夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

回覆 cocochoo 的帖子

10年唔係短呀, 佢平時對你好唔好?
我老公對我係好既, 不過我係覺得依種好都無用, 始終有個唔同步既問題, 現實歸現實

公爵府

牛年勳章

無對和錯, 只是妳既想, 吾係佢的想, 他好安心, 媽媽老婆共同擁有, 萬一同外母住, 可能唔同哂 , 他唔想買樓, 吾洗搏, 吾負債, 無錯, 他在自己世界中, 好安心安全, 妳們未有孩子, 有無打算過? 唉! 結左婚, 真係定左好多嘢, 唔洗變, 好舒服

看來, 正好考驗妳, 是否接受這個現實, 唔會變的, 妳對佢既愛, 接納到只可以同奶奶住嗎? 或者唔好咁遠, 不如試下租樓住下, 我估, 更加考驗到, 他將會什麼家務也吾多做, 妳更加辛苦, 因為不似妳的圖畫和期望

男爵府

Babe707 發表於 20-9-25 13:28
回覆 anna59 的帖子

離婚既話, 我係唔會分佢層樓, 我係擔心萬一佢突然間走左既情況 ...

如果咁不幸你先生突然走左,我相信你都唔會想繼續住係到對住兩位冇關係既人,你唔係為錢既話咁其實真係唔洗轉名。
我係你會即刻離婚,依家走仲有機會揾一個目標一致既男人,再遲d到40真係難,小朋友都未必生得出。我接受唔到成世都同99,姑仔住,寄人籬下,完全無得放鬆。

除非你有錢可以自己比首期,供樓,養埋小朋友,又好愛老公,咁唔離婚都ok。

別墅

Babe707 發表於 20-9-25 10:23
同老公相處左差不多4年, 行到今時今日, 我有種想離婚的想法, 覺得行唔到落去
佢40中, 人工得果萬幾蚊, 但佢 ...

其實你咁諗完全正常

講白啲,姐係你愛佢既程度,未去到你肯為佢犧牲一切,全單接受

你咁樣同我之前段關係好似,男方同你老公一樣,佢完全冇為我打算,我ex仲要係大我十幾年。最後我講左分手,佢都冇挽留,因為佢知道現實唔會有咩改變(其實之前傾過好多次,都係冇結果,唯一方法就係我去屈就自己成全佢)

過左一排,識到現任,佢對我好好,係個種有10蚊都會想俾11蚊我既人黎。好肯為大家段關係去做得更好。

你話你老公對你好,坦白講,佢真係對你好,就唔會做到啲野令到你咁唔開心,想離婚啦。

所以有時候離開都未嘗不可,話唔完下個會更好呢

加油

大宅

Babe707 發表於 20-9-25 13:42

身邊嘅朋友親戚都覺得佢好,基本上佢係一個毫無主見嘅人乜都聽我講, 又如何,時間耐咗你會發現真係好難頂,最難頂係個個都話佢咁好你都要離婚

大宅

Babe707 發表於 20-9-25 13:42

無錯 呢種好真係無用的 思想已經不一致 只會令大家一齊痛苦

複式洋房

回覆 c27cheun 的帖子

就算我有能力足夠我同佢兩個人既生活, 我都唔會想咁, 感覺好似照顧佢咁, 好似佢得到全不費功夫, 我唔係想咁, 我係想大家共同努力去創造一個自己既屋企

侯爵府

Nbs 發表於 20-9-25 11:49
你嫁佢時唔知佢揾咁少?唔知佢咁無大志/目標/上進心?
你嘅將來由返你自己打算啦。touchwood 佢死咗,受益 ...

樓主 身在福中不知福 換過另一件有上進心時 又話唔愛你唔陪你 又可能有小三 同婚後男人嫌棄老婆 又肥又黃有咩分別

複式洋房

回覆 micsin 的帖子

人各有志, 你會願意成世同99住?

子爵府

Babe707 發表於 20-9-25 13:28
回覆 anna59 的帖子

離婚既話, 我係唔會分佢層樓, 我係擔心萬一佢突然間走左既情況 ...

如果你同老公嘅角色調轉,咁你會唔會改落名嘅安排?

大宅

如果目標唔一致...又無小朋友...就離婚吧...好過一直唔開心...甘遲早都會有問題
我都經歷左一段目標唔一致既婚姻...最後離婚了...而家生活好快樂~

侯爵府

Babe707 發表於 20-9-25 15:28

人各有志, 你會願意成世同99住?

我願意 等於我老了 我都想子女同我住架

複式洋房

回覆 Rilakkuma312 的帖子

會囉~ 一來唔會影響到我, 我在生既時候都係擁有一半;
二來, 個老婆跟左自己咁耐, 咩都唔俾佢又有D過份?

複式洋房

你梗係想仔女同你住架, 但係個新抱會同你住得開心咩?你地生活無變過, 梗係無問題架, 有無唸過個新抱會覺得唔自在?

子爵府

Babe707 發表於 20-9-25 16:49
回覆 Rilakkuma312 的帖子

會囉~ 一來唔會影響到我, 我在生既時候都係擁有一半;

如果間屋係你同阿媽聯名,咁你會唔會改名等你老公係你死後都有個一半?

珍珠宮

Babe707 發表於 20-9-25 16:51

你梗係想仔女同你住架, 但係個新抱會同你住得開心咩?你地生活無變過, 梗係無問題架, ...
自己2公婆响出面住真系自由好多,咁當初點解你知道要同99姑奶住仍然同佢結婚?

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主:

其實唔關上唔上進事。

如果佢月入十萬,唔上進,淨係打機。同媽媽家姐住,但間樓三千呎,你應該唔想離婚。

複式洋房

回覆 akimmother 的帖子

咁萬幾蚊既收入, 想同佢一齊改變生活佢都無能力同你一齊做到, 咁你話呢?

首頁
12345...6

尾頁

跳至