潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我尋日用boy woc荔枝皮喺尖東俾人撞黎撞去,勁驚呀,好彩無事咋

登樓主肉赤

乜真係有人會特登整花人D袋架咩? 香港都多人用名牌袋丫,唔會敢卦

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chami 發表於 20-1-6 12:06
如題

男朋友送嘅聖誕節禮物,但用唔夠10日就係街被人劃花,仲要皮都飛起哂(emoji)(emoji)(emoji)

我之前有個手袋都刮花咗,又係勁心痛,搵咗呢間整,佢只係補番色油,但都OK,你試下
https://www.facebook.com/Dennys-Shop-%E7%9A%AE%E5%85%B7%E7%B6%AD%E4%BF%AE%E5%B0%88%E9%96%80%E5%BA%97-1713014892290347/

複式洋房

purplenight 發表於 20-1-6 14:34
或者你有無sa個wtapps 呀,你wts佢問下啦。。。
我就曾經有次入C買野時,我C6同個sa講話我戴緊個隻介子甩 ...

我頭先打左去專門店問,佢話最好有卡同單。無單有卡要check就可能要花少少時間。但維修唔包花。

伯爵府

2024勳章

cckuma 發表於 20-1-6 15:03
我尋日用boy woc荔枝皮喺尖東俾人撞黎撞去,勁驚呀,好彩無事咋

登樓主肉赤

地鐵真係有人專登劃花人地淺色袋架

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

就咁睇唔係好覺。

大宅

baby_CH 發表於 20-1-6 18:20

下,甘變態。

大宅

nardochoi 發表於 20-1-6 17:40
我頭先打左去專門店問,佢話最好有卡同單。無單有卡要check就可能要花少少時間。但維修唔包花。
...

嗯,咁就要睇你。。其實袋系貴,但始終系損耗品,或者可以用多陣先去維修(搵出面d師傅)
我個gabrielle 第一次用就刮花左個底(咁本身易花既),番屋企見到花左個下,個心會痛一下,然後我c6問我咩事,佢講左句: 咁先有痕跡丫麻,唔通擺個袋系到供奉咩。。
不過之後每次想買羊皮既袋時,自己會三思。

伯爵府

2024勳章

purplenight 發表於 20-1-6 22:06
嗯,咁就要睇你。。其實袋系貴,但始終系損耗品,或者可以用多陣先去維修(搵出面d師傅)
我個gabrielle ...

有時殘得太快真係好心痛, 同感下次想買羊皮手袋時會三思, 特別係淺色~

伯爵府

我個boy 都係小牛皮,個質感幾好,但真係好易花,我都後悔應該買茘枝皮會好d

珍珠宮

回覆樓主:

今晚先買了同樓主一樣的boy,SA說呢隻小牛皮都襟!點呀?換不換好?

大宅

自問用袋粗,一直唔敢買羊皮,因為唔想心痛同肉痛用gabrielle已經係我嘅底線

別墅

nardochoi 發表於 20-1-6 12:31
我聽講,唔用個黑色布分開個袋面同袋身。放得耐d皮會痴實。好驚。

我都有聽過,但應該係擺太耐無用過個袋,啲皮氧化先會咁,好似皮鞋咁,放太耐唔用都會爆皮/發霉

複式洋房

chami 發表於 20-1-6 23:20
我都有聽過,但應該係擺太耐無用過個袋,啲皮氧化先會咁,好似皮鞋咁,放太耐唔用都會爆皮/發霉
...

咁貴一個袋。
居然比咁多麻煩我哋

別墅

Tiffany3509 發表於 20-1-6 12:37
小牛皮同羊皮好似架,都係滑身,所以都易花

原來係咁,我第一次用小牛皮咋,之前買果啲cheap cheap牛皮好粗用都無事,所以唔知小牛皮咁脆弱(emoji)(emoji)

別墅

cckuma 發表於 20-1-6 15:03

登樓主肉赤

我都係聽bf講咋(emoji)(emoji)佢話有人妒忌會劃茽人地個袋,仲叫我上網睇下

別墅

bemiu_uncha 發表於 20-1-6 15:20
我之前有個手袋都刮花咗,又係勁心痛,搵咗呢間整,佢只係補番色油,但都OK,你試下
https://www.facebook ...

唔該哂,我遲啲去問問(emoji)(emoji)

別墅

nardochoi 發表於 20-1-6 17:40
...

唔該晒(emoji)(emoji)

別墅

爸爸豬 發表於 20-1-6 23:10
今晚先買了同樓主一樣的boy,SA說呢隻小牛皮都襟!點呀?換不換好?

比我會換,因為我用袋好粗,估唔到小牛皮好似羊皮咁易花

別墅

baby_CH 發表於 20-1-6 18:20

原來真架(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

nardochoi 發表於 20-1-6 23:21
咁貴一個袋。
居然比咁多麻煩我哋

我自己就唔會買咁貴嘅袋,買過最貴都係3000樓下,因為我用袋都粗,唔會好錫住啲袋,平袋花左都唔會肉赤

首頁
12345...6

尾頁

跳至