自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有old seafood的地方大致相同。
可能你由一個坑跳去另一個坑而己

翡翠宮

zhaochongde 發表於 21-4-8 22:39
入黎公司一年幾,入職前已經有兩位同事做左4、5年,最近發現兩位同事開始卸d工作俾我做,原本由佢哋輪流做 ...

我E十份新工返了一个月左右。6日工。合约寫返9小时。但見工講明有1日要返12小时。無奈应承。但返落係介意。仲要頂埋拍檔勞工假。試过連返2日12小时。心梗你想吾做。但市場,,,

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

6成野即係??

會唔會係佢覺得你上咗手,可以放手自己去做,而無需要同事輔助??

每個人都有崗位,如果真係唔係你職責就技巧咁推咗去...

男爵府

ngwong2 發表於 21-4-9 09:06
我E十份新工返了一个月左右。6日工。合约寫返9小时。但見工講明有1日要返12小时。無奈应承。但返落係介意 ...

真係好差,睇吓下半年市場會唔會好啲,到時再轉。
又或者咁諗,好多人去英國,而家會唔會又係好時機轉工呢?

翡翠宮

SMKATHY 發表於 21-4-9 09:26
真係好差,睇吓下半年市場會唔會好啲,到時再轉。
又或者咁諗,好多人去英國,而家會唔會又係好時機轉工呢 ...

希望香港各行各業復甦。人人有工開。揀到份心水工。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

直接say no, 如果唔係, 做做下就俾左你做, 再過份同上司反映

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

男爵府

opclk99 發表於 21-4-9 11:37
以前做大公司,
同部門有贱人同事。
為自己飯碗,

我本來都好似樓主甘有d 煩惱, 但聽完你甘講, 我覺得好有道理
我做左七年, 有咩咪比聲話做唔掂, 一係按章工作

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

邊做邊搵啦, 始終而家大環境唔好...

首頁

尾頁

跳至