夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

加油💪

珍珠宮

回覆樓主:

原來有上集
上集時都提醒過,男人無返屋企好大機會陪緊第二個,勸你試過挽回要心息,挽回時都留後路俾自己
依加直情搬走埋,佢行動上都證明咗佢選擇唔要頭家,你唔肯放手都唔無用,男方已經選擇咗放手

佢都拋妻棄女搬走埋,憑咩指責你照顧得個女唔好,你做到咁卑微等佢回頭都無用

你要做嘅係面對現實

民房

回覆 aryemyem 的帖子

問題在於吾係第吾第三者, 係你要老公返黎係愛佢 , or 提款機, , 愛吾可以一日, 一星期. 一個月可以比佢知你值吾值, 又或者相反佢值吾值你改變, 為咗完成佢完成提款機, 你會好辛苦, 如果係愛佢, 你第一件事要放棄去唸佢有無第三者, 如果可以可能重有少少機會, 佢內疚先係佢回頭唯一機會, 好長長日子佢回憶大家有值得一齊先會有意思,

男爵府

陪月勳章

appletree2005 發表於 22-1-17 15:22

問題在於吾係第吾第三者, 係你要老公返黎係愛佢 , or 提款機, , 愛吾可以一日, 一星 ...

佢有上集㗎,
你可以知道佢老公點解要搬走

日日對住為生第二胎而發癲嘅老婆
抖唔到氣,
正常人都識避開

發癲wo⋯⋯
你試吓放工返屋企就有人對住你發癲
諗吓都幾得人驚
仲維持左一段頻長時間
係精神虐待
情緒勒索
乜嘢愛情都被磨光啦

侯爵府

appletree2005 發表於 22-1-17 15:22

問題在於吾係第吾第三者, 係你要老公返黎係愛佢 , or 提款機, , 愛吾可以一日, 一星 ...

要佢呢類男人後悔回頭
除非離婚後要佢湊返個細路,個撫養權交俾個男
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

婚姻走到盡頭千其唔好迷失自己同否定自己嘅付出,我唔相信因為生仔問題而令到婚姻破裂,再者大家仲有個女係度,通常咁決絕都係有第三者居多,只係妳肯唔肯接受同面對。

我前夫走時咪又係不停係度數落我,出軌要離婚果個係佢,我仲要比佢鬧足半年,坦白講人就係咁,佢都唔想比人話佢拋妻棄子,所以佢要數臭妳先至突顯到自己,當年我嘅做法係你有你鬧,I don’t care 我只會諗點樣爭取我哋兩母子應得嘅嘢,去到呢步就講金唔講心。

soso1227    發表於 22-1-17 19:14
soso1227    發表於 22-1-17 19:14

子爵府

算吧,你老公對你已心死唔愛你/已愛上第二個。好好計畫自己將來條路應點行,保障自己同個女。

男爵府

我覺得哩度幾好笑, 有唔同人意見, 大約分為

1 肯定男已經出軌, 無得改,樓主無責任, 全力預備分身家, 唔好比面
2 樓主自己有問題, 改變左自己先

各有唔同考慮, 邊個好, 樓主要諗清楚
我認真一諗, 如果你有心維繫, 就要去改, 你在文中都覺得自己有問題, 如果真係改唔到就去見社工/輔導睇下有無方法

如果你改唔到就放手, 因為男都頂唔順

侯爵府

kaman06 發表於 22-1-17 16:04
我覺得哩度幾好笑, 有唔同人意見, 大約分為

1 肯定男已經出軌, 無得改,樓主無責任, 全力預備分身家, ...

改都冇用 女人唔好太天真

正如樓上某jm講,好多男人一早內心想出軌,日積月累對老婆不滿。只喺剛巧遇到呢次機會,同小三出軌~

但改咗好到90%,對方都會覺得妳改唔到100%而唔滿意。再同小四出軌~

好明顯個男人好想出去同其他小三小四小五玩,都唔想同老婆一齊。
呢個男人想要一個有經濟能力 俾到錢唔洗佢養家嘅老婆呀!必定唔喺樓主~
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

Huuu 發表於 22-1-17 16:31
改都冇用 女人唔好太天真

正如樓上某jm講,好多男人一早內心想出軌,日積月累對老婆不滿。只喺剛巧遇到呢 ...
想問你邊度睇到有哩個結論

好明顯個男人好想出去同其他小三小四小五玩,都唔想同老婆一齊。
呢個男人想要一個有經濟能力 俾到錢唔洗佢養家嘅老婆呀!

子爵府

kkcarolchan 發表於 22-1-17 10:08
我同老公一年前左右開始感情有問題,當時我地因為一D事有意見分歧,我當初淨係覺得佢變左,不斷怨佢呢樣怨 ...

令人窒息嘅生活,比著我都會走

侯爵府

kaman06 發表於 22-1-17 16:45
想問你邊度睇到有哩個結論

唔好意思。 我原本喺留言俾多個意見樓主,錯手tap咗jm你,冇諗住同jm辯論啲咩~

複式洋房

回覆樓主:

Del

男爵府

kkcarolchan 發表於 22-1-17 11:23
我當然會改變我自己先啦,只係佢會唔會畀機會睇到我改變

我想講改變係你自己的決定, 唔係因為佢, 如果變態咁諗, 佢想3p, 你又去接受咩?

例如有人減肥化妝溝仔, 如果最後唔成功會好失敗? 我覺得始終都係一個成長, 對自己人生有幫助, 最少健康左, 學多件事

男爵府

回覆樓主:

佢而家只係等你提出分開,佢唔想做衰人,俾人覺得佢負心。同埋佢已經搬走咗,睇黎有冇第三者都唔會返轉頭。你唔想分開唯有等,佢唔開口就算,希望佢每星期返嚟見下個女,等小朋友唔會受到太大影響。

別墅

kkcarolchan 發表於 22-1-17 11:23
我當然會改變我自己先啦,只係佢會唔會畀機會睇到我改變

想當年我老公就好似你老公咁走咗一個禮拜, 返咗去阿媽屋企度住, 我放假我直情帶埋個女上去

子爵府

想起我朋友,佢又係等老公回頭唔肯離婚,幾年過去,但事實佢老公已經有第二頭住家,佢都唔肯離唔肯放手!都唔知佢諗咩!

琥珀宮

回覆樓主:

大宅

其實係女人才會「出軌後對另一半冷淡」。
男人係「出軌後對老婆更柔順」,一方面因為生理需要得到滿足,另一方面自己嘅魅力得到肯定,第三方面因為對家庭覺得內疚。
嗰啲會對老婆千依百順嘅男人,先至係最有可能出軌嘅人。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都記得上個post,老公終於做到呢步

首頁

尾頁

跳至