自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

JoslynPeonies 發表於 22-3-16 10:38
幫老公買賽馬消息。揸住份報紙,人哋以為我好爛賭。

我都試過
落街食早餐,幫老公買馬經
亞叔話:你都啱架?
我:(笑笑口)睇下啫

nayeung    發表於 22-3-16 15:35
不要從別人的嘴裡去認識我

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

loveclementine 發表於 22-3-16 11:27
止汗劑
我次次企喺萬0個貨架前面揀嘅時候,都覺得經過嘅人會望住我格肋底
...

講不出的老尷感覺

子爵府

Dom dom !有次特價買左兩盒,比錢時個收銀望下我,搞到我鬼咁尷尬

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

MSAA 發表於 22-3-16 11:30
Dom dom !有次特價買左兩盒,比錢時個收銀望下我,搞到我鬼咁尷尬

家庭裝兩盒的確好襟用

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ApplePie_ellen 發表於 22-3-16 10:36
痔瘡膏。
其實我唔覺生痔瘡有咩問題,但藥房個老細係咁叫我食多啲菜
...

幾關心你
放下自在

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

買1條煙,之前驚圍封所以買定
我自己覺得好怪,跟住後面黎嘅原來都係5包10包咁買
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

侯爵府

牛年勳章

ApplePie_ellen 發表於 22-3-16 10:36
痔瘡膏。
其實我唔覺生痔瘡有咩問題,但藥房個老細係咁叫我食多啲菜
...

笑咗

男爵府

loveclementine 發表於 22-3-16 11:27
止汗劑
我次次企喺萬0個貨架前面揀嘅時候,都覺得經過嘅人會望住我格肋底
...

其實,我覺得黎樣好正常嘅貨品咋喎..

禁止訪問

珍珠宮

細個係外地買m巾,當年嗰邊都係興自備購物袋,或側邊有紙箱可以拎黎用,嗰日無紙箱執,咁我就手拎兩舊m巾出超市,有個外國人見到,俾咗個膠袋我,本身唔覺尷尬,但佢俾咗個膠袋我之後好尷尬
好似無錢買膠袋咁..其實我只係唔想用膠袋 不過佢好好人

男爵府

回覆樓主:

香港腳藥膏,個藥房老闆用好yim惡表情望住我,我話唔係我用

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

沒有,
以前經常幫爸買馬經,買煙,
無乜特別,買乜我都唔會尷尬。

水晶宮

BGCOME08 發表於 22-3-16 10:53
細個俾阿媽叫去藥房幫佢買M巾:唔…唔…唔該,俾包安妮衛生巾吖(勁細聲講)。勁樣衰…
...

我係「飄然」
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

子爵府

好媽媽勳章

Charlotte_mom 發表於 22-3-16 10:34
我先:c6叫我幫佢買個剃鼻毛機。我去電器舖,硬係覺得sales懷疑我鼻毛有幾長:laugh2 ...

我想知道你買邊個牌子嘅剃鼻毛機多啲? 可以分享一下嗎?
我老公話最近成日做檢測要撩鼻,個鼻有鼻毛好痕
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

王國長老

lilybaby8282 發表於 22-3-16 12:17
我想知道你買邊個牌子嘅剃鼻毛機多啲? 可以分享一下嗎?
我老公話最近成日做檢測要撩 ...

隨便搵咋

https://my-best.tw/16617

子爵府

好媽媽勳章

Charlotte_mom 發表於 22-3-16 12:19
隨便搵咋

https://my-best.tw/16617

唔該晒,睇樣都好細支,應該都ok
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

男爵府

Charlotte_mom 發表於 22-3-16 10:34
我先:c6叫我幫佢買個剃鼻毛機。我去電器舖,硬係覺得sales懷疑我鼻毛有幾長:laugh2 ...

幫人買反而吾尷尬,因為一心諗住不是自己用,如果幫自己買就會

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

香港腳藥膏
我一路買一路諗 點樣可以比佢知 有香港腳果個唔係我呀!
無啦啦自己講話幫人買 又好此地無銀

nayeung    發表於 22-3-16 15:39
大事化小, 小事化毛.........

王國長老

vkm2014 發表於 22-3-16 12:24
幫人買反而吾尷尬,因為一心諗住不是自己用,如果幫自己買就會

問題係sales唔知丫嘛,特登話幫人買又好似此地無銀,仲衰

王國長老

kmbb519 發表於 22-3-16 12:25
香港腳藥膏
我一路買一路諗 點樣可以比佢知 有香港腳果個唔係我呀!
無啦啦自己講話幫人買 又好此地 ...

講中心聲

首頁
12345...7

尾頁

跳至