潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Germami 發表於 22-3-12 20:33
其實我今次最想要wiinggg jm嗰隻小金金,排咗兩個幾月都冇消息

我嗰隻係象象嚟㗎因為志在必得所以好高配

男爵府

Germami 發表於 22-3-12 20:33
其實我今次最想要wiinggg jm嗰隻小金金,排咗兩個幾月都冇消息

我12月尾出了個25 金金,都等了差不多半年!
小小題外話, 想請教Germami jm, swift 難打理嗎?我只用了一次,已見到了幾條明顯的花痕

大宅

回覆 Germami 的帖子

恭喜你先 我又分享一下 ostrich 用後感,我當時冇用 hand cream, 有用 cc 塵袋入住,算小心但始終銀包常用,亦要多用手接觸,所以用耐咗會有層油光感覺(經過兩年使用期),亦好似深色咗(感覺個色係唔同咗),同埋唔知點解會有兩點黑咗抹唔走嘅漬(正面是小點,背面污點較大),不過我好鐘意佢嘅手感同皮。

而 SA offer 你呢個色幾靚(深色啲應該冇咁易污糟),而且少同人撞款,值得擁有,用耐咗個袋可能有另一種美,除非你打算買多個 B25 粗用就揀 Togo, 最緊要係你鐘意,handle 就最好用 Twilly.

子爵府

Sunshine18 發表於 22-3-12 20:59
拒絕左可能唔知又要等幾耐先有next offer... /_ 不過如已有數個b,呢個又唔係100%鐘意,可以再等。始終配 ...

Jm你講得啱,鍾意係鍾意嘅,因為係灰色,不過對ostrich冇概念,心諗如果佢係好嘢冇理由咁少有人提,所以上黎請教大家,不過我今次應該比較冷靜

子爵府

wiinggg 發表於 22-3-12 21:01
我嗰隻係象象嚟㗎因為志在必得所以好高配

我今次就係比較低配,原本togo皮都都係一比一,所以如果出咗呢個就變咗1:0.5,不過我上網見到都有人係依個百分比,更加令我覺得ostrich有點籮底橙感覺

子爵府

pigpigchi 發表於 22-3-12 21:09
我12月尾出了個25 金金,都等了差不多半年!
小小題外話, 想請教Germami jm, swift 難打理嗎?我只用了一 ...

Jm好戥你開心,我都想要25金金 togo.
至於我嘅swift, 可能係因為淺色,rose sakura同埋bleu唔知乜乜,花痕係見到少少,不過接近透明,不過好老實講sakura我都有少少就住用,但係我本身唔係咁小心用袋嘅人,所以我今次要比較冷靜處理,同埋對我來講依隻大雀幾貴下

子爵府

SuperbabyCrab 發表於 22-3-12 22:24
回覆 Germami 的帖子

非常感謝super jm嘅分享,終於有實物睇同埋用家分享,有相睇到明白呢隻皮用耐左嘅變化。多謝你明白我真係想要一個togo b25嘅心態,我用袋不嬲唔係leh feh(唔識個字點寫),但係又唔係非常「鏡」錫,因為係我用個袋唔係個袋用我,togo就真係超級萬能俠風吹雨打也不怕,而家有你依個用家分享我大概心目中都有啲定案了,謝謝你

公爵府

Germami 發表於 22-3-12 23:26
我今次就係比較低配,原本togo皮都都係一比一,所以如果出咗呢個就變咗1:0.5,不過我上網見到都有人係依個 ...

我睇完jm你其他回覆都估到你大概心目中嘅答案。如果有咁多顧慮去用一個袋,就真係唔好勉強自己啦。雖然可能1:0.5感覺上好抵,但係如果最後買到返嚟自己又唔會成日用咁就無意義。
我好朋友早幾日先同我分享,之前佢有機會訂SO, SA話either 可以揀普通皮或者鴕鳥皮,跟住佢又係心諗如果有得揀冇理由唔揀鴕鳥架,話晒都係exotic好似抵啲喎。佢話好後悔做咗呢個選擇,最後賣咗出去。
如果你一心一意有目標,就唔好俾SA左右你啦。我一開波就同我SA講, 我淨係要大象灰togo皮b25, 其他option你唔使問我啦,費事我心煩意亂。
結論唔好俾SA引誘到 隨自己嘅心去做選擇。

別墅

我今次就係比較低配,原本togo皮都都係一比一,所以如果出咗呢個就變咗1:0.5,不過我上網見到都有人係依個 ...

