時政擂台

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cpmummy 發表於 19-11-13 17:32
支持示威的朋友話他們唔睇tvb勁剪接又講D唔講D喎,雖然我唔認同,但都試下睇多D他們覺得公道的now,希望睇 ...

睇live好清楚喎
放下自在

伯爵府

cpmummy 發表於 19-11-13 14:27
可唔可以打俾Now唔好只影警察呀?睇左半個鐘頭鏡頭只影警察,聽到人叫口號但見唔到示威人士??
...

香港電台都一樣,黃爆

子爵府

可唔可以打俾Now唔好只影警察呀?睇左半個鐘頭鏡頭只影警察,聽到人叫口號但見唔到示威人士??
...

佢影暴徒係影腳,8時機場時我已鬧過

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

TOMATOO 發表於 19-11-13 18:43
香港電台都一樣,黃爆

我冇睇過,我唔知呀

男爵府

cattz288 發表於 19-11-13 18:18
睇live好清楚喎

Tvb live 定 now live?

男爵府

elysion 發表於 19-11-13 18:50
佢影暴徒係影腳,8時機場時我已鬧過

係喎

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cpmummy 發表於 19-11-13 18:14
收到,唔該曬

都係黃記多 我話到口臭
可以睇一人私人台 “蟻民直播”拍攝者雖然粗口 但講得幾好

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cpmummy 發表於 19-11-13 20:33
Tvb live 定 now live?

tvb live好睇d!
放下自在

男爵府

M.C.123 發表於 19-11-13 18:00
現在只有 TVB 一個電視台報導較中肯,兩邊都會影

C6話TVB偏頗,好似太古城嗰晚咁,輕輕帶過議員被咬甩耳仔,淨係猛咁影住斬人嗰個血流披面咁,造成一個示威者私了唔啱嘅假象誤導觀衆,到第二日俾人狂鬧先播返出黎,唔得持平喎 。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

Now黃到入骨

男爵府

PINKBABY 發表於 19-11-13 22:17
C6話TVB偏頗,好似太古城嗰晚咁,輕輕帶過議員被咬甩耳仔,淨係猛咁影住斬人嗰個血流披面咁,造成一個示威 ...

依件事就係我開始認清原來我睇錯TVB,之前個個都話它是CCTVB,所以我心(emoji)起了幅牆,每次睇都諗他們可能徧破,所以有一段時間冇睇,只睇now, 但因為太煩,最近放假所有電視新聞都唔睇,太古城事件係唔覺意睇左晚間新聞報到,我完全覺得他們好中立,沒有加上過份個人描述,而且好指細講出整件的經過,而且斬人者多次撲向人群也有講,完全晤覺得只傾一邊。
超字限…待續

男爵府

cpmummy 發表於 19-11-14 00:14
依件事就係我開始認清原來我睇錯TVB,之前個個都話它是CCTVB,所以我心(emoji)起了幅牆,每次睇都諗他們可 ...

我本沒為意,但隔天陳x雲係商台批評和轉述專業人事對tvb係新聞簡報時發報錯誤信息,誤導觀眾只捉提黑人私了,而沒提斬人者咬人耳仔,但只輕輕帶過其實晚間有完整報導,但就重點批評新聞簡報,剪接加誤導,我每天都聽商台,他們咁講究竟咩世界?整個運動媒體責任好大

男爵府

C6話TVB偏頗,好似太古城嗰晚咁,輕輕帶過議員被咬甩耳仔,淨係猛咁影住斬人嗰個血流披面咁,造成一個示威 ...

其實你C6本身已有立場,所以覺得描述得唔夠激,唔夠慘,唔夠偏向被咬者,但新聞工作者本不應有立場,不應加個人感受,不應像某D媒體報導,一個簡單事件,寫到好似小説咁長…睇完讀者好似置身其中一樣

男爵府

係咪tvb根本影唔到? 得港台有片之麻,tvb晚間新聞都有播,不過已經係事後等醫護嘅“已完“片,只用口述,仲有播被斬嗰個人個妹接受訪問添

大宅

...

點解唔轉台?

男爵府

CC1965 發表於 19-11-14 00:40
點解唔轉台?

因為我只得tvb和now, tvb當時冇直播

男爵府

owen2012 發表於 19-11-14 00:22
係咪tvb根本影唔到? 得港台有片之麻,tvb晚間新聞都有播,不過已經係事後等醫護嘅“已完“片,只用口述,仲 ...

黃絲一向只想睇佢地想睇嘅嘢,我都廢事同佢拗。

男爵府

owen2012 發表於 19-11-14 00:22
係咪tvb根本影唔到? 得港台有片之麻,tvb晚間新聞都有播,不過已經係事後等醫護嘅“已完“片,只用口述,仲 ...

但已見他用手㩒住側臉,滿手血,他們想見咬住,互扯到咬甩,再到耳仔跌地的鏡頭嗎?免費電視播會否太血腥?傳媒是否要有手則?再講咁埋身的鏡頭,他們都末必有啦?如知道他們係TVB,分分鐘又俾人打

大宅

cpmummy 發表於 19-11-14 00:47
因為我只得tvb和now, tvb當時冇直播

手機上東網的app或web site, 有線的fb, 都有直播

首頁

尾頁

跳至