自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

whyyou 發表於 20-11-13 08:20
呢個post咁似幫士多賣廣告嘅?好少人講士多會中英文一齊寫,連個subject都好明顯想講士多好過HKTV mall ...

係好似喎...個SUBJECT係講人知平過TV魔
係唔係SHOW 全名既, 應該就咁TV 魔就得...

男爵府

2間都唔平~
我只比較過買merries尿片
Ztore 係貴過鄰住買好多

侯爵府

佢送貨員無禮貌

Welcome and PK 仲無禮貌
所以用HKTVmall

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

yyh08 發表於 20-11-13 10:04
無iOS app 真係一個極大缺點,我兩邊都有買,tvmall 隨時隨地按我手機買,但士多要開電腦時先買到。如果呢 ...

我用safari 開

同意有apps方便好多

禁止訪問

牛年勳章

大宅

yyh08 發表於 20-11-13 10:04
無iOS app 真係一個極大缺點,我兩邊都有買,tvmall 隨時隨地按我手機買,但士多要開電腦時先買到。如果呢 ...

我用apple手機訂到貨喎
不過睇物品要返之前頁就唔係咁得
我返來啦

侯爵府

以前買開士多,加咗送貨門檻係我就知再買

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

回覆樓主:

我都會格價,兩間都有機會幫襯。
但士多送貨到我度,所以多數都幫襯佢
我唔係打手

伯爵府

ztore個網站唔係咁user friendly, 但我要既貨,夾過價係平過hktvmall,服務更好,我住村屋送到樓下,hktvmall 衹去到村口停車場,有次Ztore漏單無黎,有個職員(可能司機)打來係咁道歉,話貨係車但忘記左送,夜晚補送,黎到又n 次sorry,比tvmall既送貨有禮好多。

水晶宮

幫襯左士多好多次,送貨服務好好。其中一次雀巢既香片無糖茶過左期,佢哋都好快退錢,所以就算咁都會繼續幫襯

男爵府

我買開嘅嘢大多數士多平啲,而且送貨服務態度良好又準時,所以keep住都有幫襯不過貨品就真係冇HKTV Mall咁多,同埋冇凍肉蔬菜生果賣囉!(但HKTV Mall乾濕貨又會分開送貨喎!有時收貨真係要等足成個下晝先收齊又係煩

珍珠宮

回覆樓主:

剛剛今天送貨,好準時
會多D幫襯

大宅

回覆樓主:

我反而會幫襯上位中既 網店,佢哋打價格戰好 aggressive 。
199已經送到入村屋,勁抵~
我專買汽水凍肉果 d重野~吾洗自己拎到隻蟹甘(emoji)(emoji)

**為免比人當打手~我post我買過既野+打左格仔店名

珍珠宮

失左蹤,敗走

大宅

回覆樓主:

一時時,但士多的退款服務好好,貨品出問題都好快跟進,但hktv 貨品有問題,佢冇客服電話,冇仇報。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

普通產品我用鄰住買,每日6點睇有咩岩。

箱裝飲品就幫襯蘇寧,包送貨都方便

伯爵府

我買士多因為包裝整潔好怕送貨d野好混亂

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

coconutchung 發表於 20-11-22 06:01
一時時,但士多的退款服務好好,貨品出問題都好快跟進,但hktv 貨品有問題,佢冇客服電話,冇仇報。
...

我試過係hktvmall買薯片,個袋爛咗,同牛奶好快到期,都有得退返mall doller, 都ok喎

男爵府

circle212 發表於 20-11-13 08:14
我一直買士多伊藤園綠茶,而家貴左一百蚊一箱

近期士多買原箱啤酒、奶都加價,少左幫襯。

子爵府

牛年勳章

士多送貨準時,貨執得企理係真既,會keep住幫襯

首頁

尾頁

跳至