自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

mybabylove 發表於 20-8-27 01:31
就係怕遇上神棍,所以棍請各JM幫幫忙,介紹個好師傅!

不敢介紹,但七及因绝對係神x.

瑪瑙宮

mybabylove 發表於 20-8-27 01:31
就係怕遇上神棍,所以棍請各JM幫幫忙,介紹個好師傅!

你家中有乜野事? 講唔講得?

如不方便公開講,可pm講我知。

瑪瑙宮

pairwin 發表於 20-8-27 02:30
不敢介紹,但七及因绝對係神x.

認同。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

子爵府

mybabylove 發表於 20-8-26 14:48
回覆 wudy 的帖子

封屋 = 因為屋企冇地住、神樓個D,所以異界朋友可以自由出入,係屋企開party你有冇好師 ...
我屋企耐不耐有異界朋友到訪,佢哋只是路經,不會長期逗留係我屋企,佢哋到訪我感應到,因為佢哋無騷擾我,我無理佢哋,而且我屋企無地主,神位,都阻止唔到佢哋到訪,直至有一次佢哋搞我,我憶番我有個朋友佢識點應付異界朋友,佢日日都諗經文,聽佢講過佢屋企有貼附阻止異界朋友入屋,我就同我嗰位朋友講,問佢點做,佢話貼諗左經附係屋企,我又唔係咁想屋企貼附,其中一個原因係怕張附甩咗唔知踏到,因為其中一張附貼係屋企近大門內天花板,我無識人有做過封屋,唔知會唔會又係貼附係屋企,我有個親戚佢屋企有異界朋友,因為佢個小朋友間唔中係屋企對住間房叫哥哥,我朋友去廟宇問,比左幾張附我朋友返屋企貼,之後個小朋友無再叫哥哥,異界朋友都係只有一次搞我,之後都無,所以我都無理佢哋,我近呢幾年盂蘭節都有燒街衣

伯爵府

回覆 Giyueng 的帖子

好多謝你既分享,我地會試下做!

子爵府

另一個唔清楚,但唔會推薦7
我有朋友之前迷咗落去,簡直係

伯爵府

回覆 女皇陛下 的帖子

可以講多少少嗎?或者PM我都可以,謝!

子爵府

只要聽開 '恐怖在線' ,一定知道樓主所問果2位師傅,尤其7師傅,簡直係歡樂嘅泉源,至於嘉寶師傅,N年前 '怪談' 成曰拍外景靈探,佢咪同班姐姐仔一齊V嘩鬼叫囉,N年後嘅今日法力有幾勁就唔多清楚。

伯爵府

回覆 2521 的帖子

有人介紹話七師傅好勁,但我睇FB又唔係好覺,而趙師傅就有時有片睇,好似有D功架咁,但始終都想搵D有真實個案既做參考,坊間太多神棍,唔想比人呃完重要野到一身蟻!

子爵府

mybabylove 發表於 20-8-27 12:11
回覆 女皇陛下 的帖子

可以講多少少嗎?或者PM我都可以,謝!

主要係教我朋友擺啲招財旺桃花的擺,大筆大筆錢買,過萬過萬,又教我朋友唸經打坐,但朋友氣色個段時間就愈來愈差,我事後問過熟行情的朋友,撈偏搵7就一流啦⋯⋯ 其他就自己意會啦

另一個朋友就經人介紹去7到做大型超度法會,事後感話望落去好勁,但一到燒嘢個陣話唔知點樣有靈界小朋友搶收嘢各樣,個火忽然間霍一聲起到好高,相對我朋友就聞到天拿水味啦⋯⋯ 朋友話感覺唔老實

伯爵府

回覆 女皇陛下 的帖子

我地都有問過七,佢話要封屋,但收費都... 之後佢話覺得高可以自己請符返去封,佢會教點做,開頭有其他人介紹以為好信得過,點知問問下就有點偏差,唔係唔信佢有料,只怕佢唔太專,佢講到可以自己做就得就好似兒戲左D囉!

子爵府

mybabylove 發表於 20-8-27 12:49
回覆 女皇陛下 的帖子

我地都有問過七,佢話要封屋,但收費都... 之後佢話覺得高可以自己請符返去封,佢會 ...

你哋搵過其他師傅啦,真心唔推薦佢

伯爵府

回覆 女皇陛下 的帖子

明白,謝謝!

男爵府

我都搵過七仙羽,因為耳鳴問題,佢就叫我請了一條藥師佛戴,戴左幾個月,無料到

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

2521 發表於 20-8-27 12:12
只要聽開 '恐怖在線' ,一定知道樓主所問果2位師傅,尤其7師傅,簡直係歡樂嘅泉源,至於嘉寶師傅,N年前 ' ...
me2..我都係聽呢D節目至知呢2條友.... 呢個趙x寶無啦啦做左c父 講真我覺得佢重流,同埋講嘢D語氣好討厭,唔知以為好勁嘅大c父囉....
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

珍珠宮

dyl 發表於 20-8-26 18:53
重有殷法清師傳, 好似幫警隊查案有出you tube, 七羽仙都聽過佢YouTube, 但全冇幫襯過, , 吾知準吾準,. ...

原來香港都有搵師傅查案

珍珠宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

之前聽呀7師傅在某網台做嘉賓,聽下嚟解下悶都幾好幾開心

瑪瑙宮

黐孖妹 發表於 20-8-27 00:21
呢D真係好講彩數喎,呀 都睇唔到, 佢有冇料到,送唔送得走都唔可以即時睇得到!
...

如果個師傅連間屋,清屋後,仲有冇 都唔知,咁就乜都唔使講。
唔係個個法科師傅一定有陰陽眼,但佢地一定有方法知道仲有冇 停留間屋內。

佢地做事前,會品上天,要點做先去做。唔會亂黎。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

女皇陛下 發表於 20-8-27 12:39
主要係教我朋友擺啲招財旺桃花的擺,大筆大筆錢買,過萬過萬,又教我朋友唸經打坐,但朋友氣色個段時間就 ...

亞七而家集中做大陸有錢人生意,
睇下風水又唔知收幾多,
得唔得就唔清楚喇,
同埋佢有冇料,自己判斷啦。

首頁

尾頁

跳至