自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

Lillianlillian 發表於 22-2-15 23:19
你講得啱, 我收到風 孔繁毅 今晚係一間神校 (男女校) 度到有 zoom 講座, 佢不停喺度 sell 復必泰, 講到科 ...

聽劉宇隆講座,中肯好多
https://www.pms.org.hk/careaboutfamily/
https://youtu.be/apC9ifeF33c

珍珠宮

leopak 發表於 22-2-15 23:17
全世界仍然只為5-11歲兒童打針,只有中國是降低到3歲。

所以香港一路唔敢降低年紀係因為參考全世界,唔係 ...
香港吾係屬於中國咩?係班黃皮白心磚家同我地個特首覺得香港係要跟外國標準咋

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

睇緊新聞,其實如果唔係呢2日有小朋友出事,好多家長根本無打算帶仔女去打。所以一早批准3歲打,未必有好多家長會帶仔女去打。

水晶宮

crystal媽咪 發表於 22-2-15 23:20
呢樣真嘅
今日電視訪問好多家長都無諗過要打(5-11歲仔女),係見到呢兩日……所以即刻走去打
...

我老細咪係囉
咁耐都唔打
呢兩日係咁F5 搵位幫兩個小朋友打

大宅

阿根廷一早比3歲打啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

因為bnt喺小童得到數據唔理想
放下自在

珍珠宮

daijuju 發表於 22-2-15 22:47
一切已經太遲
現在說什麼也挽回不了孩子們的生命
支持!要徹查硬推復必泰磚家及支持佢哋既高官

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

一定要
要班黃專家出黎負上責任

龍鳳媽

侯爵府

Lillianlillian 發表於 22-2-15 22:30
!

其實政府批咗3歲小朋友打疫苗會有幾多人真的會帶小孩子去打呢。

大宅

goo_littlebb 發表於 22-2-15 23:25
睇緊新聞,其實如果唔係呢2日有小朋友出事,好多家長根本無打算帶仔女去打。所以一早批准3歲打,未必有好多 ...
啱嘅, 但係點都有啲 其實係想打, 一路等緊佢開

珍珠宮

loved 發表於 22-2-15 23:24
香港吾係屬於中國咩?係班黃皮白心磚家同我地個特首覺得香港係要跟外國標準咋
...

又咁講,我也不敢比小孩打mRNA,滅活不同,一出世便有打,信心大好多。除咗中國,智利,巴西等也有兒童打科興。而且Pfizer5歲以下提供的數據,FDA還未approve。國內去年11月已提供3-17第3期數據比港府並批核,兩者不同。

公爵府

2023年兔年勳章

香港嘅醫生對大陸嘅醫療唔信任,產生專業判斷偏差。

其實大陸係用人去做左白老鼠,香港人所承受嘅風險已經低左好多。

香港嘅專家係基於復必泰嘅效能較高,而強推俾兒童,但係忽略左家長對副作用嘅膽心,引致兒童疫苗接種率偏低。如果ㄧ早肯引入科興,多左小朋友接種,就唔會好似依家咁恐慌、混亂。

水晶宮

回覆樓主:

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

大部份醫生夾埋HARD SELL復必泰,都唔諗下復必泰咁強咁好既話,美國點會爆成咁?點會咁多死亡個案呀?

科興無用?中國大陸就係打科興同國藥,人地疫情一早控制咗,人民生活基本上正常!講到底就係崇洋,睇唔起自己國家!完全唔理真實數據!

侯爵府

仲有隻賤種聶x權, 將全港絕大部份centre改晒打伏, 只得小貓3幾間打科, 今晚仲要關埋元朗/屯門唯一一間科中心, 呢隻陰險毒辣死賤種都要負責

翡翠宮

畀面勳章

5-11歲都係岩岩先有得打,真係有參考全世界數據?
日日是好日

公爵府

2023年兔年勳章

cibewong 發表於 22-2-15 23:27
其實政府批咗3歲小朋友打疫苗會有幾多人真的會帶小孩子去打呢。

呢個係機會成本嘅問題。

當越來越多小朋友因染疫離世,家長就自然會評估副作用嘅風險高,定係染病重症嘅危害大。

批3歲小朋友打疫苗,係俾家長自行決定承受風險嘅機會。

珍珠宮

Bbpig2014 發表於 22-2-15 23:38
仲有隻賤種聶x權, 將全港絕大部份centre改晒打伏, 只得小貓3幾間打科, 今晚仲要關埋元朗/屯門唯一一間科中 ...

聶x權係升職劉x群果個?定羅x光升佢?

大宅

Lillianlillian 發表於 22-2-15 23:19
你講得啱, 我收到風 孔繁毅 今晚係一間神校 (男女校) 度到有 zoom 講座, 佢不停喺度 sell 復必泰, 講到科 ...

佢同許生真係伏嘅超級代言人!其實決定小朋友打唔打針,大前提一定係從小朋友利益安全角度出發,夠膽死自調份量攞香港d小朋友做白老鼠,真係渣

水晶宮

angiehouse 發表於 22-2-15 22:56

不如你話好人好姐吾肯打針既人要負責岩d

係,我識好多小學家長之前個個話睇定d唔打住,唔迫到最後都唔打住。。。但今個星期拿拿臨搵針比小朋友打

有人早兩日重放「文獻」出嚟講打針後遺症,重特別註明會死人架,真係唔得佢…

首頁
12345...8

尾頁

跳至