0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

請個工人?

別墅

Liucaihongfly 發表於 19-11-6 19:37
回覆 boobootiny 的帖子

其實我覺得你應該在大肚果陣就training大寶自己睡覺,我大囡都係2歲自己訓初初第 ...

因為我細房係姐姐同大寶訓,姐姐夜訓 又會影響到大寶,大寶夜晚叫又會影響姐姐

我地一家大細都會同一間房訓(emoji)

別墅

Liucaihongfly 發表於 19-11-6 19:37
回覆 boobootiny 的帖子

其實我覺得你應該在大肚果陣就training大寶自己睡覺,我大囡都係2歲自己訓初初第 ...

以家先教佢自己瞓會5會太遲 因為由細到大都無bb床 痴慣人瞓

別墅

ryanychu 發表於 19-11-6 21:54
請個工人?

經濟5容許同屋企細無地方

複式洋房

回覆 siulianb 的帖子

唔會太遲,但我又覺得以架不是最好的時間了,以架訓練大B自己訓,夜晚肯定吵到細B,結果整屋都冇的訓,我早兩月訓練細B自己訓BB床同飲奶,都要c9做廳長,好在一個星期就有效果了

別墅

Liucaihongfly 發表於 19-11-7 12:03

唔會太遲,但我又覺得以架不是最好的時間了,以架訓練大B自己訓,夜晚肯定吵到細B, ...

姐系反而吊翻轉訓練細b?你2個相差幾多啊?岩岩2寶出世大寶有無好曳?

複式洋房

Yes大B2歲多有深層睡眠冇咁易醒,細B睡眠好淺易醒返,我兩個相差3歲半,如果train到兩寶自己訓覺會輕鬆好多,當然過程肯定是不易的,我兩個基本9點之前都訓覺了,9點後我就有返自己時間可以和c9傾下,自己按下電話睇下新聞…有兩寶後更加冇時間但更加要注意夫妻關係

首頁

尾頁

跳至