自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

Dreamyan 發表於 19-11-10 18:11
我細佬之前係快餐店識左個大陸女仔好快就一齊左,到依家一齊左約2個月,但佢本身有個女朋友,而個大陸女仔 ...

申請來港:因為她已超齡(不能和她媽聯繫)不能來港,好似系15歲內~可以和媽媽一起申請的。如爸媽7老80就可申請她來,名義系來港照顧他們。所以她要靠結婚來港。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

crystal媽咪 發表於 19-11-10 18:24

生咗BB之後驗

不過而家咁睇,樓主弟弟為左負責任而要去結婚,件事都唔會係適合既,本身都無基礎。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我細佬之前係快餐店識左個大陸女仔好快就一齊左,到依家一齊左約2個月,但佢本身有個女朋友,而個大陸女仔 ...

佢話安全期就信,想當年吳小姐都係咁呃成先生。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

tungking 發表於 19-11-10 18:27
申請來港:因為她已超齡(不能和她媽聯繫)不能來港,好似系15歲內~可以和媽媽一起申請的。如爸媽7老80就可申 ...

我記得好似係,申請來港18歲以下先可以申請,以與父母團聚名義。

伯爵府

想生BB熱投

9成吾係你細佬既b

結果真係,點會肯結完又離

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

娶左佢。

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

唔結,sorry

男爵府

結婚證書同出世紙有你細佬名
以經要養到個女人再婚為止
小朋友要養到18歲

珍珠宮

環保接龍勳章

個女仔背景可能全部係假,包括個肚都唔係佢。

宜家唯有見步行步,結唔結婚睇信任程度。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔可以因為佢係大陸女仔而武斷個肚唔係你細佬的, 既然同得人愛愛,就要做好生仔的準備, 如果有壞疑, 可以三書六面講明, 驗左DNA 如果真係你細佬個仔, 就有責任養育 個小朋友, 結婚就睇雙方意願。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

唔知你細佬幾歲,但相信安全期內射沒有懷孕機會這種說法已經天真無邪。(和現任無,唔等如其他人唔會有)

只能說,就算大陸女人是騙你細佬,也是你弟弟比人食住上。你弟弟都要硬食。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

stagea 發表於 19-11-10 18:29
不過而家咁睇,樓主弟弟為左負責任而要去結婚,件事都唔會係適合既,本身都無基礎。
...

要負責任可生左先負
不急於一時
可能睇中樓主細佬3/4萬蚊一個月。一早對自己女朋友唔住

男爵府

回覆樓主:

個肚係咪你細佬要攪清楚先好喎

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

第一,呢個己經係香港人,係香港女仔,唔係大陸女仔。
第二,人地男女朋友兩個人既事,親家姐都唔適合比意見,你細佬咁大個男人,應該自己決定。
第三,單憑你三言兩語,我地點知個女仔真心或有冇目的?

伯爵府

andyman 發表於 19-11-10 18:39
唔可以因為佢係大陸女仔而武斷個肚唔係你細佬的, 既然同得人愛愛,就要做好生仔的準備, 如果有壞疑, 可以三 ...
講得結完可以離,個女人心入面一定有盤算啦 一切事先驗左dna再講

子爵府

條女咁古怪,
佢要生咪生,
check 到DNA係你細佬的話先負責都唔遲,
結婚冇得迫ge,
依家又冇人搵把刀行住你細佬,
死都唔結條女都奈佢唔何

伯爵府

回覆樓主:

又結又離, 真係愛樓主細路搞咁多野做咩?建議拖到BB出黎,檢咗DNA再算。

珍珠宮

回覆樓主:

要生出黎養就一定,要結完再離完全係一個局

男爵府

分析一下呢個大陸妹先:
1)搶人男朋友 - 明知你細佬有女朋友
2)挑撥離間 - 叫你細佬向阿媽講女朋友壞話
3)隨便上床 - 識你細佬2個月就有BB
4)別有居心 - 等 BB 出世後願意離婚
5)背景複雜有可疑 - 假結婚來港

我諗你細佬和你自己都覺得唔對路,如果呢位大陸妹真係同咗你細佬結婚,你屋企將會家無寧曰,甚至搞到你阿媽,佢第一步用 BB 而結婚,跟住有咗名份,就會爭住屋,繼而要錢...好恐怖嘅大陸人,考慮清楚至好!

Mm233    發表於 19-11-10 18:53

珍珠宮

回覆樓主:

諗下點同女朋友交代好過啦,
負唔負責任都係遲早穿

首頁
12345...12

尾頁

跳至