潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Viviluby 發表於 21-1-31 16:55
所以我唔驚訝,再接再厲囉

Btw十萬或者對佢哋嚟講好小數目,但如果有本事喺嗰度一次過買100萬嘅 ...

本身玩法唔係咁
你買100萬買袋,佢完全無著數

子爵府

viiiii 發表於 21-1-31 18:09
唔通真係買絲巾先會俾?我之前買絲巾果個sa就真係有俾,不過佢實在太離地,我去到店搵佢買野再check下有無 ...

咁你得閒搵佢望下啲Twilly 再問啦,真人傾會好啲

大宅

viiiii 發表於 21-1-31 15:48
如題:有沒有人成功係H留waiting list 買到心頭好?
最近不斷巡鋪,有試過一入去就問有無L26, 亦有買完野問 ...

真係要夾sa既 我個sa知我想要既野有貨就通知我

別墅

ILA 發表於 21-1-31 18:30
咁你得閒搵佢望下啲Twilly 再問啦,真人傾會好啲

我已經轉戰去第二間店尋找我天使⋯⋯

男爵府

我諗每個SA處理方法唔同,我第一次去H時,都只係純粹諗住行吓,當SA問我有無心水嘢想買,個刻我至諗話話有興趣買C,不過我知道要有spending又要等,應該唔會買得到,但SA就主動話帶我行一轉舖介紹店內嘅商品,最後我都係話無嘢買住,如果有機會嘅話都係想買C,個SA好好竟然主動問我攞電話,仲即刻WhatsApp同我say hi,一齊確認電話號碼,咁樣雙方就交換左聯絡電話,點知個刻見到2002 on shelf又覺得幾喜歡,所以就買咗嗰個2002,其實呢個袋都唔平,不過我覺得個SA好有耐性介紹公司產品,令個感覺好好,反正都鍾意就買喇!
早前拜託佢幫我搵個GP30 ,今個星期都到手,只係等咗個零星期。

Viviluby    發表於 21-2-1 11:43

男爵府

viiiii 發表於 21-1-31 18:00
買9萬都無交換到
咁我呢啲真係濕濕碎....

甘我3萬啫......買左個袋,twilly 同話想買馬仔...不過都無留contact俾我。。。

男爵府

CreamBaby 發表於 21-1-31 20:47
我諗每個SA處理方法唔同,我第一次去H時,都只係純粹諗住行吓,當SA問我有無心水嘢想買,個刻我至諗話話有 ...

好想要你既天使sa(emoji)(emoji)(emoji)

侯爵府

N 年前入shop 買左Kelly double tour bracelet 同maxi twilly, 計埋7.x k, sa 問有冇袋啱,我嗰時答Lindy 點知之後真係收到sa 電話,offer 左Lindy 26 比我,當時開心到呢

別墅

CreamBaby 發表於 21-1-31 20:47
我諗每個SA處理方法唔同,我第一次去H時,都只係純粹諗住行吓,當SA問我有無心水嘢想買,個刻我至諗話話有 ...

恭喜你搵到個天使sa

別墅

Ms_Phoebe 發表於 21-1-31 21:20
N 年前入shop 買左Kelly double tour bracelet 同maxi twilly, 計埋7.x k, sa 問有冇袋啱,我嗰時答Lindy ...

N年前。。你就好啦
唔知依家仲會唔會有呢個可能呢

大宅

viiiii 發表於 21-1-31 23:58
N年前。。你就好啦
唔知依家仲會唔會有呢個可能呢

男爵府

我覺得睇人,個個sa做法唔一樣,我第一次買野sa就主動問我攞whatsapp啦,我果日買得唔多,只係想搵對鞋
最近聽聞L26都要配2-3萬再等...

