自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

lovebaby2013 發表於 20-4-4 14:01
小朋友應該會無左畢業典禮同無得全班一齊影畢業相

如果學校無得補返的話,可以全班一齊買畢業袍,約埋班主任一齊影相留念

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-4-4 17:19
咁又唔係咁意思
家長嘅感受都係感受,哎,總之大家都失去左重要一頁啦
...

改左了,費事惹事令大家都唔開心。

大家保重身體,我小朋友都K3 , 希望七月可以有一日返到學,可以同老師影張合照啦。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

回覆樓主:

另外,若有家長谷,不妨提議一下如果七八月安全, 大家淘件畢業袍, 去公園影相。

我地個谷就係咁了。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

男爵府

Charlotte_mom 發表於 20-4-4 15:19
中六仲慘
k3咁細個都唔知自己缺失左咩
中六生已期待左咁多年,大學參觀無了,而家dse一直未開波,grad trip ...

應該今年大學畢業慘啲,畢業=失業

子爵府

回覆樓主:

直升小一(emoji)
但覺得9月都開唔到學

wcpcelia    發表於 20-4-5 10:51

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

我地K3預左自己攪影畢業相,會自己訂全班一樣既畢業袍,希望最後返到幾日幼稚園啦

大宅

當然健康係最重要!
不過我都會諗...最後一年k、冇sports day, birthday party, 學校表演!
班相未影,唔知仲有冇得影
作為媽咪、好傷心
小朋友大左會唔同,可能怕羞唔想再做呢啲表演;sports day 係k係遊戲、小學係比賽 - 小朋友未必想做;小學唔會有birthday party/冇好似k咁著靚衫玩遊戲!
我真係唔甘心咁樣畢業但係又可以點啊~呻下姐!不喜勿插!

侯爵府

今年k3,我已經預咗無得再返幼稚園,直接升小一。

本來三月初即畢業旅行已經取消了,原定於七月既畢業典禮都唔知能否如期舉行。

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

大宅

Charlotte_mom 發表於 20-4-4 17:19
咁又唔係咁意思
家長嘅感受都係感受,哎,總之大家都失去左重要一頁啦
...

係呀,大家都好慘。小朋友雖然呢刻唔知發生咩事,但家長本身就會有遺憾

大宅

大幸運 發表於 20-4-4 17:44
當然健康係最重要!
不過我都會諗...最後一年k、冇sports day, birthday party, 學校表演!
班相未影,唔知 ...

我都覺得係,感同身受

首頁

尾頁

跳至