夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆 belovedfafa 的帖子

大肚的確唔係大晒,但同佢點對你係兩碼子既事。(而且大前提係你根本冇做錯)
之前佢知道你有左後有冇好開心好雀躍?

複式洋房

回覆 laijenny99 的帖子

佢之前已經試過同班朋友飲酒,問佢預幾點返,驚佢飲醉返黎要人照顧,佢已讀不回,最後飲到凌晨4點先返屋企,仲同你嘈,叫你唔好管佢
最近聖誕,我唔敢同朋友聚會,驚惹到bb,佢就一星期2晚去朋友屋企同成班人飲酒

公道咁講,25,26號正日有同我出街,不過都係叫我諗去邊,仲話諗唔到買咩聖誕禮物俾我,問我俾2千蚊我夠唔夠...

咩叫夠唔夠,我care的亦唔係咩禮物...

複式洋房

回覆 than1223 的帖子

追我的時候,好好先生,上山下海咩都得
一齊左之後開始要面,唔會講sorry,覺得自己岩哂,事先聲明唔會氹你,不過at least會講道理,都仲可以溝通到,但都要睇佢情緒做人

婚後,甚至懷孕之後變本加厲,開始有野暪你,用情緒逼你,仲話係我管佢所以逼成佢咁,話後悔同我結婚

其實如果佢想同身邊的朋友一樣過單身自由生活,唔應該係度折磨大家,我真係唔明白佢想點,所以諗緊其實佢係咪想我做開口講離婚果個

複式洋房

佢知道之後有雀躍,有周圍同人分享,但當我嘔足頭4個月,之後又唔舒服入院之後,佢慢慢地唔再care,開始叫我搵媽咪陪我產檢,仲叫我得閒返去娘家住下,等媽咪分擔下照顧下我。如果佢工作好忙好辛苦我明,但係佢返九五,準時收工,最近受惠疫情,仲有得在家工作 (即係約friend日日出去行山,行街)

大宅

belovedfafa 發表於 20-12-29 12:04

追我的時候,好好先生,上山下海咩都得

唉, 到手就當草既又一例子 聽你咁講佢好似好emotional 既人,又唔肯氹下你咁
除左同兩個女仔出去外,仲有冇其他奇怪野? 佢好多朋友都係單身?

複式洋房

佢一向唔俾我睇手機,同邊個出街都唔會交待,唔會send相同你分享,所以我唔知仲有咩奇怪野...

複式洋房

佢最fd果班,佢係第二個結婚,第一個有小朋友

複式洋房

佢對外人好好,好客氣架,人地想點佢都會遷就人,行街見到合適,都不忘買份小禮物俾人,所以根本冇人信我,甚至會覺得係我攪到佢咁

大宅

belovedfafa 發表於 20-12-29 12:17

佢一向唔俾我睇手機,同邊個出街都唔會交待,唔會send相同你分享,所以我唔知仲有咩 ...

照你咁講佢應該好唔鐘意被管, 被束縛, 咁BB出世後好大機會佢都唔係會同BB玩,而唔係去照顧同教

大宅

寫情信俾佢,仲有個前世情人對佢的,有些人講唔明,睇先明的

大宅

belovedfafa 發表於 20-12-29 12:21
佢對外人好好,好客氣架,人地想點佢都會遷就人,行街見到合適,都不忘買份小禮物俾人,所以根本冇人信我, ...

當初你點解會選擇嫁俾佢?佢好似將外人放第一位

複式洋房

回覆 monfong500 的帖子

呢個建議都幾好,我寫寫下應該會寫左離婚協議書

複式洋房

因為未嫁之前我都係一個外人

Yunnie    發表於 21-1-21 12:51
varievarie    發表於 21-1-3 20:07

大宅

belovedfafa 發表於 20-12-29 12:46

呢個建議都幾好,我寫寫下應該會寫左離婚協議書

重拾初心,其他男人都係差唔多,不過大多數男人喜歡自己女人做fans,讚賞對婚姻好重要

複式洋房

如果問下佢,呢個星期邊日唔返黎食飯for 我做煮飯的預備,或者佢12點都未返我問下佢預幾點返,之類... 都係管的話...

男爵府

belovedfafa 發表於 20-12-29 11:01
回覆 honeybid2 的帖子

其實,我經濟上唔駛靠佢,甚至可以話佢靠緊我,如果情感上佢都支持唔到我,我真係 ...

每一個字都好啱。生活始終係自己既,冷暖自知。你好理性呀,諗清楚自己既選擇,選擇左後就不能後悔不要回頭。加油。

複式洋房

係呀,我都想正面d,都想有人氹下,講返句:你懷孕辛苦了...

伯爵府

belovedfafa 發表於 20-12-29 12:50

如果問下佢,呢個星期邊日唔返黎食飯for 我做煮飯的預備,或者佢12點都未返我問下佢 ...

唔覺得係管,呢啲係佢嘅責任,同埋你可能諗住等定瞓一陣先。睇完咁多嘢之後,你真係要好好諗清楚往後日子如何

複式洋房

回覆 honeybid2 的帖子

多謝你

複式洋房

回覆 kl1 的帖子

多謝你,我會趁放飯時間諗諗

首頁
12345...6

尾頁

跳至