自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

naicha 發表於 20-8-8 21:30
明白你, 我都係天生好怕人高音同嘈, 會頭痛, 對任何人都一樣
如果有同事造作鍊住把聲講嘢, 我要忍得好辛苦 ...

前两日J2晚上有個旅游節日( 地點係希臘), 幫女主持配音嗰把聲係一把低b、扮細路女的聲,你有冇睇?我睇咗一陣就頂唔順嗰把聲轉台。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我仔男同學12 歲,黎我家玩打比媽咪嗲聲嗲氣,收線後解釋話係佢生存之道喎,笑到我肚痛

happylife28    發表於 20-8-8 23:05
厚多士    發表於 20-8-8 21:55

公爵府

回覆樓主:

可能你個女少同 daddy玩,所以daddy起屋企就特別興奮,大D就唔會係咁。
但正常一家人一齊玩應該係好 sweet, 好開心先係,係咪因為你唔夠投入,所以先會覺得煩?你試下投入一齊玩,應該就唔會咁反感

侯爵府

海之風 發表於 20-8-8 21:34
前两日J2晚上有個旅游節日( 地點係希臘), 幫女主持配音嗰把聲係一把低b、扮細路女的聲,你有冇睇?我睇咗 ...

女藝人代表, 劉佩玥, 好怕佢, 一開聲我轉台

水晶宮

魚兒小寶貝 發表於 20-8-8 21:36
我仔男同學12 歲,黎我家玩打比媽咪嗲聲嗲氣,收線後解釋話係佢生存之道喎,笑到我肚痛 ...

冧媽咪識撈呀
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

我個仔都係,佢係咁不停講野,魔咒咁,邊個同嚫佢玩一個鐘都頂唔順,直情頭暈作嘔

Catvole    發表於 20-8-9 08:50
Catvole    發表於 20-8-9 08:49
happylife28    發表於 20-8-8 23:06

子爵府

厚多士 發表於 20-8-8 20:21
近來在家工作,對住個女時間多左。阿女平時都冇乜點,但一見到爸爸唔知是否乍嬌,講野會立刻高八度又特別扭 ...

你自己諗好啦,千祈唔好講比阿女聽
Keep on going never give up.
因為有我,這個世界更美好了!

伯爵府

minniemouse 發表於 20-8-8 20:44
阿女幾多歲?唔可以直接同佢講咩?
阿女八歳,講過好多次,叫佢唔好吊高把聲講野好煩,佢單獨對住我唔會咁,但只要見到爸爸,特別係放假的時候,佢就一起身就吊高把聲,特別挑條扭擰,我知佢想嗲爸爸,但咁樣嗲法真係堅煩。我覺得如果第日佢咁樣嗲老公或者男友,我擔心佢比仔飛

happylife28    發表於 20-8-8 23:06

伯爵府

siuling0119 發表於 20-8-8 21:37
可能你個女少同 daddy玩,所以daddy起屋企就特別興奮,大D就唔會係咁。
但正常一家人一齊玩應該係好 sweet, ...
都可能係,我個人好愛寧靜,亦真係唔係好識同小朋友玩,個女對住我係比較成熟,可以傾到比較成熟的野,但一對住爸爸就變番三歲咁,兩個又成日鬥咀,好似有兩個細路係屋企咁好嘈,一嘈我就頭痛

伯爵府

海之風 發表於 20-8-8 21:34
前两日J2晚上有個旅游節日( 地點係希臘), 幫女主持配音嗰把聲係一把低b、扮細路女的聲,你有冇睇?我睇咗 ...
是否搖搖?係呀,我一路睇一路話個女主持把聲好煩

侯爵府

厚多士 發表於 20-8-8 21:57
是否搖搖?係呀,我一路睇一路話個女主持把聲好煩
可能係,個女主持高度似小學生。

珍珠宮

2024年龍年勳章

厚多士 發表於 20-8-8 21:50
阿女八歳,講過好多次,叫佢唔好吊高把聲講野好煩,佢單獨對住我唔會咁,但只要見到爸爸,特別係放假的時候 ...

我同你一樣,堅唔鍾意,嚴重啲可以講係憎呢種講嘢聲調。自己比較男仔頭,講嘢比較掘。你老公受唔受?如果受,咁就無嘢好講,如果唔受呢,就直接同阿女講。不過,我知道呢類女仔唔會受女性歡迎,不過男呢,就可能好啲。
Minniemouse:-P

男爵府

我侄女都係高八度,次次去我屋企同呀仔玩,都會俾我話佢可唔可以低音啲講嘢,
仲要講足咁多個鐘,未停過,真係聽到好炆

伯爵府

海之風 發表於 20-8-8 20:49
我知樓主應形容緊邊種

不過通常父母就會覺得佢自己個女好可愛,只係旁人覺得煩,樓主你就比較特別: ...
我一向好驚D吊高聲音講野的女人,輕則起雞皮重則頭都痛埋,阿女都冇情講

海之風    發表於 20-8-8 22:07

伯爵府

minniemouse 發表於 20-8-8 22:02
我同你一樣,堅唔鍾意,嚴重啲可以講係憎呢種講嘢聲調。自己比較男仔頭,講嘢比較掘。你老公受唔受?如果 ...
其實老公也不是好受,因為佢唔係溫柔的嗲,係刁蠻咁嗲,其實只要冷處理就可以,但我老公又忍唔住的,見個女發小姐脾氣,佢又會入房撩下佢,咁個女又繼續高八度話爸爸,情況就好似耍花槍咁,我堅係覺得好煩,呢個時候就會兩個一齊鬧,咁我老公又會唔忿氣,覺得自己無辜

珍珠宮

2024年龍年勳章

不如直接同阿女講,你聽到佢啲高頻聲會頂唔順,仲會頭痛。正如有啲人聽到刮玻璃聲啦,鑊鏟刮鑊聲啦,砂紙磨木聲啦⋯⋯都會頂唔順。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

厚多士 發表於 20-8-8 22:11
其實老公也不是好受,因為佢唔係溫柔的嗲,係刁蠻咁嗲,其實只要冷處理就可以,但我老公又忍唔住的,見個女 ...

唔,其實8歲都應該好好教下佢,唔好俾佢發小姐脾氣㗎啦!

公爵府

厚多士 發表於 20-8-8 21:55
都可能係,我個人好愛寧靜,亦真係唔係好識同小朋友玩,個女對住我係比較成熟,可以傾到比較成熟的野,但一 ...

我明,因為我c6同我仔玩時都係好嘈……有時我怕會嘈親隔離鄰舍

公爵府

chrisdina 發表於 20-8-8 21:41
我個仔都係,佢係咁不停講野,魔咒咁,邊個同嚫佢玩一個鐘都頂唔順,直情頭暈作嘔
...

我個女自己玩又好、同個妹玩都好,一定係nonstop咁講嘢,時不時扮公仔聲或扮狗叫,食飯又係咁問嘢,把口唔識停,真係煩到唔想睬佢,想佢收聲,一係睇電視、一係做補充,唔想煩我最近都入多啲補充俾佢做

首頁

尾頁

跳至