自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

珍珠宮

bestgood 發表於 20-11-24 19:53
我屋企有個小朋友5歲,佢哋想我工人日日去送餐,我唔明食兩星期外賣有咩問題,至弊連我老公都覺得送歺no p ...

英國返來咁高危...
點解唔叫外賣/room service?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

點解就要問返你家人,外國返唔一定帶菌,但你都無責任take risk,叫佢父母攪掂返,你返唔返工,邊個湊女,與佢地無關。

hungng    發表於 20-11-25 12:39

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我屋企有個小朋友5歲,佢哋想我工人日日去送餐,我唔明食兩星期外賣有咩問題,至弊連我老公都覺得送歺no p ...

送餐都唔可以送上上面、只可以擺在酒店大堂、酒店職員送上去 ~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

bestgood 發表於 20-11-24 19:44
小朋友係英國讀書,boarding school, 黎緊聖誕佢阿爸阿媽要佢返香港。我唔明點解一定要返黎播毒。個邊甘勁 ...

咁佢父母喺邊呀?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bestgood 發表於 20-11-24 19:55
個間係隔離酒店,我真係唔想。當我同佢哋講甘邊個湊我女,佢哋可以話,甘你無返工可以自己湊
...

如果這樣情況、真係無需要或者根本不容許送餐~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

呢個係你c6嘅問题,如果佢拒絕就無事

男爵府

我老公話,我日日返工都有危險架啦,點驚得甘多
老人家就唔想小朋友日日食外賣好慘喎
個阿媽已經叫自己工人去酒店住陪個女。
要送飯個阿媽咪自己請假囉,佢又唔會

男爵府

bestgood 發表於 20-11-24 20:04
個阿媽已經叫自己工人 ...

will not entertain. this is not a must...

珍珠宮

佢啊媽夜晚放工唔去?

你又唔係佢工人,幾時到佢支配你做事, 你返工賺左錢,我有得分既

我要去幫你照顧? 我做完都會分析返個細知, 老母怕左你有疫情

又推丌人又推我黎!

珍珠宮

佢食完d餐具要吾要日日拎返屋企洗先?你話拎餐具翻屋企好危險喎,你同c6講只會買膠餐具拎去,另一邊箱日日叫food panda俾佢囉

CHUIPING    發表於 20-11-24 23:21

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

佢生個細路出嚟關我叉事呀

心情好嘅話,我就堅決話唔會送飯

心情唔好既話, 就日日煮埋啲勁難食,勁 多糖 多鹽, 煮到成分垃圾咁
總有離別的時候

水晶宮

loved 發表於 20-11-24 20:12
佢食完d餐具要吾要日日拎返屋企洗先?你話拎餐具翻屋企好危險喎,你同c6講只會買膠餐具拎去,另一邊箱日日 ...

你最後個句:日日叫food panda俾佢囉

珍珠宮

回覆樓主:

唔鍾意咪直接拒絕
工人係你嘅
理由係唔方便

瑪瑙宮

小朋友係英國讀書,boarding school, 黎緊聖誕佢阿爸阿媽要佢返香港。我唔明點解一定要返黎播毒。個邊甘勁 ...

咁你係佢边个

珍珠宮

我覺得你老公問題最大
自己老婆仔女都唔識得護住,老實講,呢樣野呀會企硬

wcpcelia    發表於 20-11-25 09:14

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我朋友個仔過咗去一個月就返咗嚟,趕係lock down 前回港

珍珠宮

你又知人有毒?香港自己也在播毒啦。。。回港不是問題,在于正苦,孩子,父母,酒店及其他市民是否肯嚴守規矩。

大宅

差好遠喎,香港七百幾萬人。最高危時期都係每日幾十人中招。 返過嚟睇, 被隔離者每日只係幾千或幾萬人,又係有幾十人中招。 比率差好遠。 所有被隔離者 都要入住指定嗰十幾間酒店。 不過我唔肯定被隔離者係只包括外地入境者,定包埋緊密接觸者。

最初我都覺得小朋友要返香港冇問題。 不過 聽你咁講老人家呢樣又唔鍾意嗰樣又有要求,咁不如唔好返。

仲有,工人未必可以去酒店陪小朋友。 如果唔係點叫做隔離。

珍珠宮

比我會堅持拒絕,連老公都照丙呀

禁止訪問

首頁
12345...19

尾頁

跳至