夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

佢要你信佢,咁都要佢係信得過同尊重你先至得㗎嘛!所謂平生不作虧心事,半夜敲門也不驚,如果佢光明正大何需發爛渣? 不過我都同意如果冇咗信任一齊冇意思。事已至此,Jm 你保重

大宅

YolandaTam 發表於 20-3-23 11:53
佢要你信佢,咁都要佢係信得過同尊重你先至得㗎嘛!所謂平生不作虧心事,半夜敲門也不驚,如果佢光明正大何 ...

我都係咁諗,無嘢怕咩人check?不過我又好癲,少少野就問問問,做咩開呢個app又問,點解錄音有啲好似地鐵嘟嘟聲又問,放工之後去街前返黎沖個涼先出去又話奇怪,總之我少少嘢都懷疑,我都好辛苦

男爵府

YolandaTam 發表於 20-3-23 11:53
佢要你信佢,咁都要佢係信得過同尊重你先至得㗎嘛!所謂平生不作虧心事,半夜敲門也不驚,如果佢光明正大何 ...

同意我喺隔離post見到有位JM個先生就好有心去畀信心佢太太~事實係佢做咗啲嘢令自己太太失信心~所以太太疑神疑鬼係好正常~自己冇做嘢彌補仲要發爛真係好渣

男爵府

mayce860914 發表於 20-3-23 12:01
我都係咁諗,無嘢怕咩人check?不過我又好癲,少少野就問問問,做咩開呢個app又問,點解錄音有啲好似地鐵 ...

唉,你C6信唔信得過,我就唔知
不過你呢個下下都問問問又真會迫到人無氣透,

以後同C6和好又好,搵到第二個都好,相處落來真係要改...真係幾難頂到

侯爵府

mayce860914 發表於 20-3-23 09:51
返屋企無傾,我發現左之後佢就block左個女人電話,但之後發現原來佢一返工就unlock同佢傾,返到屋企又bloc ...

9成似我同前任最後個一年發生嘅事情.....

呢種男人唔會有悔改之心,好明顯佢踩界做人 過得到自己良心個關,先會發爛閙妳查佢電話。下一步佢會覺得自己分開後海闊天空 重新黎過追女仔冇壓力。

妳真喺決定咗自己帶大個小朋友嗎?.....

理性地講。如果妳留俾佢帶大個小朋友,佢有可能因責任壓力而後悔。二來, 妳還可以襯自己後生搵個陪妳過下半世嘅人。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

別墅

回覆 mayce860914 的帖子

可能你係緊張得過咗火,但個問題源頭係你C6。俾我知道我c6同出過軌嘅對象成日whatsapp吹水,我都會㷫到爆,同成日疑神疑鬼啦。如果你真係好想挽回,再同佢平心靜氣傾下,話俾佢聽你點解咁唔放心。 我同我c6當面傾唔到(因為有時會爆喊,有時會扯火),我send email講佢知我受嘅委屈同心情,佢都明白咗好多。

大宅

Huuu 發表於 20-3-23 13:47
9成似我同前任最後個一年發生嘅事情.....

呢種男人唔會有悔改之心,好明顯佢踩界做人 過得到自己 ...

我會唔捨得個仔,佢唔會湊,佢只會交比99湊,佢要返工,放好晏,交比佢就即係99湊大個仔,佢只係好似比錢請工人咁比錢。

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-3-23 09:31
冇出軌……
不過如果佢成日口花花、撩女仔,返到屋企又繼續傾,又真係好難頂
...

撩女咪又係想"診", 嘥氣...., 我D 朋友鍾意撩女的, 都會食埋, 食完仲要話原本無諗過, 但原來係咁易....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 20-3-23 17:33
撩女咪又係想"診", 嘥氣...., 我D 朋友鍾意撩女的, 都會食埋, 食完仲要話原本無諗過, 但原來係咁易....:th ...

要出軌、不忠好容易
係睇自己做唔做

不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

mayce860914 發表於 20-3-23 15:06
我會唔捨得個仔,佢唔會湊,佢只會交比99湊,佢要返工,放好晏,交比佢就即係99湊大個仔,佢只係好似比錢 ...

釜底抽薪……
男人一定湊唔掂
到時妳幫助形式甘幫佢湊下而主導權喺妳度
而且唔洗個個月吹佢攞膳養費教仔女支出
唔少男人搵另個新女友後就走數
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

PTMCYS 發表於 20-3-23 17:33
撩女咪又係想"診", 嘥氣...., 我D 朋友鍾意撩女的, 都會食埋, 食完仲要話原本無諗過, 但原來係咁易....:th ...

