6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

都OK呀比較輕便,有啲外國車好重

大宅

LiangLi 發表於 19-12-28 10:08
小B六個月喇,想轉用嘅BB車,唔知好冇用。大家分享下,唔该晒

我個仔滿月果陣買左架兩個C嗰間,雖然車型比較重,但好穩陣,位濶、籃大(可以放到6罐奶粉),而且價錢便宜。
我果隻款,識坐可以坐到個人好直。我屋企地方細,所以完全冇考慮過要買一架坐幾個月就要轉架BB車。
而且如果得我一個人帶BB去街,我係唔會去啲要收車架地方,又要包又要拎嘢,我真係冇咁架本事,所以重對我來講唔重要,最重要係穩陣。

複式洋房

Macmmia 發表於 20-1-19 11:09
我個仔滿月果陣買左架兩個C嗰間,雖然車型比較重,但好穩陣,位濶、籃大(可以放到6罐奶粉),而且價錢便 ...

啱丫,我諗法同你一樣。但係我住唐樓要上落行樓梯,BB車想輕身又想大架的冇乜可能。

大宅

LiangLi 發表於 20-1-20 06:23
啱丫,我諗法同你一樣。但係我住唐樓要上落行樓梯,BB車想輕身又想大架的冇乜可能。
...

住唐樓真係重咗啲,如果要買埋野就更加重。
佢有架係輕身,但都唔算細,不過一對比就覺得佢輕飄飄咁,冇記錯架話,架車係粉色加黑色,我唔係咁鐘意隻色,你有時間可以去門市睇下,不過係佢個網站都可以睇到佢啲車款。
荷花有好多唔同牌子架BB車都可以去睇下。(2月有大型BB展到時可以比較下價錢)
仲有最好帶埋BB去試下,我見過好多次,啲BB如果唔鐘意架車,一坐落去會即刻喊,咁就幾平幾貴都冇用,買來擺。
如果你唔係去得遠可以考慮用揹帶,因為出街要買餸架話,推車係好唔放便,除非去超市。
而且你要上落樓梯,揹住我覺得安全啲。

水晶宮

JoeyChang_FB 發表於 19-12-28 16:15
用緊,我都係岩岩換。我覺得好輕身,不過收車就有啲大架。唔慳位

首頁

尾頁

跳至