自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

學校場地最多,可以按校網的形式做,住近學校的又係身份證是某個字的可先做。

水晶宮

CHUIPING 發表於 22-2-25 13:04
其實全民强檢可能是 增強交差感染 的原因。

我最擔心嘅事

平日見到超市多人都唔入
我一路都係特登朝早7點幾去
無咩人 唔洗排隊
亦無行商場
避免人多地方

依家一街都係確診者
要同佢地一齊密麻麻排隊
仲要除罩檢測

侯爵府

回覆樓主:

我已經收到通知三月要去做檢測中心 ,但未有細節,希望快d有通知
8-)

珍珠宮

侯爵府

回覆樓主:

我已經收到通知三月要去做檢測中心 ,但未有細節,希望快d有通知
8-)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

二小姐 發表於 22-2-26 12:12

你係職員幫手嗎
辛苦曬
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

二小姐 發表於 22-2-26 12:12

其實會唔會預 3 月第2 個星期開始全民檢測,下星期已經3 月頭,到依家都未有消息,

侯爵府

crystal媽咪 發表於 22-2-26 12:20
你係職員幫手嗎
辛苦曬

我係公務員,希望唔好話公務員點樣應份,利申:一日wfh未有過,而家暫時知道朝7晚11開檔,開500中心,無假期,全力檢測,上司亦講明要檢測完有時間回辦公室繼續處理urgent file。暫時未知點運作,未知去邊個centre,可能全部返公司瞓卦。
8-)

侯爵府

hwsamo 發表於 22-2-26 12:21
其實會唔會預 3 月第2 個星期開始全民檢測,下星期已經3 月頭,到依家都未有消息,
...

我哋都未有細節,我都有講笑話,仲有幾日就3月啦
8-)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

二小姐 發表於 22-2-26 12:38
我係公務員,希望唔好話公務員點樣應份,利申:一日wfh未有過,而家暫時知道朝7晚11開檔,開500中心,無假 ...

我冇鬧過公務員架
小心保重
感激幫手
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

牛年勳章

我係公務員,希望唔好話公務員點樣應份,利申:一日wfh未有過,而家暫時知道朝7晚11開檔,開500中心,無假 ...

加油,辛苦晒

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

如果要全檢嘅話,唔該唔好要人聚集排隊。 或者好似酒樓派籌形式,顯示輪候號碼先入去, 未論到啲人散開啲。

珍珠宮

2023年兔年勳章

moonlight9198 發表於 22-2-25 17:04
如果跟身份証字母去檢測,好大鑊,一家幾口,可能有老有嫩,不同字母,可能一個檢測完,有事既又傳染比家人 ...

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

人口普查資料可靠嗎?

男爵府

辛苦晒

瑪瑙宮

我家也有個公務員,女仔,邊有得wfh,昨日去幫手圍封,早上7點要到,半夜都要去,自己坐的士,每次住果區有圍封,就要出動幫手,試過半夜5點去幫手,天都未光,又凍,早餐都未食,一係去其他區既社區中心,聽24小時hotline,係凌晨5點半起身,6點前出門口,去坐第一班地鐵,7點要到,仲要比市民打電話,日日粗口問候,佢地係各區文職公務員,唔係醫護,可以答既就盡量答,唔識答都冇辦法,市民將怒氣發洩響佢地身上,唔好講到而家公務員個個wfh,可能wfh既公務員係好高級,唔使做果種都唔定。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

侯爵府

moonlight9198 發表於 22-2-26 13:10
我家也有個公務員,女仔,邊有得wfh,昨日去幫手圍封,早上7點要到,半夜都要去,自己坐的士,每次住果區 ...

勁多帖話公務員wfh,懶
度度都有人wfh同懶,但不斷鬧做緊嘢嘅人無意思

我都有被鬧,但我唔會糾纏,我會話等你冷靜吓先,我要打俾下一位

第一個list勁長,第二我有負責嘅工作,但唔包括俾佢xyz
8-)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

moonlight9198 發表於 22-2-25 17:04
如果跟身份証字母去檢測,好大鑊,一家幾口,可能有老有嫩,不同字母,可能一個檢測完,有事既又傳染比家人 ...

跟Id,但可以全家人book一齊檢
放下自在

禁止訪問

瑪瑙宮

二小姐 發表於 22-2-26 15:21
勁多帖話公務員wfh,懶
度度都有人wfh同懶,但不斷鬧做緊嘢嘅人無意思

家人話聽到麻木,市民講粗口,就拎開個耳筒一陣,等市民鬧完,先再問,仲有乜野幫到你?仲有同市民講,可唔可以唔好講粗口?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

首頁

尾頁

跳至