自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

lilyhung18 發表於 19-9-15 22:39
原來有前科
https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung-gs-rev1&bih=678&biw=412&hl=zh-TW& ...

好得人惊

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

自己鋪仲⋯⋯

大宅

我好少出post,我都忍唔住...
嗰個店員好趕客,黑口黑面,會好惡咁鬧人。

佢店舖嘅嘢,又貴又殘。

街坊文具店啫,咩咁巴閉呢?我地一早已決定,永不幫襯。係,中南,好好多。

侯爵府

小倩 發表於 19-9-16 12:19
去中南啦
任睇任摸

以前係油麻地旺角返中學,好喜歡行中南,依家冇左好耐了,請教邊度仲有中南?

珊瑚宮

lilyhung18 發表於 19-9-15 20:47
今日我和小朋友去一間電氣道的文具店(怡x文具),個間店有文具,又有玩具買的,
我一行入門口,店長就問
店 ...

甘冇禮貌

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

tung0409 發表於 19-9-16 21:47
以前係油麻地旺角返中學,好喜歡行中南,依家冇左好耐了,請教邊度仲有中南?
...

舊中南喺西洋菜街近家樂商場
依家搬咗去彌敦道窩打老道
都係3層,不過比舊舗細細細好多

炮台山都有中南
所以見樓主話電氣道,估佢係北角友

大宅

佢執唔執我唔理,只係想提提大家,尤其是帶住小朋友咪入去,以免嚇親小朋友。

大宅

回覆樓主:

樓主,見到你個 post 我真係忍唔住要覆! 我平時好少覆 post 㗎。尋日晏晝特登落去諗住買學校練習簿嗰D包書套,佢態度差到一個點,(不嬲都知佢態度差㗎啦,次次入親去都好似驚死我會偷嘢咁)。
佢問我要咩size,我答佢大約呢一本咁嘅size(帶埋本簿比佢睇); 佢就好串咁話:「冇得大約個喎」.....跟住就掟咗一包出嚟比我。
我都本身諗住買完就走,點知佢賣五蚊一個! (我記得上學年我喺灣仔某文具店買都係$3x 一包)。咁我就話「算啦, 咁唔使啦」
跟住佢就好惡咁話:「混吉㗎你! 」我當時冇同小朋友一齊,所以都忍唔住同佢嘈左兩句! 佢啲咁嘅態度真係好乞人憎! 我發誓以後都唔會再幫襯!

大宅

lilyhung18 發表於 19-9-16 22:22
佢執唔執我唔理,只係想提提大家,尤其是帶住小朋友咪入去,以免嚇親小朋友。 ...

你講得好啱,帶住小朋友真係唔好入去,一嚟佢啲咁嘅態度真係會嚇親小朋友,二嚟實忍唔住要同佢嘈,俾小朋友見到就唔好。

侯爵府

lilyhung18 發表於 19-9-15 20:47
今日我和小朋友去一間電氣道的文具店(怡x文具),個間店有文具,又有玩具買的,
我一行入門口,店長就問
店 ...

呢d我一定即走。
可能之前有小朋友亂攪佢地d野整爛野,但唔可以先入為主覺得我個小朋友都係黎搗亂,呢類情況就算我幾需要買野都會走。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

gtr135 發表於 19-9-16 23:33
樓主,見到你個 post 我真係忍唔住要覆! 我平時好少覆 post 㗎。尋日晏晝特登落去諗住買學校練習簿嗰D包書 ...

惡到咁?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ilikethis2005 發表於 19-9-17 00:26
呢d我一定即走。
可能之前有小朋友亂攪佢地d野整爛野,但唔可以先入為主覺得我個小朋友都係黎搗亂,呢類情 ...

以前公屋文具店又係咁,影印幾蚊又唔想做,發脾氣鬧人

男爵府

為何這個文具店還可生存呢

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

...
炮台山,荃灣都有
電氣道個間真係
我都鍾意去中南買

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

伯爵府

...

中南剛剛8月係荃灣開左一間一萬尺既鋪,可以去睇下

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有時D文具舖仔你企耐D睇都會問你搵咩野? 有時只係想入去睇下有咩野買, 又冇咩指定目標野買, 可能係睇下價錢平唔平咁, 好似阻住佢做生意咁

大宅

gtr135 發表於 19-9-16 23:33
樓主,見到你個 post 我真係忍唔住要覆! 我平時好少覆 post 㗎。尋日晏晝特登落去諗住買學校練習簿嗰D包書 ...
有無搞錯呀!攞左出來就一定要買的咩?好離譜喎

大宅

小倩 發表於 19-9-16 12:19
去中南啦
任睇任摸

中南真係好正, 工聯會、醫管局 的職員證好似有九折。

寶石宮

com7hk 發表於 19-9-17 08:28
為何這個文具店還可生存呢

自己舖

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至