想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 fdbaby711 的帖子

好幸運呢,好彩周醫生話轉iui, 咁你就可以慳返筆錢,又達到成果!

複式洋房

回覆 dreams108 的帖子

董醫生好多人讚,輪候時間比較長。祝你順順利利快d懷有健康既bb, 一齊加油!

大宅

仁安,我睇周醫生成功左。佢講野好直接,佢曾經同我講:係你就係你,唔係你就唔係你,強求緊張冇用,放鬆先幫到件事。
我玻璃心><,聽完唔好受,但嗰次就成功左,好多謝佢。

大宅

beargwai 發表於 19-12-18 06:49
仁安,我睇周醫生成功左。佢講野好直接,佢曾經同我講:係你就係你,唔係你就唔係你,強求緊張冇用,放鬆先 ...

請問仁安ivf幾錢?

男爵府

敏珠BB 發表於 19-12-18 07:24
請問仁安ivf幾錢?

睇你用幾多藥,好似連埋雪,大約11~12萬,2017年做。生左個仔,而家放埋最後2粒,放雪胎就約2萬1千,但我用藥再另外多8千,我係廖琳娜醫生。

別墅

Cocobabypig 發表於 19-12-18 00:49
回覆 dreams108 的帖子

董醫生好多人讚,輪候時間比較長。祝你順順利利快d懷有健康既bb, 一齊加油!

我等左5個月先排到董醫生呀~~ 大家一齊加油!!

洋房

回覆 Cocobabypig 的帖子

心郁郁想去台灣愛群試下,不過我超高0,而台灣似乎係進取啲,所以我估可能要做多好多檢查/用多啲藥/做PGS⋯,所以覺得洗費會差不多,但聽聞成功率比香港高(當然都有失敗個案),因為佢地好似比香港caring,會諗方法提高成功機會,而家爬緊文了解下先

別墅

Cocobabypig 發表於 19-12-18 00:44

好幸運呢,好彩周醫生話轉iui, 咁你就可以慳返筆錢,又達到成果! ...

昨日好想答你私家家公立醫院,未講完架,想表達周醫生不是往錢看,佢睇症快,唔會有多餘說話。
我IUI唔成功架,IVF第二次開針,抽卵,放第二次胎先成功懷孕。
就算你私家定公立私家,都要有心理準備,不一定一次成功,要放鬆心情,有事半功倍之效。
祝早孕

複式洋房

回覆 TSBingBing 的帖子

其實我見咁耐未有bb, 驚有免疫問題,半年前去過愛群初診。檢查完無咩問題,原因不明,不過翁翁話半年後都未得就唔好等了,再考慮iui/ivf 等治療,我見半年後都無聲氣,所以都又出動去睇hk醫生,因為諗住試iui, 如果飛台灣唔化算,所以會考慮hk做。翁翁睇症大概20mins, 我檢查大約用左hk3000 包藥,你可以了解多d先,不過覺得d護士好似冒失d, 自己要睇緊d , 祝你早日做媽媽!

複式洋房

謝謝你祝福!都明白未必第一次就成功,只係都會心存僥倖,自己就係果個一次就攪店既幸運兒。

洋房

咁趁後生就快啲去試下,既然大家都讚仁安,似乎都試得過喎!我都識人喺仁安IUI bingo!祝快快成功!
不過我都想知仁安跟得足唔足?例如bingo後有流啡的情況,仁安有方法幫助嗎?jm們有無經驗?

另外,我都想去愛群了解下自己究竟咩事試左IUI + IVF都唔得

大宅

跟得足,我5w時有啡血,打去仁安,姑娘即刻幫我攝個位睇醫生,有安胎藥,開左病假

洋房

回覆 beargwai 的帖子

請問仁安係點樣跟進架?放完胚胎之後,係咪每星期返去抽一次血驗HCG+照超聲波架?咁跟到你幾時架呢?
如果唔成功的話,會唔會分析下咩原因唔得架呢?因為我做ivf有著床,但係中途就流產左,真係好想知係咩原因咁下次就唔洗行咁多冤枉路。同埋考慮緊喺台灣做定香港做好

複式洋房

唔好意思,想請問係威院果陣,你睇邊個醫生嫁?

民房

Cocobabypig 發表於 19-12-15 21:57
我和先生已嘗試了3~4年,仍然未有bb, 很多檢查都做過了,都沒問題,也沒有免疫問題,心灰意冷。眼見就快步 ...

我自己都係威院私院部鐘醫生,一次Bingo

大宅

TSBingBing 發表於 19-12-19 23:07
回覆 beargwai 的帖子

請問仁安係點樣跟進架?放完胚胎之後,係咪每星期返去抽一次血驗HCG+照超聲波架?咁 ...

放完胚胎,我係2兩星期後返去抽血驗hcg,確定懷孕後就一直每兩星期做產檢,每日食hormones 同用小白球,一直到滿3個月。

複式洋房

bipa 發表於 19-12-16 03:11
揀仁安啦 ~ 周醫生雖然說話直接,但都係好醫生來的。

利申:我睇周醫生,已生了 ...

我星期一都睇周醫生,緊張
諗緊IUI 定IVF

複式洋房

回覆 CarKaKa 的帖子

請問你做咩治療bingo 嫁?大約用左幾錢?謝謝!

複式洋房

我同老公都一樣嘗試左差吾多3年~一直未有消息~又係身體完全無問題~我依家係家計會食排卵藥~都係今個月開始食~仁安我之前有做過體檢~我都有諗過仁安做iui~但最後打消左呢個念頭~我諗住黎緊去台灣做~台灣都好多人過去做

複式洋房

回覆 analex 的帖子

咁咪聽日睇?等你消息,到時分享下!我仁安bk 左下個月先有得睇!一齊加油!

首頁

尾頁

跳至