時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

區二嫂 發表於 19-10-6 11:14
共產黨真的是這麼可怕嗎 ?或許幾十年之前是。 但是現今的共產黨,大家只會見到他們是建設中國,令到中國 ...

你寫得好好,可否借來分享。
我身邊好多深黃朋友,有時聽佢地d 歪理,令我懷疑人生

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

佢地前線做破壞,後面文宣就幫佢地努力洗白白
得班白痴黃絲繼續信,無腦先會信

洗白白文宣:
——————————

同路人:

~~~~~~~
連登已經公開說:
因為大量黑警冒充黑衣人搞破壞,所以要與這樣的黑衣人割席。
我相信破壞店鋪飯店和黨鐵的是黑警/CCP假扮的黑衣人,否則不可能抓不到人!六四翻版,目的就是汙名化抗議者。
需要大量人手設備才能造成嚴重破壞,已經失去很多勇武,不會去做不必要的犧牲,目標是政府,不是商家。對藍絲商家,罷買最有效,砸只會讓人同情。
連路過的人都不會放過的警察,至今竟然沒抓到一位破壞公物或商家財產的暴徒,可能嗎?

大宅

熊熊老婆 發表於 19-10-6 11:21
衷心感謝你為香港發聲

我開始不會圍爐取暖, 我開始將這些訊息要畀黄絲人看, 雖然不會令他們覺醒

大宅

lovececing 發表於 19-10-6 11:22
咁講,即係唔可以覺得政府做得唔好,如果唔係全部係壞人,一定要覺得自己國家係最好,有錯都唔可以指出
...

我都有覺得政府唔啱,但是否要訴諸暴力?

yorkmami    發表於 19-10-6 12:33

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

littlefunpig 發表於 19-10-6 11:22
佢地前線做破壞,後面文宣就幫佢地努力洗白白
得班白痴黃絲繼續信,無腦先會信

真是抗議者,早就圖文並茂拚命做文章。大家冷靜思考。
林鄭政府務求在這幾天製造驚恐,包括櫃員機冇錢、便利超商這類民用店提早關門、鐵路交通暫停、商場關門,企圖令市民對運動增加反感,也將民生的影響歸罪示威和反對送中的市民。不但去影響民生,也製造危險的感覺,要知道當危險的感覺彌漫,市民就會不知不覺討厭反送中運動。我們要做的,是要保持恰當的危機感,不要被林鄭政府放大危險感,也不要壓抑驚惶擔心。同時,要互相支持補位,令我們的日常生活不要跟著林鄭政府的劇本走。各弟兄姊妹加油,香港人加油(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
同路人請廣傳(emoji)(emoji)

垃圾都要洗白白

大宅

lovececing 發表於 19-10-6 11:22
咁講,即係唔可以覺得政府做得唔好,如果唔係全部係壞人,一定要覺得自己國家係最好,有錯都唔可以指出
...

你也說有錯事要指出,但不應是暴力破壞

yorkmami    發表於 19-10-6 12:33

大宅

crabqueenie 發表於 19-10-6 11:22
你寫得好好,可否借來分享。
我身邊好多深黃朋友,有時聽佢地d 歪理,令我懷疑人生
...

完全可以 ,感謝你

大宅

區二嫂 發表於 19-10-6 11:19
各位, 這只是我作為一個市民的感受

你講得非常好!有因才有果,如果冇人破壞,警察點解要出黎制止?!
即使對政府不滿,就可以破壞地鐵同商埸嗎?!

大宅

littlefunpig 發表於 19-10-6 11:24
真是抗議者,早就圖文並茂拚命做文章。大家冷靜思考。
林鄭政府務求在這幾天製造驚恐,包括櫃員機冇錢、便 ...

所以他們真的是被洗腦 ,店舖關門也關政府事, 櫃員機畀人打爛曬冇錢我又係政府事

子爵府

區二嫂 發表於 19-10-6 11:20
我是絕對不會相信香港有八成人支持暴力
x2. your point is right!

it is a set up!

補充內容 (19-10-6 11:35):
五大訴求,缺一不可! 究竟真是訴求定只不過是一個藉口 ?背後究竟是否反中國反共產黨, 你們一定心知肚明。

大宅

寫的好,容我轉給d唔理性的人,非常感謝

翡翠宮

區二嫂 發表於 19-10-6 11:23
我都有覺得政府唔啱,但是否要訴諸暴力?

佢地既歪理就係果句:事出必有因

萬能key

跟住就話警察需唔需要灠暴

跟住話係警察灠暴示威者先要暴力呀

歪理一堆堆

信埋呢d家長都無腦

我第時都會睇清楚個家長係咩人,絕對唔會俾仔女同呢d家長既仔女一齊

呢d家長做人父母其身不正,覺得破壞係無錯,示威周圍放火、破壞地鐵都林鄭迫佢地,真係無腦到連一點分析一點原則都無。

希望第時佢地仔女唔聽話就掉爛曬屋企既野,佢地咁支持班暴徒,一定好支持仔女一唔岩聽唔配合佢地既訴求就破壞

大宅

charlene媽媽 發表於 19-10-6 11:28
寫的好,容我轉給d唔理性的人,非常感謝

是, 我們由哪些比較理性的人開始做起

珍珠宮

區二嫂 發表於 19-10-6 11:26
所以他們真的是被洗腦 ,店舖關門也關政府事, 櫃員機畀人打爛曬冇錢我又係政府事
...

BK 幾個無腦黃C, 開始鬧政府,轉移視缐,誤導其他人,真是無恥!

大宅

韋琦 發表於 19-10-6 11:15
根本和理非也是一班垃圾,比勇武暴徒更衰。

認同
他們把一大群年青人推向萬惡的深淵
他們的雙手充滿鮮血

伯爵府

區二嫂 發表於 19-10-6 11:12
到底是誰扮瞓著?是誰生活在平行時空?

我其實很想知道在你們接觸的媒體世界,有否看到這些暴力行為? 如 ...

無用㗎喇,黃唔會變藍,藍唔會變黃。

珍珠宮

littlefunpig 發表於 19-10-6 11:30

萬能key

我識得幾個黃C, 佢啲都是唔識教導自己仔囡,佢啲思想真是出咗好大問題,歪理一大堆!

翡翠宮

區二嫂 發表於 19-10-6 11:26
...

有一班人係洗曬腦,無得救,佢地既世界得連登/FB/TG,只會睇到所有野都係政府/警察衰既一面

地鐵俾班示威破壞要關門 佢地又好意思話地鐵執左佢,真係痴膠花short上腦,咩原因地鐵要搞到開唔到你地又唔提?

真係垃圾

支持班暴徒既家長都係垃圾

子爵府

littlefunpig 發表於 19-10-6 11:30

萬能key
l heard these word many times at a relative事出必有因,
dont want to see them.

翡翠宮

bbc2018 發表於 19-10-6 11:33
我識得幾個黃C, 佢啲都是唔識教導自己仔囡,佢啲思想真是出咗好大問題,歪理一大堆!

無分析能力,乜野資訊(黃果邊)都一味接收
成為一個無腦無思考既洗腦宣傳工具

一味淨係識forward d 連自己都唔知真定假既野

明眼人一睇就知係假,佢地仲猛forward,真係覺得好好笑

洗白白文宣先正

破壞完又要唔夠膽認又想入警察數,真係無腦既人先會信

首頁

尾頁

跳至