想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

菲力cat 發表於 19-8-27 20:11
感覺開心左兩三星期。。。個天又收返(emoji)我會再努力

加油!!!

複式洋房

lutyiu 發表於 19-8-27 20:03
我都係照到心跳後冇左.. 我揀左藥流都好好彩。塞左3個鐘後劇痛,痛左一個鐘就排好多,之後似正常黎m .. 唔 ...

係,真係好乖❤我想問你仲多唔多血流出嚟?

大宅

回覆 lutyiu 的帖子

明白你的心情,我去年8月自然流,過咗好耐心情都未完全平伏。直接7月發現有咗,之後仲照到閃閃,本身好開心,可惜8wk時做檢查,冇咗心跳,準備藥流。

別墅

lutyiu 發表於 19-8-25 09:59
想係度寫下依2個月發生既野,真係快到好似夢一場。依胎係我自然懷孕第一胎。
Last m 25/5, 30/6第一次5周驗 ...

我都胎停左。想問 下胎備孕前 需要做d咩身體檢查 有冇好介紹

複式洋房

arjoo1028 發表於 19-8-27 20:55
係,真係好乖❤我想問你仲多唔多血流出嚟?

我今日都day 6,應該唔算多。開頭個幾日去廁所好似開水喉咁... 而家都唔係好感覺到佢流m了。希望清乾淨!

複式洋房

Ivyhope 發表於 19-8-28 22:12
回覆 lutyiu 的帖子

明白你的心情,我去年8月自然流,過咗好耐心情都未完全平伏。直接7月發現有咗,之後仲 ...

要take care呀!我都係照到閃閃後停左,的確好失落。希望你藥流順順利利,好快排乾淨!

複式洋房

Cherry0322 發表於 19-8-28 22:45
我都胎停左。想問 下胎備孕前 需要做d咩身體檢查 有冇好介紹

因為第一次,我冇重點去研究身體檢查。但我係其他帖見到會去睇免疫系統(睇下會唔會係自身免疫排斥個胎)同埋可以去睇下卵子/精子質素。希望幫到你

別墅

lutyiu 發表於 19-8-29 11:10
因為第一次,我冇重點去研究身體檢查。但我係其他帖見到會去睇免疫系統(睇下會唔會係自身免疫排斥個胎) ...

你打算去邊度睇免疫系統 同卵子 精子質素呢d?

複式洋房

Cherry0322 發表於 19-8-31 00:11
你打算去邊度睇免疫系統 同卵子 精子質素呢d?

我唔打算睇呀.. 多數連續小產先建議。我其實冇備孕,先生工作需要亦要飲酒。所以想養番好個身體,再備孕再試,希望bb係岩既時候番黎。

別墅

lutyiu 發表於 19-8-31 07:13
我唔打算睇呀.. 多數連續小產先建議。我其實冇備孕,先生工作需要亦要飲酒。所以想養番好個身體,再備孕再 ...

我第一胎系2017 五月22有 7月24吸宫手术落 当时得16岁 冇能力要。第二胎 2019五月17有 做唐氏發現bb冇心跳 本身藥物流產 之後複診檢查 話冇排乾淨 又做左吸宮手術。我呢個算唔算多數連續流產

複式洋房

Cherry0322 發表於 19-9-1 00:50
我第一胎系2017 五月22有 7月24吸宫手术落 当时得16岁 冇能力要。第二胎 2019五月17有 做唐氏發現bb冇心跳 ...

如果你第一胎係選擇唔要,應該唔算呀。連續流產應該係空心/胎停,個胎自身有問題而導致自然流/藥流/手術。

別墅

lutyiu 發表於 19-9-1 10:43
如果你第一胎係選擇唔要,應該唔算呀。連續流產應該係空心/胎停,個胎自身有問題而導致自然流/藥流/手術。 ...

原來。我個心真係嚴重受傷 冇左bb 好想bb快d返黎搵我 。你小產後 會打算幾時再開工?

別墅

想係度寫下依2個月發生既野,真係快到好似夢一場。依胎係我自然懷孕第一胎。

我7月初5w4自然淘汰左,明白的,好好休養,睇下中醫再努力!

大宅

我同你一樣醫生約左我星期三返去再照如果都係癟反應,就做藥流,滿心歡喜10周就走了
想問下你坐小月要點做啊??

男爵府

睇完你講ge過程,真係好大感觸,
我係8月23日塞藥做流產,
果種痛令我好驚,好驚會再有下次。
痛緊嘅時候係度諗,
點解哩種痛唔係我生BB先經歷。
做完流產之後個胸開始谷奶,
又硬又痛,好辛苦。
哩啲身體反應真係令我好傷心,
我冇左個BB,點解仲要我谷奶。

其實到而家諗返仲係好傷心,
但冇辦法,日子總係要過,
既然發生左就唔好諗返轉頭,
照顧好自己先

複式洋房

Sa_Bu 發表於 19-10-12 08:52

我同你一樣醫生約左我星期三返去再照如果都係癟反應,就做藥 ...

唔好意思呀 最近冇上 遲左回覆
希望你琴日一切順利!
我有去salon搵人做薑療洗頭,個頭真係會暖笠笠,成個人都暖晒。著長袖衫褲,沖涼都著膠拖鞋。另外我都係飲紅棗薑紅糖水,陳皮花膠煲下湯。之後睇左中醫補氣血
加油加油!

複式洋房

koizaki 發表於 19-10-12 15:39
睇完你講ge過程,真係好大感觸,
我係8月23日塞藥做流產,
果種痛令我好驚,好驚會再有下次。

我非常同意...
我個陣都同我先生講原來生仔咁痛,好好好痛。最慘係又唔係生bb... 我都怕怕地之後有咩事又要經歷多一次。真係身心俱疲

我係身體好番,之後諗番起仲傷心。可能之前真係又要養身,個人又累。
不過同時我覺得可能係生活上小小既磨練,好似你講日子總係要過,小朋友我亦會盡自己能力去生,唔留遺憾。大家一齊加油!好好養好自己!

洋房

回覆 菲力cat 的帖子

我都係呀,10月12號11w諗住去度頸皮點知一照醫生話bb得9w大,無照到心跳。即係已經停左2w,當時一聽到真係個腦一片空白,完全無諗過係甘樣既結果。我唔甘心,問醫生會唔會係我子宮後傾所以照肚照唔清楚,要求再照多次陰超。結果都係一樣,徹底死心。覺得明明8w的時候仲見到bb已經有人形,仲有心跳聲,突然就無左了,真係好sad。最後都係接受現實,塞藥加吸宮手術同我個bb say goodbye。
希望bb只係翻去拎禮物,好快帶住禮物翻來穩翻我

複式洋房

JasonKaySum 發表於 19-10-17 14:09
回覆 菲力cat 的帖子

我都係呀,10月12號11w諗住去度頸皮點知一照醫生話bb得9w大,無照到心跳。即係已經停 ...

我同你一樣情況呢 同樣都係子宮後傾
不過我HCG一路都唔高 以為有心跳就過左關.. 點知都係捱唔到

洋房

lutyiu 發表於 19-10-17 17:53
我同你一樣情況呢 同樣都係子宮後傾
不過我HCG一路都唔高 以為有心跳就過左關.. 點知都係捱唔到:laugh2cry ...
我系一直都幾正常,HCG都高,但係就係無端端胎停。我依家見到d大肚婆bb都會眼濕濕,又會怪自己點解唔照密d,覺得自己都有d抑鬱啦
等我抖翻好d,就諗住去做個胎停檢查,調養好身體,再黎過!你都要加油呀!

首頁

尾頁

跳至