自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

bufferzone 發表於 22-2-14 19:11
MacBook Air

子爵府

Maggggbabe 發表於 22-2-14 19:22
acer,識唔識睇性能?文書機性能唔使太高既話,5000幾都有
仲有以前我都會建議人用Dell,不過我呢幾年冇用 ...

收到

子爵府

pauline_c 發表於 22-2-14 19:22
https://www.lenovo.com/hk/zf/laptops/thinkpad/thinkpad-e-series/E14-G2/p/22TPE14E4N2

官網,有學生折 ...

收到

子爵府

chingnc 發表於 22-2-14 19:26
如果唔使touch screen 我推介fujitsu,有款超級輕,但d頭係齊晒,好方便,而且我用覺得襟,8千左右
...

子爵府

bbq. 發表於 22-2-14 18:28
我未試過在黃金,灣仔電腦商場買過野,請問係咪自己砌機?還是可買原裝機?
...

買有牌子幾, 佢幫你裝好曬先比你,等一陣取機!

JM講牌子咩都有!

子爵府

cat_hellobb 發表於 22-2-14 20:02

買有牌子幾, 佢幫你裝好曬先比你,等一陣取機!

收到

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

baby1628 發表於 22-2-14 19:01
聯想只可以買thinkpad,但係好貴,不過超級耐用

Lenovo Thinkpad x 2

男爵府

mrsmacaroon 發表於 22-2-14 20:15

最緊要壞咗都有保修,我嗰次張單唔見咗,打去hotline,佢哋竟然可以睇返出廠日期,推算返個保養,因為聯想thinkpad保養係唔止一年,部機用咗四年,原來最長有五年保養,嗰次仲特登有人上我公司維修

https://www.lenovo.com/hk/zf/warranty-upgrades

珍珠宮

女會唔會需要學3D graphics?還是只需要一般文書處理?
如果想睇model可以上京東望望啲comments
牌子方面建議考慮Thinkpad,機器比較穩定

大宅

回覆樓主:

我部acer用左5年幾,而家仲用到嘅,但好慢囉,開機要預5分鐘,run順左至上到網,耐唔耐hang機。。我女拎左黎上zoom, 貪佢個cam夠廢,miss迫佢地開cam, 唔洗俾人睇得咁清楚。平時用hp, 買左個可以touch screen嘅model, 主要用黎睇disney+同netflix,用左差唔多2年, 暫時好滿意

珍珠宮

bbq. 發表於 22-2-14 18:12
想買notebook,我傾向買15吋,女想買14吋,太細做野會唔會好辛苦?有機會帶出街,但應該唔太多。
另外,我 ...

Asus 14"

子爵府

mrsmacaroon 發表於 22-2-14 20:15

子爵府

baby1628 發表於 22-2-14 22:28

最緊要壞咗都有保修,我嗰次張單唔見咗,打去hotline,佢哋竟 ...

收到

子爵府

mizuho 發表於 22-2-14 22:44
女會唔會需要學3D graphics?還是只需要一般文書處理?
如果想睇model可以上京東望望啲comments
牌子方面建 ...

佢主要係上zoom,一般文書。我上京東睇吓先,thx

子爵府

telfast 發表於 22-2-14 22:54
我部acer用左5年幾,而家仲用到嘅,但好慢囉,開機要預5分鐘,run順左至上到網,耐唔耐hang機。。我女拎左 ...

收到

珍珠宮

回覆樓主:

搭單問,有冇人用緊surface laptop go? 見手感幾好又做緊優惠,心思思想買(上一部lenovo idealpad用左年半俾兩個仔玩爛個殼,電都叉唔到,有啲陰影)

珍珠宮

想買notebook,我傾向買15吋,女想買14吋,太細做野會唔會好辛苦?有機會帶出街,但應該唔太多。
另外,我 ...

極力推介 Lenovo ,做過幾間公司 notebook 都係用佢,夠哂襟。經常出差,都無損傷過。唯一缺點,外形比較沉實,一睇就知係工作機用。

千其唔好買 ASUS,散熱最差。

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

伯爵府

畀面勳章

另外,我 ...

支持Lenovo ThinkPad

https://www.lenovo.com/hk/zf/laptops/thinkpad/thinkpad-t-series/T14s-AMD-G2/p/20XF0065HH

AMD Ryzen™ 5 PRO 5650U 處理器 (6 Cores / 12 Threads, 2.30 GHz, up to 4.20 GHz with Max Boost, 3 MB Cache L2 / 16 MB Cache L3)
Windows 10 Home 64
14.0" FHD (1920x1080) IPS 300nits 防眩光
16 GB 焊接 LPDDR4x 4266MHz
512 GB M.2 2280 SSD
一年 自行送修
65W USB-C
AMD Radeon™ 顯示卡
4 Cell, 57Wh
IR & 1080p HD Camera with PrivacyShutter
指紋辨識器
背光鍵盤, 英文
Wi-Fi 6 2x2 AX
重量由 1.28 公斤 / 2.83 磅起
$7798

** 加 HK$ 682.50 升級3年到府服務NBD **

網上面有嘅現貨機(寫住3個工作天內到貨),機身較為輕出街都好方便,個人唔係咁建議買E系列,佢嘅mon交唔夠L同埋T好,開合得多係會鬆嘅。

opclk99    發表於 22-2-15 06:30
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

首頁
12345...9

尾頁

跳至