普通皮都可以一比一出到25 真係幸福
我S A淨係同我講今年會比上年更難
意味我要用更多錢去配十幾走唔甩 即刻唔想再玩落去

但係我都建議你攞真心鍾意同埋唔好拎出去擔驚受怕嘅皮質 如果唔係破壞咗皮質你最後都係後悔,因為我都有隻馬(emoji)皮又係怕油 幾麻煩下

大宅

Germami 發表於 22-3-12 17:39
年頭配好貨,等緊Q B出,同S A講好要B25 togo 大地色系GHW,琴日SA打嚟話有一個Gris Meyer 既B25 ostrich金 ...

睇你哋簡單嘅對答已經獲益良多!聽jm你語氣好似好有hesitation !你會唔會堅持繼續等你原本想要嗰隻B25,然後剩返嘅錢可以下次攞去配貨?

子爵府

回覆樓主:

我會take個人偏好exotic
更加況你已經有3個普皮,入手ostrich正是時候

wcpcelia    發表於 22-3-16 09:53

子爵府

如果見到實物心動嘅話,就唔好理係咪主流啦,我成日都覺得如果心頭好係非主流仲正呀,少啲競爭又易買到心頭好仲爽啦

子爵府

hashtag影視迷勳章

Germami 發表於 22-3-12 19:00
謝謝stef stef jm 呢支強心針

咦?你仲諗緊喎。。。

講多次。 要! 靚

伯爵府

我自己就覺得既然你未有Togo不如等隻啱色Togo好過

子爵府

wiinggg 發表於 22-3-12 23:50
我睇完jm你其他回覆都估到你大概心目中嘅答案。如果有咁多顧慮去用一個袋,就真係唔好勉強自己啦。雖然可 ...

Jm你講得啱,咁貴買個袋,成日要就住用,我覺得唔值得。togo epsom嗰啲,我又未型到粗用,不過真係冇顧慮之下帶佢哋出街。我要過幾日先至可以去Shop睇,我諗啦,如果隻顏色我真係鍾意,但係偏深一點,我可能會考慮。

子爵府

minipig318 發表於 22-3-12 23:55
普通皮都可以一比一出到25 真係幸福
我S A淨係同我講今年會比上年更難
意味我要用更多錢去配十幾走 ...

呢隻ostrich,其實我個心係鍾意嘅,因為我個人鍾意灰色袋,覺得一年四季都好襯,唯一concern就係我手乾,成日要揸handcream,其實呢個唔關個袋事係我個人問題

子爵府

Hyssss 發表於 22-3-13 00:56
睇你哋簡單嘅對答已經獲益良多!聽jm你語氣好似好有hesitation !你會唔會堅持繼續等你原本想要嗰隻B25,然 ...

係呀,個心仲係15/16,鍾意係鍾意嘅,其實原本最開頭係排緊vert amande b25 togo, 點知影都冇,所以後來改咗要earth tone,1st piority 金金,呢個SA都認識咗好耐下知道我都鍾意灰色,所以有依一個Offer。今次配唔高,所以一定會扣晒

子爵府

gzilla 發表於 22-3-13 15:54
我自己就覺得既然你未有Togo不如等隻啱色Togo好過

Gzilla jm,本身我訂Togo都係因為咁,嗰日我收到電話之後都有暗示佢再幫我留意吓,請問妳係唔係覺得鴕鳥皮唔係咁好?

子爵府

stef 發表於 22-3-13 13:53
咦?你仲諗緊喎。。。

講多次。 要! 靚

Stef stef jm, 真係俾你笑死

大宅

Germami 發表於 22-3-13 16:35
係呀,個心仲係15/16,鍾意係鍾意嘅,其實原本最開頭係排緊vert amande b25 togo, 點知影都冇,所以後來改 ...

你都已經有3個b,嚟緊呢個都唔會係最後一個b
我唔知平時係咪難出birdy ,如果你真係鍾意,咪買lor .你有冇同sa 傾下,佢有乜意見

首頁

尾頁

跳至