自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

莫非我之前果位極品去左你們度?
大聲到極
又鍾意玩小圈子活動

水晶宮

micsin 發表於 21-9-24 12:03
嘩 想專心做野都唔得 打張紙 都講左成朝 又惡 無人敢野佢
好嘈 日日都係咁 精神崩潰
...

試過老闆唔直接話,但貼notice叫人保持安靜,勿影響他人工作

男爵府

...

我公司邊個大聲講聲,一定被人叫細聲d或收聲。惡都冇人,因為冇人驚。

大宅

20162016 發表於 21-9-25 08:03
試過老闆唔直接話,但貼notice叫人保持安靜,勿影響他人工作

可惜大聲講大聲笑嗰個係老闆至愛之一,老闆仲話咁先有生氣,唔好咁枯燥,真係俾佢地玩曬。

伯爵府

王國教室勳章 好媽媽勳章

BOYSTWINSBB 發表於 21-9-24 23:52
我都係受害者,好煩!好似唔洗做嘢咁!上級又唔管

一模一樣咁,上級好似都怕左那個傻婆咁,佢惡行昭彰,附近同事反映過,佢仍然大大聲廢嗡影響別人,非常衰格,呢d 人,等天收!

珍珠宮

Bergamot1 發表於 21-9-25 08:29
可惜大聲講大聲笑嗰個係老闆至愛之一,老闆仲話咁先有生氣,唔好咁枯燥,真係俾佢地玩曬。

...
即係咁,如果係老闆喜歡呢個 style, 似乎係你吾太適合呢間公司

伯爵府

回覆樓主:

明!集中唔到煩到嘔。
以前頂唔到,會帶 earphone聽歌,依家就行開一陣去 pantry冷靜下。

珍珠宮

回覆 micsin 的帖子

我公司都有個咁嘅同事,講電話勁大聲,好在我係佢老板嘅朋友,可以叫佢入fast room 講電話。

子爵府

peterlikongsang 發表於 21-9-25 04:09
回覆 kwanyc919 的帖子

我公司又係咁,最慘係係你後面傾,無拿拿又問你幾句,天呀! ...

唔好應佢

珍珠宮

回覆樓主:

我附近兩個男同事,一個成日閙supplier,又叫人跳樓,又話玩死佢,閙到suppliers都投訴佢,但佢高層,無乎

另一個經理,間中跳制閙下屬,唔夠人講就叫人收聲(教仔咩,叫人收聲),我夾喺中間堅難頂

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

micsin 發表於 21-9-24 12:29
一段時間了 初初都無咁嘈 女 男通常都正常d

都要有人回應佢,先可以講,即係有2個人一齊傾工作 ,傾計又唔同講法

大宅

回覆 loved 的帖子

你講得啱,我地部門大部份同事都頂唔順老闆對人不對事嘅style,大家希望快D揾到工轉工。

大宅

坐我隔離嗰個都係講電話大大聲,吵到死,完全冇興趣聽佢講咩

男爵府

回覆樓主:

我公司有件大秘書走親我對面隻老鬼傾偈……全層架人都聽倒,專登大大声講野,講哂個女係日本点点点,慌死冇人知……我亦專登係佢面前走開,佢走開我才返埋位……要即刻彈開 ,我冇兴趣聽佢的家事

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

好怕呢啲同事,攪到街市咁
啲文件又亂糟糟,都唔知佢返嚟發癲定工作

水晶宮

回覆樓主:

完全明

有d人講公事電話
講到好似演講會咁
抑揚頓挫 扮曬嘢
又唔知自己嘈住全村人

一發病 我地就戴耳塞

翡翠宮

2018復活節勳章

...

而家喺餐廳一陣,隔離枱講野超大聲,隔咗三呎幾都聽到清清楚楚,感覺好辛苦,何況你咁長時間

水晶宮

Hanayori 發表於 21-9-25 08:59
明!集中唔到煩到嘔。
以前頂唔到,會帶 earphone聽歌,依家就行開一陣去 pantry冷靜下。
...

但係去完廁所,去埋pantry,都仲未叫完呢!好心佢哋無野做都唔好滋擾其他人啦

珍珠宮

回覆 micsin 的帖子

明白.
我地係open office, 不過有隔音meeting rooms, 可以入去開會, 講conference calls....等等, 因為總會有confidential嘢要傾. HR個老女人, 成日唔願行開, 坐喺個位講conference call. 其他人聽唔到對方嘅聲唔知佢開緊會, 喺好靜嘅情況下會突然聽到佢大聲笑大聲講嘢真係俾佢嚇到個心離一離. 日日返工都打電話同人講佢有幾忙, 全公司嘅嘢俾晒佢跟, 佢好暈. 但又成日聽到佢打電話俾經紀買賣股票, 打去買演唱會飛, 訂枱食飯, 同人吹水等等. 大佬呀! 做呢D私人嘢點解要咁公開咁大聲??? 好威咩? 有時講公司嘢, 佢係HR, 有時會講及有關同事嘅個人資料, 佢照大聲講出嚟, 例如上頭對某同事嘅意見, 同事幾錢人工, 住喺邊...等等. 完全唔專業.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

男爵府

回覆樓主:

我公司都有個,好似刻意要話俾全公司d人聽佢係做緊嘢咁

首頁

尾頁

跳至