夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Jkjk999 的帖子

驚比人打又搞人老婆搞人老婆都預左比人打啦

男爵府

SUMSUM_88 發表於 21-10-21 15:21
你爆俾人老公知,等人老公同小三離婚,小三疊埋心水同你老公一齊,跟住你老公同你離婚,你咪索性被動離婚 ...
嘩,你同我諗嘅一模一樣,君子報仇十年未晚,何必而家置自己於險地,搞掂晒自己之後將來嚟過出其不意

大宅

Jkjk999 發表於 21-10-21 14:18
你講得岩 ,我都承認我有報復心態,因為佢搞到我頭家散左9成,而我日日都唔開心,佢搞完人老公,仲可以無 ...

完全明白你心情,揾倒小三老公爆大鑊,我同你一樣,覺得個老公同個女人happy 完咩後果都唔需要承擔,自己就一直唔開心同抑鬱,好唔公平。但冷靜啲咁諗,如果同佢老公講左,個女人離左婚,可能痴返你老公度,又或者人地老公會報復搞埋自己小朋友,考慮下後果係咪你想要。而家留返起証據,觀察住你老公表現先。

侯爵府

Jkjk999 發表於 21-10-21 14:22
我有證據係手,將來既問題我明白,各位都叫我轉移視線,諗下自己,我有為自己打算,手頭上亦有d錢,但心裡 ...

如果你念念不忘件事,只會令自己更加痛苦,小三唔會只做一次,佢今次未比老公發現,唔代表下次會一樣無事,而家你要做既,係將件事放下,因為你根本唔想離婚,咁攪咁多報復既事有咩用呀

珍珠宮

Jkjk999 發表於 21-10-21 09:53
大家覺得講唔講比小三老公知好?
因為之前未搵到個女人老公既聯絡方法,最近已找到,但件事已經爆左2個月, ...

你講左,一陣人地離左婚,你老公仲煩,成世都甩唔到小三

珍珠宮

因為之前未搵到個女人老公既聯絡方法,最近已找到,但件事已經爆左2個月, ...

你原諒左個老公就唔好甘攪啦…
同我唔明,點解你會覺得話左比人地知,會有人看住個女人,更係唔會啦,一定即嘈,帶綠帽喎,將心比己啦,比著你聽到忍唔忍到唔嘈剩係看住

珍珠宮

Jkjk999 發表於 21-10-21 14:18
你講得岩 ,我都承認我有報復心態,因為佢搞到我頭家散左9成,而我日日都唔開心,佢搞完人老公,仲可以無 ...

甘原來你預左離婚黎報復既..甘打左底就好d,六國大封相結果一係離婚一係血案囉

大宅

PIGPIG朱 發表於 21-10-21 22:13
甘原來你預左離婚黎報復既..甘打左底就好d,六國大封相結果一係離婚一係血案囉
...

禁我又唔係想行到呢一步既,所以先想上黎問下意見,多謝各位比意見,禁我唯有忍下,只能將自己唔開心既情緒收埋係自己到…

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Jkjk999 發表於 21-10-21 14:22
我有證據係手,將來既問題我明白,各位都叫我轉移視線,諗下自己,我有為自己打算,手頭上亦有d錢,但心裡 ...

唔改電話可以理解的

不一定用電話/whatsapp才揾個女人嘅,之前我喺其他post回過,有d用fb訊息功能(開幾個acc,頭像改公仔), 日傾夜傾另一半都發現唔到

唔好揾人老公住,證據keep住先
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

Jkjk999 發表於 21-10-22 00:21
禁我又唔係想行到呢一步既,所以先想上黎問下意見,多謝各位比意見,禁我唯有忍下,只能將自己唔開心既情 ...

你有冇搵輔導?搵社工?
其實係唔需要將自己唔開心既情緒收埋係自己到,咁樣你會病㗎

大宅

cupid0627 發表於 21-10-22 14:35

你有冇搵輔導?搵社工?

冇搵 ,因為有考慮到怕日後真係離婚 會話我睇過呢d心理醫生,會影響仔女撫養權,情緒收埋係自己到,因為無地方可宣洩,第一老公唔比再提,第二冇得講比個女人老公知, 第三老公之前求我應承既野根本做唔到,例如:改電話,移民…

男爵府

回覆樓主:

沒有她都會有別人,你c6係要花心,你搞小三只會比機會你c6可憐佢,唔好比機會佢地有話題聯絡,真係唔放心不如叫你c6轉工,唔係就算你講左都係會唔放心

子爵府

Jkjk999 發表於 21-10-22 21:00
冇搵 ,因為有考慮到怕日後真係離婚 會話我睇過呢d心理醫生,會影響仔女撫養權,情緒收埋係自己到,因為無 ...

「考慮到怕日後真係離婚 會話我睇過呢d心理醫生,會影響仔女撫養權」
我久唔久就會聽到有人咁講,但其實係咪真係㗎 ?有冇人可以講吓?又或者你有冇問過律師呢樣係咪事實?

珍珠宮

cupid0627 發表於 21-10-22 22:36
「考慮到怕日後真係離婚 會話我睇過呢d心理醫生,會影響仔女撫養權」
我久唔久就會聽到有人咁講,但其實係 ...

我淨係覺得,有病唔去面對唔去醫治
對仔女係負責任行為咩?

大宅

終極熊貓 發表於 21-10-22 23:05

我淨係覺得,有病唔去面對唔去醫治

但係 心病還需心藥醫 解鈴還需繫鈴人…我老公仲要每日繼續反工 繼續見到…我真係好難停止去亂諗…

子爵府

買張冇登記嘅電話卡告密,爆佢一獲

複式洋房

有冇可能叫你c6轉工?

珍珠宮

有無諗過,如果你講咗個女人同佢老公反晒面,咁就會名正言順嚟搶你老公。

子爵府

Jkjk999 發表於 21-10-22 23:55
但係 心病還需心藥醫 解鈴還需繫鈴人…我老公仲要每日繼續反工 繼續見到…我真係好難停止去亂諗…
...

你老公嗰行轉工易,搵得番而家收入?

有時現實問題,唔係講咁易, 移民一樣。

反而留意下佢既行為,如有改,就試下信任先,讓時間沖淡傷害。

問自己心底係想離婚定仲好愛佢,仲愛就要更加做多d令佢幸福既事, 令佢唔捨得走。 仲諗點報復,只會破壞大家關係,番唔到轉頭了。

cathngai    發表於 21-10-23 12:59
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

男爵府

Money媽 發表於 21-10-21 11:51
回覆 Jkjk999 的帖子

可能小三就係等紧你話俾佢老公知, 然後有機會離婚,不如你想清楚先. 唔好俾C6覺得你無 ...
看看小三老公有錢否,有就不會離,無謂分身家益個衰婆,不過會扮無知打佢入冷宮,自找另一二三個紅顔知己。
你看本地有錢名人都是如此,只有女提出離婚,男的哪會主動提出?

首頁

尾頁

跳至