自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

purplechung 發表於 20-11-17 22:11
是,我地講緊的中國聯通大陸電話卡,我老公是上年4月在深圳購買的,卡內的儲值額扣晒前要充值,用來keep住 ...

Thanks

翡翠宮

purplechung 發表於 20-11-17 11:17
我是用中國電信,老公用聯通,佢話搶到,謝樓主

中國電信充值通常喺翼支付有優惠,我昨晚付¥10充¥15,之前試過5減2、甚至5減5唔洗錢充¥5。不過只能綁大陸身份證銀行卡實名及付款,回鄉證暫時無得玩。

侯爵府

lyh80115 發表於 20-11-18 13:03
中國電信充值通常喺翼支付有優惠,我昨晚付¥10充¥15,之前試過5減2、甚至5減5唔洗錢充¥5。不過只能綁大 ...

收到!不過我無大陸身份證。
我在淘寶充1元延長180天 keep電話號碼
我盡量唔會用中國電信大陸數據,因為都唔平,通常都會同老公一齊share佢wifi或者share亞女香港3萬能卡 (有3GB免費中國數據)

翡翠宮

purplechung 發表於 20-11-18 13:23

收到!不過我無大陸身份證。

ic,澳門嗰張。我張電信係深圳卡,月費¥3,去深圳有每月30MB,畀我女定位手表用fit晒,可惜好耐無得去

侯爵府

lyh80115 發表於 20-11-18 13:26
ic,澳門嗰張。我張電信係深圳卡,月費¥3,去深圳有每月30MB,畀我女定位手表用fit晒,可惜好耐無得去 :l ...

係澳門1卡2號,好似係咪你介紹,呢類post實見到你個名
京東問題我都係問你,Thanks!

翡翠宮

purplechung 發表於 20-11-18 13:30
係澳門1卡2號,好似係咪你介紹,呢類post實見到你個名
京東問題我都係問你,Thanks!
...

有介紹過 ,不過後來好似改咗要去澳門搞實名先出到大陸號

侯爵府

lyh80115 發表於 20-11-18 13:41
有介紹過 ,不過後來好似改咗要去澳門搞實名先出到大陸號

2018年在淘寶買77元,收到sim卡後用微信做實名認證好方便,之後上深圳更改銀行電話記錄,一直用到而家。
2019年常常到深圳飲飲食食,仲去埋桂林&廈門,好懷念探魚,太二酸菜魚,桂滿隴,陳鵬鵬,同順居。。。
岩岩昨天才睇返去桂林post回味一下,唔知幾時可以再上去玩

翡翠宮

purplechung 發表於 20-11-18 13:56
2018年在淘寶買77元,收到sim卡後用微信做實名認證好方便,之後上深圳更改銀行電話記錄,一直用到而家。
2 ...

我對上嗰次係一家人參加東莞hea團,住下酒店、食下自助餐都幾爽!

侯爵府

cattz288 發表於 20-11-17 17:06
得呀~我無轉錢包比

昨晚轉錢比老公微信中國大陸戶口,要我更新資料先可以轉賬,應該是太耐無用。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

purplechung 發表於 20-11-18 14:00

昨晚轉錢比老公微信中國大陸戶口,要我更新資料先可以 ...

係咪無交身份証明認證?
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

purplechung 發表於 20-11-18 14:00

昨晚轉錢比老公微信中國大陸戶口,要我更新資料先可以 ...

啱啱試左, 應該係全世界都要upload回鄉咭先可以轉帳! 我同事上個月先轉左80蚊比我, 剛試1蚊都唔得
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 20-11-18 14:43
啱啱試左, 應該係全世界都要upload回鄉咭先可以轉帳! 我同事上個月先轉左80蚊比我, 剛試1蚊都唔得
...

即是今個月先開始?
要上傳資料我又無咩所謂,起碼確認到呢個戶口是咩人使用,有問題都容易查到。

象牙宮

purplechung 發表於 20-11-18 19:58
即是今個月先開始?
要上傳資料我又無咩所謂,起碼確認到呢個戶口是咩人使用,有問題都容易查到。
...

我都唔清楚! 不過上傳左就轉到錢喇
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 20-11-18 20:04
我都唔清楚! 不過上傳左就轉到錢喇

我都係咁,不過呢幾個月耐唔耐都有用佢過數。宜家發紅包得,轉賬唔得,我未上載證件住

首頁

尾頁

跳至