自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

講粗口應該要雪藏啦

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

有無片?

伯爵府

回覆樓主:

d 人咪就係話鐘意佢真情性之麻,平時唔講慣又點會講出黎,得個靚樣,講野唔大方唔得體,好似迫佢做冠軍咁

珍珠宮

虎到金來勳章

amazing 發表於 20-10-17 22:16
所以根本唔應該代表香港,廣東話都唔掂!

珍珠宮

回覆樓主:

無睇開頭,只睇咗最後,我幾鍾意Lisa, 但係直播時講粗口,真係離譜

伯爵府

回覆樓主:

發台瘟啫~第一次出大show唔好咁mean啦

男爵府

Vin仔媽 發表於 20-10-17 22:29
無睇到添

已經睇吾到

大宅

cathy-tse 發表於 20-10-17 23:56
你講得啱

十個有七個混血兒都靚

佢係混血兒咩?點混法?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 hashtag影視迷勳章

ganggang 發表於 20-10-18 00:02
有無片?

here you go: https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20201017/bkn-20201017223541075-1017_00862_001.html

子爵府

大臭臭 發表於 20-10-18 00:18
發台瘟啫~第一次出大show唔好咁mean啦

同意!第一次出大show一定會有啲緊張,佢都無心,都係衝口而出,見佢之後出場表現都唔差,幾淡定,之前睇佢做訪問,睇得出佢好努力學講廣東話,值得比機會佢

大宅

FJmom 發表於 20-10-17 22:22
其實呢,對我自己黎講,講英文粗囗,我覺得自己講緊英文咋,唔覺自己講緊粗囗 ...

同意⋯⋯有D似香港人好順口講「頂!⋯」咁⋯⋯,雖然係F字

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

我唔係好似d人咁鍾意佢,不過外國講嗰個字真係好普通,又唔算係太粗俗,甚至電視都照出,好似廚神Gordon有邊次出鏡唔講呀?連成龍去外國節目做訪問都問佢地點解可以成日有咁。不過香港電視又另計,仲加上佢係港姐。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

真係?頭先我有睇,以為話個mic無聲添,跟住就跳左去影亞軍

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

austina 發表於 20-10-18 01:11

係而家電視劇講'PK'中文版都出到街嘅年代,大家無謂太認真

子爵府

cindy618 發表於 20-10-18 01:35
係而家電視劇講'PK'中文版都出到街嘅年代,大家無謂太認真
同意!

男爵府

回覆樓主:

唔知真定假, 佢話想講個"服" 字, 成句係"服務有需要嘅人", 點知講完個"服" 字之後唔記得咗

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

仁愛堂一直以嚟傳...就冇咗,停晒先嚟「服」其實覺佢一直都唔專注做野,成個人都是是旦旦,求求其,又點會做得好

珍珠宮

austina 發表於 20-10-18 01:11

其實頂字都唔好聽,好粗俗。
不過宜家d港姐係咁上下,無咩儀態講野又爛口

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

係F 定係服字都好, 好小事啫.

首頁
12345...7

尾頁

跳至