夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我捨不得你 發表於 21-3-22 00:52
其實我琴晚真係眼瞓到頂唔住先等等下瞓咗,咁佢就要無聲抗議嗎
我啱啱臨瞓前,介親隻手,都幾深下流 ...

預左今晚,結果食白果,又真係好無引,兼內傷
一係你眼訓頂唔順,咪同佢講去合陣先,等個仔訓左再叫醒你~~咁解決會唔會好D

大宅

回覆 我捨不得你 的帖子

你坦白同老公講出你嘅感受,同佢協調下,有需要的話幫佢用手解決。
講真,如果你本身又攰又無mood,做個陣都唔會投入,佢都唔enjoy啦。

水晶宮

回覆樓主:

你兩個嘅問題根本就唔係性生活或邊度瞓咁簡單......

伯爵府

我捨不得你 發表於 21-3-21 22:51
講少少背景先,雙職,有兩個分別3歲幾同歲幾嘅小朋友。
話說其實生咗小朋友之後,自己因為真係好攰,日日返 ...

好多方法可以解決嘅
1)利誘:如果好攰咪同你先生講一陣食完飯幫我湊兩個零鐘小朋友,瞓醒同佢大戰兩個回合;
2)安排二人世界:搵個星期book個酒店房一晚,小朋友交俾老人家湊一日,二人世界後咪去老人家屋企食飯兼湊小朋友返屋企;
當大戰時,你就要盡情咁同佢大戰,然後再一齊洗白白,你幫佢擦下背,相信會增加感情

珍珠宮

Ava000Ava 發表於 21-3-22 13:20
預左今晚,結果食白果,又真係好無引,兼內傷
一係你眼訓頂唔順,咪同佢講去合陣先,等個仔訓左再叫醒你~ ...

都好無癮姐,真係交功課咩

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

仔已經3歲,唔好再同大人瞓了,要佢學獨立,可以瞓前同佢傾吓偈,兩公婆其實係要有番D二人世界嘅時間,唔好話搞嘢,仔女瞓晒晒傾吓偈,間中出街食吓飯,睇場戲都好,全部精神放晒仔女身上,第日婚姻出現問題就會後悔

別墅

我明白好攰,好多野做,冇心情攪嘅感覺!唔覺意攰到瞓著,咁樣俾老公發脾四法,又係好難受。

但係,佢想做愛,只能夠搵你,呢點你要明白!如果佢唔搵你,到時你真係後悔。我諗你首先要安撫咗佢先,房又好,廳又好,酒店又好,解決咗第一個問題。跟住,諗下生活上點安排,可以幫輕下自己。唔係為咗其他人,而係為自己!

男爵府

終極熊貓 發表於 21-3-22 14:24
都好無癮姐,真係交功課咩

又唔一定無癮嘅,我C6有時又會厚我訓著,搞搞震
睇下點處理架姐~都可以係情趣來

珍珠宮

Ava000Ava 發表於 21-3-22 15:50

兩回事
叫醒佢
同挑逗起佢係兩回事

大宅

牛年勳章

我覺得有d 野公平分擔都重要

大宅

Nbs 發表於 21-3-22 13:41
你兩個嘅問題根本就唔係性生活或邊度瞓咁簡單......

同意

別墅

理解你的心情,我也經歷過這個階段,剛生完頭幾年真的是沒什麼性欲,重心都放在仔仔身上,幸運的是我得到老公的體諒,所以并非每個男人都是用下半身去思考的,雖然感覺你老公有點自私,但也是可理解的,若大家都能換位思考,相處會和諧很多,建議你們倆心平氣和、坦誠溝通,找到一個大家都可以接受的解決方案,若大家這樣消耗下去,結果只會兩敗俱傷!我相信,只要你們還是深愛著對方的,這問題并不會太難解決,加油哦(emoji)

珍珠宮

個個男人都係想要,你老公衰在無幫你手之餘,仲要發老皮,不太成熟,亦沒有體諒老婆辛苦。如果佢有幫手做家務或湊小朋友,咁老婆自然有精力同佢開心。

大宅

Ava000Ava 發表於 21-3-22 15:50

如果訓左被搞醒,重要係睇被搞醒果個係enjoy定係一面嫌棄,分別好大!

其實樓主可以同你老公講:
「其實我都好想盡情地搞嘢,只可惜收工返黎仲要煮飯湊仔,搞掂曬所有嘢之後真係會累到訓著,搞起上黎好似交功課咁你都無癮喇!如果老公可以幫忙分擔一下家務,我唸我會更加配合同投入!」
一句說話就可以解決嘅事情何必搞到咁複雜,如果我係你老公,我會好願意幫忙分擔家務囉!

另外,我都想問下你地依家一齊幾耐,平均一個月搞幾多次,多啲數據會比較好分析你老公嘅唸法!
夫妻之間嘅性生活其實好重要噶!
希望可以幫到妳!

民房

木子高 發表於 21-3-22 21:06
如果訓左被搞醒,重要係睇被搞醒果個係enjoy定係一面嫌棄,分別好大!

同意,有時溝通係好重要

大宅

回覆樓主:

你攪掂你c6,一家先可以和諧,佢出到火就唔會鬧細路,佢知道今晚可以同你攪,就會拿拿聲幫你做野,你之後都可以分配多d野佢負責,男人係咁咖啦,你出小小時間,就可以支配佢。

男爵府

唉,真係女人先明白女人,我真係攰眼瞓先無心情攪,男人又乜都唔理,做死女人

男爵府

crazypaper 發表於 21-3-22 19:37
個個男人都係想要,你老公衰在無幫你手之餘,仲要發老皮,不太成熟,亦沒有體諒老婆辛苦。如果佢有幫手做家 ...

講中哂我嘅感受,男人關於屋企野同小朋友野,佢一概不知,但玩具同上x 登就好熱衷

子爵府

木子高 發表於 21-3-22 21:06

題外話,我係性都滿足老公,但唔代表佢會體諒我!一涉及婆媳,就算佢父母幾唔岩,佢永遠幫住佢父母惡到想殺左我,其他方面又唔會。Anyway,我好心淡,人唔離婚但個心已經想離,冇心情再滿足佢,佢都同我冷戰緊

男爵府

myfaye 發表於 21-3-22 23:21
題外話,我係性都滿足老公,但唔代表佢會體諒我!一涉及婆媳,就算佢父母幾唔岩,佢永遠幫住佢父母惡到想殺 ...

同6299一齊住?咁你c6算唔算媽寶先

首頁

尾頁

跳至