親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 19-8-21 23:43
船票係上船先買嗎?不用响碼頭買?

對,上船前俾錢

我仲傻下傻下係碼頭搵買票,好彩有當地人話我知係上船位買票

你知啦,d 班次好疏,有d 緊張

伯爵府

youhello507 發表於 19-8-21 19:17
公交芭堤雅返曼谷 119b 一位,大小同價

有劃位,大過25吋行李要上磅,計重量收費,30kg 30b 咁上下

想問邊度上車同落車?

珍珠宮

回覆樓主:

去到 siam paragon 斷糧,去網友教的 p&p jewelry, paragon 1/f, 唱錢 rate 接近最好,勝在方便

珍珠宮

fanfan0582 發表於 19-8-22 11:32
想問邊度上車同落車?

Roong Reuang Bus terminal Pattaya - Bangkok: Ekkamai, Morchit, Southern
芭達雅挽臘茫郡春武里府 20150泰國
https://maps.app.goo.gl/TXjk7eRbx3u8BL5d7

北面上車,曼谷總站 ekkamai bts 落車

今次搞笑,臨到總站架車急停,撞咗架的士車尾,佢停車落去傾兩句,唔駛搵差佬就走人,10分鐘搞掂

珍珠宮

回覆樓主:

paragon wacoal 專門店就較貴,m floor 特賣場就親民得多

冇香港咁濕,所以冇覺得咁熱

珍珠宮

回覆樓主:

入住曼谷 Travelodge, 係新,但冇窗,有d 房有d 怪味, twin bed 比較細,附近酒吧術,好熱鬧,行去 bts 10多分鐘,小遠

不過 bts 幾個站都 $26 , 唔塞車真係的士好

珍珠宮

回覆樓主:

又係去咗唐人街 tk , 銀都都係太貴,一碟炒飯都 400b 太高級

第三次食 tk 啦

大宅

youhello507 發表於 19-8-19 17:52
今日出珊瑚島,廿年冇嚟過

搭dudu 車到碼頭,10b 位

租電單車
要有牌?

珍珠宮

amj 發表於 19-8-22 21:33
租電單車
要有牌?

冇牌,係珊瑚島ok,俾passport 佢 keep , 俾錢,記住佢背心no,因為唔認得樣。還車打佢手提, 佢先會出現

島上我見最勁坐4個人,我就一大兩細,一前一後環島玩下

芭堤雅就小心,我見差館前查 drive license, 有個鬼佬show 完走得,有個鬼佬 show license 唔ok, 叫佢入差館。

我估佢只有私家車牌,我估會罰佢錢

珍珠宮

回覆樓主:

930pm 都塞車

珍珠宮

回覆樓主:

nana 酒店附近,冇的士肯按標到 donki, 5-6架車都唔做

我寧願call grab 或bts 都唔會就範

最尾call grab 都被放兩次飛機,可能太塞車

珍珠宮

回覆樓主:

donki d sports 抵玩

珍珠宮

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

個 kidzania 係五樓,但入口係四樓

個 k碌入場卷 do 唔到,等緊,可能係個 system 未 update, 聽佢講大約要一個鐘前買

要等checking 5mins

最好帶個八達通袋,俾小朋友袋 kid money 之類

珍珠宮

回覆樓主:

星期六唔多人

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

今天的pororo,天陰人不多

珍珠宮

威大嬸 發表於 19-8-24 13:50
今天的pororo,天陰人不多

prororo 勝在近,方便

珍珠宮

回覆樓主:

kidzania 好大, 唔駛點排,一日都玩唔哂,抵玩

珍珠宮

回覆樓主:

蠢咗,消防員最多人排,應該一早玩