自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

男爵府

bivian_bivian 發表於 21-8-26 16:46
我係去見一份普通店務員工作,並不是大集團公司,傾到最後,店主要求我留全名俾佢,你地會留嗎?
...

Apply果時唔係要比個人資料

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

正常喎, 你怕咩呢?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

bivian_bivian 發表於 21-8-26 16:46
我係去見一份普通店務員工作,並不是大集團公司,傾到最後,店主要求我留全名俾佢,你地會留嗎?
...

最後你有無留,點解

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

...

冇問題啦

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

留全名有咩問題?

樓主,你有咩擔心?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

係咪膠 post?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

bivian_bivian 發表於 21-8-26 17:00
可能我寫得衰,我係淨係打電話去問個僱主係咪請人,其實仲未去舖頭見的,係傾到最後要我全名,因為之前我打 ...
你有無留? 我覺得佢叫你留全名好正確, 比較認真... 就咁留貴姓, 太兒戲了...

伯爵府

bivian_bivian 發表於 21-8-26 17:00
可能我寫得衰,我係淨係打電話去問個僱主係咪請人,其實仲未去舖頭見的,係傾到最後要我全名,因為之前我打 ...

咁只留個姓的話,
咪會有幾個陳小姐etc,
點知邊個係邊個?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁神秘,名都唔想留,即係一開始ID都冇睇你!

子爵府

見工留全名有乜問題?如果請你時仲要影ID,無人想請黑工囉

伯爵府

下,樓主未見過工定唔見得光?
基本野黎,我仔1x歲都知既行規啦!
只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

公平點,有樣野俾個。 難得你仍然平心靜氣回應。

一個叫你全名,其他只留姓,咁我覺得店家俾緊誠意喎,釋出善意喎。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

翡翠宮

大妹妹 發表於 21-8-26 17:05
見工留全名有乜問題?如果請你時仲要影ID,無人想請黑工囉
唔好話請你... 見工時HR都會叫你比ID卡佢睇一睇, 確定你身份

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

傾到最後<---即係雙方都有初步了解,顧主以為你好有興趣,留全名係想通知門店留意,方便你去見工,留左唔去對你都無咩影響,如果當時真係無興趣,可直接告知對方不太適合自己,不用留任何資料直接收線便可。

子爵府

唔知幾時開始,而家啲人好驚話俾人聽自己全名

SAM43    發表於 21-8-26 17:16

珍珠宮

留全名好小事姐!

翡翠宮

cupid0627 發表於 21-8-26 17:09
唔知幾時開始,而家啲人好驚話俾人聽自己全名
係啦... 我都覺得好奇...

翡翠宮

正常CV, 唔會寫姓名: 陳小姐, Miss Chan

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

好正常喎

首頁
12345...13

尾頁

跳至