揾目擊者...
報導都分左2邊講唔同野

一邊報導係話2位起爭執,有支體接觸...老翁跌倒頭著地,之後傷重死亡...係警方調查後去拉青年人

另一邊報導係話老翁借醉撩女仔...青年人家屬話自己個仔睇唔過眼出面救2個女仔...同老翁有爭執...話係老翁出手,佢本能推了一下...之後老翁倒地

仲話有自稱救護員經過,睇過老翁冇事,冇流血...所以大家先走...
阿媽話自己仔好乖好孝順...唔會關個仔事...

希望快啲水落石出...

但我唔係好明:
佢地話老翁無事,無流血?

但宜家公佈老翁死亡原因係頭著地,有明顯13厘米傷口,有大量出血跡象?

複式洋房

Kittymummy 發表於 19-6-30 19:55
即係你唔係第一身既家人啦,又係聽朋友講。係唔係好人,警察會去查,冇做過既自然會還清白.
...

所以先想要幫忙搵出目擊證人!

珍珠宮

何謂好人?
好人就可出手?

子爵府

回覆樓主:

總之, 有人見到事情發生, 就協助警方找出真相.

子爵府

好人定壞人應留比警察查清楚

你覺得想轉發揾目擊者係咪應該2邊都發?
點解剩係發年青人個方?
老翁家人都一樣有網上揾目擊者,你唔轉發?

仲有最開始報導係話老翁同26歳年青人...
係之後年青人阿媽話個老翁係醉翁...仲話仔同啲朋友話有自稱救護員咁啱經過睇過老翁...話老翁無事無流血,佢地先走...
(但正常推跌左人,人地起唔到身,你都唔會走喇...有冇事唔係應該報警同call白車?)

最大問題係宜家公佈老翁死亡原因係後腦有13厘米傷口,有大量出血跡象...

點解同佢地口中冇事冇流血差咁遠??

希望快啲水落石出...還無辜一方公道

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

PUSH
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

cara.mak 發表於 19-6-30 19:57
何謂好人?
好人就可出手?

其實正正因為我所知既唔係自己所見既~所以得知呢件事之後,我第一反應都係想幫忙搵到目擊證人!

出手固然係唔岩啦~我亦唔知個真實過程係點~所以依家開始都唔講禁多聽返黎既野~

我沒有想偏幫誰、我只係覺得如果搵到目擊證人就好了、真相才是最重要!

男爵府

Push

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

muik 發表於 19-6-30 19:55
目的只有一個~想真相大白!只想幫忙搵到目擊到成件事既人~

警方會做,廣大市民無需多講,除非你係目擊者,可主動到警署落口供

複式洋房

JO_100 發表於 19-6-30 20:09
總之, 有人見到事情發生, 就協助警方找出真相.

冇錯!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

kamyee503 發表於 19-6-30 19:56
1位老翁跌倒,頭着地,傷重死亡
1位26歲青年被告謀殺

先唔拉政治嘢講。任何情況無論出手/還手/自衛防守而最後搞出人命都會牽涉到刑事,爭在最後判謀殺定誤殺,判死於意外要好多同好强嘅人証,物證。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

MsBusy 發表於 19-6-30 19:48
因為早幾日年輕人個媽喺on.cc拍左段片,話亞伯醉酒嘛,騷擾女仔,佢個仔睇唔過眼出手,
係咪醉酒,法醫驗屍 ...

個阿媽係現場? 點知個阿伯係醉翁? 點解呼籲目擊者又唔呼籲女事主出嚟講返件事呢?

伯爵府

好人你點知佢係好人?咁主觀!
希望真相大白,水落石出...還無辜嘅一方公道。

子爵府

回覆樓主:

亦post 下死者那边的聯絡方法, 希望儘快查清楚!

首頁

尾頁

跳至