自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

回覆 jellyfish1989 的帖子

付出一次就夠,當上咗一課,下次叫佢哋自己搞掂

伯爵府

虎到金來勳章

呢排好多呢D事情發生, 大家都係好心人, 不計成本, 幫親人朋友, 碌盡人情牌, 有部份卻換來老馮, 埋怨......人性盡顯露, 不過唔好嬲, 你問心無愧, 反正幫左人, 人地是否領情都好, 你都係一個心地善良既人, 一定好心有好報既.

子爵府

wendyaupooh 發表於 20-2-28 15:01
純呻..
自私係唔會分你到底係佢邊個既...
一直訂 / 網購口罩,酒精, 消毒野﹐排隊甚至抽飛....總之咩都以自 ...

娘家定夫家? 夫家可以唔洗再見啦~

男爵府

wendyaupooh 發表於 20-2-28 15:17
回覆 shareholder 的帖子

尋日先同我講叫我撲多4盒..我之前訂左既..

你有小朋友, 自己留返起些喇. 就算無細size都可以加工用到.

我自己係計埋小朋友夠貨, 先會派俾親人.

出面唔係無得賣, 只係貴些, 點會買唔到, 而家唔同之前新年果排.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

wendyaupooh 發表於 20-2-28 15:07
回覆 二世龜 的帖子

呢刻開始我要斷6親架啦...

咁又唔洗斷六親,
但以後對佢地就米咁大愛.
人地冇當你好親.

侯爵府

環保接龍勳章

你好乖呀.心地好.
一次過睇清楚佢地真面目, 唔貴.

反而聽到d人啃老先火滾.
我媽(70+) 話佢上星期過海拎口罩俾佢家姐 (80+)
話佢唔夠口罩,
佢d仔50+/新抱50+/孫20+唔夠用.
要返工排唔到.
我話唔係掛,,
要個80歲阿媽幫佢地去撲?
要返工即係有收入啦,
咪俾多少少用炒價囉.
食少次放題/自助餐都係返到啦.

公爵府

今次口罩事件, 真係睇清晒人生百態的.
我在香港買唔到, 請美國的親人代買, 佢地話美國無這些東西賣的.
算啦! 我當佢地唔識買啦!
反而昨日在BK講過, 我好需要口罩, 就立有JM PM我, 說可以免費寄給我了.

水晶宮

onlam2005 發表於 20-2-28 15:42
你好乖呀.心地好.

要70歲既妹拎俾自己、佢哋都真係一家人

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

又真係衰,同佢講既然大人口罩唔啱就還返出嚟,調整一下俾小朋友用

伯爵府

同情。
不過自己買到,就唔好求人。
我買到2盒中童,我家姐都叫我買,但限一人一盒。如果佢無晒,我會直接拎比佢。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

純呻..
一直訂 / 網購口罩,酒精, 消毒野﹐排隊甚至抽飛....總之咩都以自 ...
唔好咁嬲

我都係好心俾資料叫做搵到有 3M 口罩, 問完全無反應, 幾日後同我講話要, 好想講.......要口頭落單都落晒喇, 唔好出年先同我講

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

王國教室勳章

唉,有啲人真係
我有朋友大肚,完全買唔到,佢平時同佢啲cousins超級close,我都識佢哋,有人係大把口罩,但都冇人理過佢,一個都唔肯俾同賣俾佢

子爵府

onlam2005 發表於 20-2-28 15:42
你好乖呀.心地好.

三個都返緊工,出面一盒50個都係2、3百,點解要搞到個7、80歲係咪小家到咁

公爵府

心淡

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

wendyaupooh 發表於 20-2-28 15:17
回覆 shareholder 的帖子

尋日先同我講叫我撲多4盒..我之前訂左既..

佢哋真係好嘢喎,仲夠膽叫你再幫佢哋撲口罩,我係你直頭話呢啲要留俾朋友,佢哋出$400買1盒

子爵府

你D親人又係自私,你都有俾口罩佢哋啦,幫你一次都唔得

俾我以後都唔會再俾口罩佢哋

水晶宮

純呻..
我幾時都話,照顧好自己家庭先。不好火滾啦。
有件事仲搞笑,某人返工,公司一日派2-3個口罩,某人儲起有2-30個,然後問自己家人買不買,賣100元。咁樣賺屋企人錢同無本生利,服!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

真係患難見情真
我好開心我家人同朋友 雖然有時大家政見未必一致 依D只係小事
係大事好似依個病引起口罩各樣問題都無做出令大家失望既事

當然更加睇清某D所謂朋友

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 wendyaupooh 的帖子

我勸你以後唔好再幫佢地,我娘家都對我好無情,我D朋友就對我好好,唔係個個人都會感謝自己既付出架

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 Astra00 的帖子

竟然賣返比屋企人.........

首頁
12345...6

尾頁

跳至