自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

政府大把錢啦,大白象工程都不知使幾多,求其起條天橋又幾多億,巴士避雨亭又使少啲錢。
算吧啦,香港氣數已盡。咁細地方,人口不停增加,仲要極大多數都係低端人口,又即刻可以拎福利。無啦無啦!

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

978212 發表於 20-8-18 20:10
到底政府有冇人有腦㗎,如果中、美關係持續轉差,可以話大陸和香港嘅好日子已過完,大陸都已經講緊內循環喇 ...

有時政府比人閙唔係冇原因,成班官又懶又冇腦,一點擔帶都冇,只求保住份高薪厚職就算

子爵府

2024年龍年勳章

978212 發表於 20-8-18 20:10
到底政府有冇人有腦㗎,如果中、美關係持續轉差,可以話大陸和香港嘅好日子已過完,大陸都已經講緊內循環喇 ...

某啲行業,跟本無影嚮
唔明點解批
大型超市派幾億?
物業管理又派?
跟本以上行業唔應該派咁多
政府係為討好各界別?
但對巳失業等弱勢呢?被放無薪假員工呢?
疫情嚴重時、仍要迫巴士班打工仔呢?
做過啲咩?

Life must go on

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

somehow 發表於 20-8-19 00:58
政府大把錢啦,大白象工程都不知使幾多,求其起條天橋又幾多億,巴士避雨亭又使少啲錢。
算吧啦,香港氣數 ...

咁就要多謝公民黨嘅人,點解要幫雙非,單非打官司,司法獨立,贏咗政府,然後來香港爭咗十幾年福利啦!

你唔知可以自己查一下「雙非嬰兒案」,唔好成日做傻仔,睇毒果,被政棍利用反政府而不知,自己有份支持呢班賣港政黨

區選公民黨仲佔大多席位,你諗吓幾多傻仔

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

塊餅分不均勻,益咗飽肚商家,最離譜仲請毒果,人渣哥, 王偽基吃餅

首頁

尾頁

跳至