自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

有時諗,係咪我咁諗係好唔正常?我係咪偏激左?不過我又好自然心里面總係唔好受,又唔想屈住,想係度宣洩出黎、我到底係咪諗壞左個腦,到底係咪我自己太幼稚而先會咁小氣?我都五敢拎呢個話題出嚟同Fd傾..覺得好冇面..

大宅

同埋有時我會嬲到唔多想理老公,佢中意搵邊個就邊個,我五會刻意叫佢搵我多啲,或者我主動搵佢多啲,係唔會甘做。
佢好多節目,每次都約Fd食飯,極少留係屋企,而我一收工就係返屋企,其實好明顯係各自各生活緊,所以我成日覺得好孤單,再咁落去,再一齊都冇意思..

edhepp    發表於 22-1-23 10:41

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你講既年紀大, 同你地兩個比大幾多?
天朗氣清

珍珠宮

其實我都好鬼小氣佔有慾強。但我知道咁樣一定會逼走對方,所以控制自己ge控制慾,唔好比自己走火入魔。大家關係輕輕鬆鬆,兩個人都會舒服d,有時太care除左令對方壓抑,自己都會好辛苦,年紀大左會睇開d,但我都有底線ge~

子爵府

回覆樓主:

樓主是否一個不堪嘅人?完全冇吸引力?好難相處/溝通?膚淺/冇內涵/冇腦?

如果通通都唔係,點解要妒忌咁多女人?點解老公想傾偈、攞意見嘅時候第一個唔係想起自己老婆(樓主)?點解樓主唔會主動關心佢老公日常發生嘅事,要等老公自己講?因為樓主唔愛佢老公?

Sorry, 太多問題。因為實在唔理解。

大宅

點解唔直接同佢講你介意?兩公婆有咩唔講得,唔開心要比佢知,你唔出聲佢就當你接受啦,我比較小氣,我唔比我老公單獨同女人食飯,除非我唔知無得講,比我知一定嬲死

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

搵婚輔!
唔明點解你地可以去到結婚呢一步,但既然結咗,諗辦法解決!
你C6唔識做人老公令老婆亂諗嘢!亦令你對自己缺乏安全感缺乏自信心,惡性循環!

好聽啲就係暖男,衰d講,就係老婆同紅顔知己們並存,貪心!
原來另一個post 都係樓主你開,你做老婆太冷Ia!你地拍拖時係點?你都係咁冷淡?奇怪點解會結婚!

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

TseU 發表於 22-1-23 05:33
同埋有時我會嬲到唔多想理老公,佢中意搵邊個就邊個,我五會刻意叫佢搵我多啲,或者我主動搵佢多啲,係唔會 ...

樓主,你睇咗醫生先,控制自己情緒再同老公傾。

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

你老公未同你一齊已經係咁
定同左你一齊先慢慢多女性朋友
龍鳳媽

大宅

TseU 發表於 22-1-23 00:04
老公同親女性朋友一齊,我都心里面唔舒服,雖然佢哋之間係冇野,但係我都好自然會亂諗,
我老公朋友既女朋 ...

要睇下幾frequent ,我老公有單獨同中學女同學食午飯,好耐先一次 我覺得冇問題 ,女同事都有,但都是久不久一次,佢會同我分享她們的近況,因為我都認識她們,食飯傾啲咩。
如果話成日約同一個女性就唔得囉。

珍珠宮

回覆樓主:

你係有問題

水晶宮

TseU 發表於 22-1-23 00:04
老公同親女性朋友一齊,我都心里面唔舒服,雖然佢哋之間係冇野,但係我都好自然會亂諗,
我老公朋友既女朋 ...

佢有偷食前科?親密一定冇老婆會鍾意,但普通同事吹水,成班有男有女一齊食飯應該好正常咋喎

可能你有焦慮症或情緒病

水晶宮

回覆樓主:

因為你老公俾唔到安全感你羅

複式洋房

spikenard 發表於 22-1-23 00:10
同阿婆呢?你一樣都係有呢個感覺?

笑左

複式洋房

TseU 發表於 22-1-23 05:21
其實我老公都幾識照顧人,無論個個係咩年紀女性朋友,佢都會咁做,咁其實係完全冇理過我感受.. 細個啲既女 ...

咁點解你老公無同其他女人結婚,而同你結左婚呢

子爵府

我都系咁的人,但我自己本身都系完全無異性朋友,好彩我老公都冇,佢d同事又系全部做人奶奶的年紀,所以我吾覺得樓主有問題,反而系佢老公明知佢吾中意,都要不得搵其他女人傾,我覺得男女冇可能完全無私心做朋友

Amy7802    發表於 22-1-23 17:00

公爵府

牛年勳章

吾夠信任,對老公無安全感,顯示老公俾吾刭妳足夠的爱,而自己亦無自信心,心底裡時常害怕被破壞

珍珠宮

TseU 發表於 22-1-23 05:33
同埋有時我會嬲到唔多想理老公,佢中意搵邊個就邊個,我五會刻意叫佢搵我多啲,或者我主動搵佢多啲,係唔會 ...

比我都會嬲,佢多fd 多節目,全部都冇我份,好似唔想理我,friend 都不如,但又唔會講分開,好折磨

你要搵多d節目,興趣班/運動班/行山團,就算開始係自己一個人去,之後就會識到好多新朋友

你唔好把注意力放哂喺老公度

Amy7802    發表於 22-1-23 17:00

男爵府

mimi199188 發表於 22-1-23 09:30
我都系咁的人,但我自己本身都系完全無異性朋友,好彩我老公都冇,佢d同事又系全部做人奶奶的年紀,所以我吾覺 ...

我都係,本身有男性朋友,但比老公閘晒
佢閘我,我閘返佢,fair呀

侯爵府

回覆樓主:

理性分析,夫妻關係只有兩條路:行落去或分開。

行落去:就改變自己嘅心態,少年夫妻老來伴,老咗都只係一個生活嘅伴,大家都會有獨立個人嘅生活,咁就改變自己嘅思維同做法,開闊自己嘅生活。

離開:衡量吓自己幾多歲,可唔可以再有第二春,無嘅時候一個人可唔可以過,經濟生活有冇問題。

諗清楚就知點做。我個人覺得除非出軌、家暴,否則結得婚就應該盡力去守承諾。祝福!

首頁
12345...6

尾頁

跳至