撩女,好明顯喺對感情不忠。
難聽講句子出去食快餐,速食易食唔洗玩到有手尾跟上身。條女夠渴求,未自動獻身囉…

子爵府

mayce860914 發表於 20-3-23 08:03
我從來都唔會介意佢返大陸,以前一個月比佢返一次,自從呢件事之後都無再返,佢唔係用下面諗嘢嘅人,由其 ...

我咪又係結左婚D Friend 叫我去街都唔去, 話我怕老婆, 性無能, 我會笑住話係架, 性無能你地就唔好叫我去喇(我成個仔高大又睇得) 邊個性無能或怕老婆, 真係要你地批咩...., 再講, 邊個同我走到人生盡頭先, 如果care 妳, 跟本不用理D friend, 我不嬲對friend 咁有性格, 但D friend 一樣搵我, 因為我有我存在的價值, D 人一樣會搵你.

我大大個電話任太太幾時睇, 有時同D 同事老闆傾, 佢都耐不耐好緊張, 緊張咪即係愛我或對她很重要, 我隨時歡迎的, 我會即時比佢睇, 身無屎怕咩...., 愛妳就會想妳開心, 好明顯唔係, 起碼愛佢自己多D.

男人神神秘秘一定有古惑, 發脾氣只是大妳, 見唔少惡人先告狀case.....

憎大陸妹, 可以帶港女上大陸, 一樣可以"診"成日, 要玩既人, 只要一個下午, 回家都可以髮腳濕, 我Friend 都有教另一個Friend 下次小心唔好玩都髮腳濕的方法, 但我無仔細聽, 因唔覺我有需要, 男人玩女有好多古惑野的.

子爵府

Huuu 發表於 20-3-23 17:48
撩女,好明顯喺對感情不忠。
難聽講句子出去食快餐,速食易食唔洗玩到有手尾跟上身。條女夠渴求, ...

好多男人都對老婆好忠心架(自己的定意), 老婆就係老婆, 神聖的, 永遠的大婆.

街邊女, 只用來粗玩, 花式, 更換, 新鮮感, 減壓, 但對老婆係應真的. 覺得老婆唔知, 老婆善良好易攪等.....

但有時上了身, 動了真情,..

侯爵府

PTMCYS 發表於 20-3-23 18:03
好多男人都對老婆好忠心架(自己的定意), 老婆就係老婆, 神聖的, 永遠的大婆.

街邊女, 只用來粗玩, 花式, ...

好多男人都對老婆好忠心架
(自己的定意)

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-3-23 17:34
要出軌、不忠好容易
係睇自己做唔做

係架, 要知自己要咩, 我由細到大都想有一個好的家庭, 最好有個老婆乖乖在家聽聽話話, 所以就向住這個方向...... 帶比人開心幸福, 就是最開心, 亦要對得住人家的父母. 若她覺得不開心要走, 都無辦法, 只能曾經擁有和繼續努力向前, 要有自信, 正面樂觀, 總會找到愛惜自己的人.

子爵府

Huuu 發表於 20-3-23 18:09
好多男人都對老婆好忠心架
(自己的定意)

唔好笑, 我認真說的, 妳把這句話, 代入回樓主的老公, 妳就會明點解佢咁嬲, 所以道不同不相為謀, 大家的定意都不一樣, 勉強留下來, 只會是傷心.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 20-3-23 18:30
係架, 要知自己要咩, 我由細到大都想有一個好的家庭, 最好有個老婆乖乖在家聽聽話話, 所以就向住這個方向. ...

正面樂觀係好
不過有時都唔好咁高期望,否則失望嘅時候好傷心
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

我覺得佢真係唔似再有聯絡,加上佢日日返工放工返屋企,放假又陪住我哋,真係唔似有咩古惑,不過我都有定心理準備,佢會離開。我希望可以挽救段婚姻。

大宅

Huuu 發表於 20-3-23 17:40
釜底抽薪……
男人一定湊唔掂
到時妳幫助形式甘幫佢湊下而主導權喺妳度

我驚後母會對我仔唔好,我無諗過唔要我仔。

大宅

PTMCYS 發表於 20-3-23 17:53
我咪又係結左婚D Friend 叫我去街都唔去, 話我怕老婆, 性無能, 我會笑住話係架, 性無能你地就唔好叫我去喇 ...

咁佢啲朋友未結婚無小朋友,講嘢係會無譜啲,不過我老公係大男人性格,會有唔開心囉,佢其實想去但又唔想我亂諗嘢。

首頁

尾頁

跳至