自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

ryanma2 發表於 20-9-3 14:48
唔止銀行信,連電費單都是,9月1日先收到單,最後繳付日竟是9月1日,即係當日要付款
...
,其實可唔可以酌情處理?宜家咁嘅情況,唔係市民唔交,係郵局延誤喎

象牙宮

係郵局延誤,好多coupon 都係呢兩個星期先收到掛號。

其實而家好多信用卡較轉晒
e-statement 有晒提示,方便好多。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

收信就網上check唔到?
其實自己碌左幾多自己都有數wor

水晶宮

Haz-mama 發表於 20-9-3 12:31
呢張信用卡月結單,一般都係2星期前我會收到,我上星期突然諗起應該仲有咭數未找,但張月結單一直都未有, ...

Me too..... 我等咗三個幾禮拜、end up要打去cs re-print.......

Haz-mama    發表於 20-9-3 17:09

琥珀宮

Haz-mama 發表於 20-9-3 14:37
咁耐? 你收到時,過左deadline未?

無deadline ,不是信用卡,係銀行存款戶口及證券戶口的結單。

琥珀宮

Charlotte_mom 發表於 20-9-3 15:08

網上link信用卡戶口,就算收紙結單,網銀也一定睇到statement 欠款balance

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Haz-mama 發表於 20-9-3 14:32
原來如此,如果我唔記得交信用卡,咁肯定會有late charge

剛先去銀行交票
見到已遲左
職員比電話叫我申請豁免遲交費用。打咗去幾日先至有消息(DBS)
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-9-3 15:08
呢張信用卡唔係經常用,所以一直沒有做網上check數,另外果d已經做左ebill

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 20-9-3 16:21
剛先去銀行交票
見到已遲左
職員比電話叫我申請豁免遲交費用。打咗去幾日先至有消息(DBS)
如果之前曾經遲交,咁今次會唔會有得豁免? 有d只比一次豁免,第二次遲交就要收late charge

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Haz-mama 發表於 20-9-3 17:12
如果之前曾經遲交,咁今次會唔會有得豁免? 有d只比一次豁免,第二次遲交就要收late charge
...

但近來好多人因郵寄問題遲,希望有得豁免

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

富邦我用電話CHECK信用卡戶口結欠, 唔駛等佢張月結單.

珍珠宮

kitbebe 發表於 20-9-3 17:29
富邦我用電話CHECK信用卡戶口結欠, 唔駛等佢張月結單.
呢張信用卡我較少用,所以一直冇做網上check 數,自此之後會轉用e-statement

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Haz-mama 發表於 20-9-3 14:41
巧貴啊!咁到最後洗唔洗比年費? 有冇得waived?

好彩到期日 一星期前收到信 趕得切做

Haz-mama    發表於 20-9-3 17:36
珍惜 感恩
You got this!!

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 20-9-3 17:26
但近來好多人因郵寄問題遲,希望有得豁免
今次情況比較特別,我估應該可以啩

寶石宮

Haz-mama 發表於 20-9-3 17:36
今次情況比較特別,我估應該可以啩

希望
好多人水費也遲,一收已過期。要交附加費了

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 20-9-3 17:42
希望
好多人水費也遲,一收已過期。要交附加費了
水費/電費單,如果遲交/無交,好似之後會寄多一張reminder的月結單。之前我C6都試過唔記得交電費,收到張reminder先知,差d比人cut電

寶石宮

Haz-mama 發表於 20-9-3 17:47
水費/電費單,如果遲交/無交,好似之後會寄多一張reminder的月結單。之前我C6都試過唔記得交電費,收到張re ...

珍珠宮

回覆樓主:

我都未收到,平時有計開數,有多無少交左先

珍珠宮

轉哂 e paper,又要拆又要碎,超級煩

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至