其實我覺得人夾人,你覺得佢幾好就搵多佢兩次囉,始終電話Number係私人號碼,俾唔俾真係由佢決定,但如果你覺得買嘢過程都唔開心,咁就不如搵個第二個sa啦,咁多間鋪咁多sa我相信你總會遇到一個啱你嘅

男爵府

qttlamjob 發表於 21-1-31 17:31

佢意思係因為只買袋既客 唔會係sa既target
或者咁講,如果我一下walk-in就買咗一個九萬蚊嘅袋,或者我係消費得起嘅potential client,又或者我係死慳死抵儲返嚟為咗買一個袋以後唔幫襯;但講到買100萬袋呢啲咁虛而又extreme嘅假設,相信如果會回頭買其他嘢嘅時候都唔會手軟,係咪SA嘅target我諗都係SA當吓嘅判斷,始終嗰個係佢私人電話,唔同其他brand係公司provide為方便同客溝通...
記得差唔多10年前,我去Sogo只係望吓隻Clic H,乜都冇買個SA都主動俾咗手提電話我。所以我同意有jm講,真係睇SA,唔一定係有冇買、買咗乜、買咗幾多錢事,根本冇一定嘅!其實買H由你1st purchase、同SA建立關係、到出袋或其他products,都係緣份、彩數

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

zitanchan 發表於 21-1-31 16:31
就算你買100萬袋,sa都係唔會留contact的

除非識H的權力核心,正常冇入可以一次抱走一個或合共一百萬的袋。
work hard PLAY hard

別墅

qttlamjob 發表於 21-1-31 17:31

佢意思係因為只買袋既客 唔會係sa既target

你說了我的意思
這裡告知我沒有sa會幫只買手袋的人

男爵府

jenniferK 發表於 21-2-1 10:40
除非識H的權力核心,正常冇入可以一次抱走一個或合共一百萬的袋。
對對對!
一個彷彿沒有可能的假設,哪裡來100%肯定的答案

如果乜嘢都係「一定」,呢度就唔會每日咁多討論啦

大宅

Viviluby 發表於 21-2-1 01:50
或者咁講,如果我一下walk-in就買咗一個九萬蚊嘅袋,或者我係消費得起嘅potential client,又或者我係死慳 ...

點解我會咁答你
因為你講你買成9萬蚊袋 sa都無留contact比你 我只係解答你點解
緣份彩數我同意係有 但都有一半既成份係spending 即係錢 你spend起咩地方 令sa覺得你係potential client
好明顯買9萬蚊袋唔令佢覺得你係potential client 但你買fine jewelries就成功拎佢contact

大宅

Viviluby 發表於 21-2-1 11:41
對對對!
一個彷彿沒有可能的假設,哪裡來100%肯定的答案

佢打比喻 意思你買幾錢既袋(even 9萬蚊) 佢都唔會覺得你係佢potential client 因為h不嬲都係想要會欣賞佢所有其他products 唔只皮類既客人
你剩係針住佢100萬 佢打個比喻誇張手法咁講姐 因為你講買9萬蚊袋都無contact嘛 勿認真啦

男爵府

qttlamjob 發表於 21-2-1 11:42
點解我會咁答你
因為你講你買成9萬蚊袋 sa都無留contact比你 我只係解答你點解
緣份彩數我同意係有 但都有 ...
其實我冇問過點解,亦覺得唔係下下有得解
或者你係好心想interpret個100萬的假設
而我只係分享我個人經驗俾樓主jm as reference
呢度勵志故事同悲慘故事都有,無論淨係買個入門袋都遇到helpful SA又share contact or spend咗好多都得唔到回應等等
我講嚟講去都係想講冇「一定」
嚟緊一年祝大家心想事成長買長有

男爵府

qttlamjob 發表於 21-2-1 11:45
佢打比喻 意思你買幾錢既袋(even 9萬蚊) 佢都唔會覺得你係佢potential client 因為h不嬲都係想要會欣賞 ...

Sorry我都覺得我過份認真咗

睇返覺得自己有啲低能

首頁

尾頁

跳至