時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血金章

blackberry 發表於 19-8-31 11:35
呆灣人係井底蛙的最佳典範, 不過香港而家都好多

早幾日見到有人話70年代係香港崛起係英國功勞真 ...

當時想裝電燈,水喉,都要比黑錢,先有得安裝。9年免費教育都係7幾年先開始,之前好多小朋友冇書讀,要去工廠做童工。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

toffeetong 發表於 19-8-31 13:16
當時想裝電燈,水喉,都要比黑錢,先有得安裝。9年免費教育都係7幾年先開始,之前好多小朋友冇書讀,要去 ...

而家講童年回憶都要俾人寸架,JM 小心

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

blackberry 發表於 19-8-31 12:56
咁你又幾好大年紀, 高分低能? 中國歷史你又識哂?
快D抛哂你既書包出嚟啦

維穩,滅聲
強國人管理手段
唔肯正視問題係唔會進步,極權政府只會好快步入死亡。

有良心的中國人才會發聲,唔會妥協。

大宅

是的 發表於 19-8-31 14:06
維穩,滅聲
強國人管理手段

建議理解完美國嘅手段先黎發表意見,目光放大d

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

palmier 發表於 19-8-31 14:09
建議理解完美國嘅手段先黎發表意見,目光放大d

強國人管理手段不斷監控、抹黑,極權政府只會好快步入死亡。

有良心的中國人才會發聲,愛國愛港無罪。

大宅

是的 發表於 19-8-31 14:20
強國人管理手段不斷監控、抹黑,極權政府只會好快步入死亡。

有良心的 ...

你要留係自己個世界度自轉我都幫唔到你

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

水晶宮

維穩,滅聲
強國人管理手段

而家香港被極權侵蝕緊,好快死亡

水晶宮

blackberry 發表於 19-8-31 11:35
呆灣人係井底蛙的最佳典範, 不過香港而家都好多

早幾日見到有人話70年代係香港崛起係英國功勞真 ...

英國最大恩惠是積極地不干預,咩福利權利都無,人人手停口停只能靠自己養一家7口,一份收入唔夠打3份工,動員全家一齊串膠花車衫。香港人自己努力自強不息香港先有今日。英國仲好到幫香港接收大量越南難民黎提升佢地國際聲譽添,真是唔話得呢d 民主人道國家

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

維穩,滅聲
強國人管理手段

點極權法, 你地講乜都咁無邊無限, 可以實在D講人話嗎?

有良心, 良知的中國人, 係唔會向暴徒妥協

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

palmier 發表於 19-8-31 14:35
你要留係自己個世界度自轉我都幫唔到你

惟有愛能令仇恨化解,自吹自擂又如何?一個視民命如蟻的國家,外强中干是铁一般事实,無視大头奶粉、假疫苗去殘害我們的下一代,沒有人民就沒有国家,維護人權才得以尊重,人民質素才能改善,国家才會真正強大。

好心你哋打手改下pattern啦!
次次講唔赢人又係出果幾招,派个高質些入來可以吗?

真沒趣,唔好玩

珍珠宮

熱血金章

維穩,滅聲
強國人管理手段

係架,香港已被攪到死左半。
本來咁多年都好地地
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

首頁

尾頁

跳至