自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wingwingyee 發表於 21-6-17 19:13
回覆 crazypaper 的帖子

而家仔6歲就知99咩料, 但女仲細,
唔一齊住好易搞,仔女雖然細,但知道媽媽係錫佢地,唔係咁易講幾句就可以影響到你同仔女既感情... 不過99咁講,自己一定個心銀住

男爵府

回覆樓主:

係咪有情緒病又唔睇醫生又扮可憐果種人?可憐之人必有可恨之處呀!

珍珠宮

回覆樓主:

要自強,娘家幫到手嗎

大宅

可能你C6返工唔知起因,其實可唔可以裝個cam係廳錄低99所講所做嘅事,比你C6自己分析?

大宅

回覆 siugocandy 的帖子

我唔係好知99有冇精神病,但99咁多年來做過好多嘢係好痴線,99試過有一次夾硬走上我屋企吵鬧咗成個鐘,我爸爸媽媽嗰次都喺屋企99借啲意鬧埋佢哋,又試過我大住個肚,就嚟生前兩個星期,又衝上我屋企同佢個仔嗌交,之後佢個仔直情話要同佢脫離母子關係,但我撳住c6

珍珠宮

wingwingyee 發表於 21-6-17 19:14
回覆 mln 的帖子

佢都覺但佢唔係太想太逆99意

得罪講,呢啲情況只能捱到99 bye bye
個個屋企人都知乜事,要選擇避開
你老公每次見完99
返屋企例牌發脾氣都忍到
根本冇野可以做
就算你唔俾老公帶仔女見
但老公一意孤行,拎離婚要脅你
又係死症
唯有一直灌輸正確價值觀俾仔女
教佢哋分析
話佢地嫲嫲有情緒問題,所以個人唔講理、語無倫次
唔好係嫲嫲面前話嫲嫲有病
仔女雖然細,但始終有一日會明白
咁就可以將傷害減到最低
至於你老公,多年來情緒勒索應該搞到佢都有情緒問題
我直覺脾氣好暴躁,呢啲真心難處理
遠離唔到刺激既源頭,點都唔會好

大宅

回覆 guardianangel 的帖子

類似

男爵府

回覆 wingwingyee 的帖子

好癲啊!你99好有問題
有無試過同99講,99你咁做我真係好傷心? 其實要分開一家一主,你先生都要明白! 你地兩個先係一家人,99自己又係另一家人,要有距離!

要做得出面啲,最好暫時唔好見住,大時大節先見

男爵府

wingwingyee 發表於 21-6-17 19:28
回覆 guardianangel 的帖子

類似

盡量遠離,雙面人你鬥唔贏,無人睇到佢真實一面,咪睇佢假得幾耐,最後應該衆伴親離,個天會還個公道給你!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

charlieXD 發表於 21-6-17 18:37
呢啲正宗1999

公爵府

回覆樓主:

其實我覺得你唔駛理你 99咁多,亦唔駛特登唔俾佢見D孫,D仔女跟你生活,唔會咁容易見幾次就被你 99洗腦,至於你 c6更加知道自己阿媽係咩人,只係手掌又肉手背又肉,佢都好難做,唯有睇開D,自己keep住同老公,仔女關係好D,就唔怕會被人挑撥到

水晶宮

我對老人家好包容,但我有底線。

如果99係我小朋友面前話我,叫佢唔要媽咪,離間我地感情,咁一定無計傾。

子爵府

你老公向啲細路發脾氣,係因為你俾好大壓力佢...

大宅

回覆 heyhey101214 的帖子

例如?

子爵府

我覺得樓主唔洗太擔心,始終你係ftm, 同一年見幾次嘅嫲嫲黎比,啲細路實親你多啲。所以唔好太擔心阿嫲講嗰啲野影響到小朋友。相反包容下99,俾細路喺老公陪同下見下面,可能你老公會少咗夾喺你地婆媳間嘅壓力,反而唔會發細路脾氣...

珍珠宮

wingwingyee 發表於 21-6-17 19:14
回覆 mln 的帖子

佢都覺但佢唔係太想太逆99意

雖然話把口不想叛逆佢亞媽,但日子久了,你老公自己聽得多,睇得多,佢自己心會覺得麻,男人一覺得麻,佢自己會疏遠佢亞媽。

之後佢自己都會感受埋你忍佢亞媽果種脾氣真的好難頂的知味。

總之就係要扮自己好委屈無辜無奈的心態。你99這種人係不會聽人講的,只可以你們大家扮嘢來鬥。

大宅

我奶奶都係咁㗎,以前我又冇得唔比佢見啲孫,所以一定唔會比啲仔女同佢獨處,費時佢教壞晒。見仔女我一定要喺度,最好老公都一齊,咁我只係坐埋一邊唔出聲,跟住咪話啲仔女要溫書呀做功課呀參加活動夠鐘走人。佢冇興致最好,因為可以再早啲走,就係咁到啲仔女十幾歲真係忙又冇咁喜歡呢啲大人聚會,就自然變成節日先見,老公自己得閒就搵奶奶食飯,我發覺老公自己陪奶奶,佢反而冇咁渴求見啲孫,可能媽媽老了都係想自己仔女陪下自己吧。

子爵府

回覆 wingwingyee 的帖子

「最失望係c6返到黎話仔講埋D無謂野!」

我見你提過呢句,我以為你仔講嘅「無謂野」係你老公唔想你知嘅野,即係你仔同99家姐同埋99見過面..

水晶宮

wingwingyee 發表於 21-6-17 18:24
99搞唔成c6同我離婚, 而家又搞埋D仔女, 好似無野可以stop佢咁, 想請教JM 們有咩方法?

事情係:大概兩年前我 ...

上次係咪話考試其間都要你地去佢到?
你強硬啲啦⋯⋯
係仔女面前講你唔好,已經洗腦啦!你想第時你仔女同你老公一樣順曬奶奶意,趕你出街先安樂
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

kayen 發表於 21-6-17 18:49
你ftm?點解保護仔女要聽C6講?

唔關ftm 事呀⋯⋯我當年都係唔比見就唔比見
理得佢邊個
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

首頁

尾頁

跳至