自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

siufcat 發表於 19-10-18 10:34
有沒有人係咁訓?
因為我唔想間用雙人床
等呢個床褥淋左先換返單人

風水學上是不好的、因為有床背板、才有靠山~

sonet    發表於 19-10-18 16:01
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

大宅

貓貓表示到到都可以訓

大宅

有沒有人係咁訓?
因為我唔想間用雙人床

我以前有三個月好似你咁訓,我唔知咩叫打地氣,但我同男朋友訓左呢三個月,差唔多個個月都病...好似係由10月訓到1月....跟住頂唔順買返個床架,然後就無再咁病了.

同埋一到冬天,個人訓一晚後,第二朝拉起張床肉,有二個人形濕氣係地下...所以...你自己考慮下..

珍珠宮

2024年龍年勳章

有沒有人係咁訓?
因為我唔想間用雙人床
最好用膠墊(瑜伽墊)格一格, 尤其你係地磚, 好易吸濕~

水晶宮

mankibbb 發表於 19-10-18 15:24
下面墊abc膠....隔一隔地氣濕氣

至少咁樣好d,因香港好潮濕,易發毛

男爵府

有沒有人係咁訓?
因為我唔想間用雙人床

會發霉,唔瞓要將張床褥整起身
[size=x-small]囡囡 出世~重

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

後生就可以,年紀大左就難起床。

子爵府

回覆樓主:

我舖膠墊係底,瞓左都有10年。
地氣呢樣野,我記得so師父講過,住大廈,唔算係地氣,要真係地下果層再瞓地下至算係有地氣

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你OK便可

別墅

之前短租一年屋都係咁放,因為短租唔想買張新床,我買瑜伽墊+膠墊隔一隔地下,換床單時定期放d 梳打粉吸濕(春天時),住左一年都ok,但起身時係會辛苦少少,因為床太低

伯爵府

有沒有人係咁訓?
因為我唔想間用雙人床

對自己好d,買張岩既床同床玉都唔太貴,我試過起老媽家咁訓過,冬天點訓都唔暖好辛苦,風水都唔好,風水好人先會有好運行

大宅

澳門媽媽 發表於 19-10-18 10:50
我自己吾會,覺得吸地氣

老人家話唔好

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我都係就咁放係地台度用。

水晶宮

siuling0119 發表於 19-10-18 13:02
如果地下潮濕,張床褥底會濕晒,所以日頭唔瞓嗰陣會豎番起佢

我都係咁諗!或者舖張地墊喺底會好d

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我會怕潮濕
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

回覆樓主:

我住過村屋地下鋪地,同住樓鋪地都訓過,地氣我覺得真係地下先有,因為地下真係濕氣好重

珍珠宮

這樣做等於慢性謀殺自己的健康。年紀大了就知味道。

睡覺時這麼貼地,當你睡著時全身進入休眠狀態,地氣、濕氣會侵襲身體,時間長了就會容易出現各種健康問題,例如腰酸背痛等等。

底部起碼都要用木板或者厚膠墊隔離一下。最理想是離地。

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

瞓咁低好似會瞓完都好攰,可能吸到太多地氣濕氣。

首頁

尾頁

跳至