自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

momofish2002 發表於 22-4-17 02:43
試下帶耳塞瞓,瞓唔到真係好慘。

我唔會唔教訓佢地囉,帶耳塞瞓只係助長人地懲罰自己

男爵府

回覆樓主:

呢到有人教用塑膠氣水樽,在佢熟睡時,拋上佢睡房天花,再加冷氣吹天花

已刪除用户

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

我以前被人日間嘭門(早上6點幾開始),用重物?包住拋落地,有尿厠紙拋落曬衫位⋯,試過傾過佢話唔係佢(佢住最頂層,我住頂層下面果層),搵過管理處同埋區議員都無用,最後係搬走⋯

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

vivibabyvivi 發表於 22-4-17 11:05
我唔會唔教訓佢地囉,帶耳塞瞓只係助長人地懲罰自己

帶唔帶耳塞,樓上都唔會知啦,帶耳塞瞓又唔代表唔繼續投訴樓上,最緊要搵方法令自己瞓到覺先,瞓唔到覺好慘㗎,你有更好既方洗你都可以提議。

翡翠宮

牛年勳章

vivibabyvivi 發表於 22-4-17 11:02
啲人教,用垃圾袋笠住個籃球向天花板掟,做到地震效果

尼招正,唔怕整污糟天花板

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

momofish2002 發表於 22-4-17 11:26
帶唔帶耳塞,樓上都唔會知啦,帶耳塞瞓又唔代表唔繼續投訴樓上,最緊要搵方法令自己瞓到覺先,瞓唔到覺好 ...

唔係樓上知唔知嘅問題,而係戴塞瞓唔舒服。我已經提議咗

男爵府

人遇到出事首先怪別人的錯 其實世間好多罪過都唔關人事 香港樓宇設計本身係咁 唔好對人咁重怨氣
純陽之道,神光萬里,追求神蹟,風雲雷電晴雨,隱居深山,十方宇宙,天磁地極,當值人間。

水晶宮

2024勳章

我有共振音箱,剛實驗過,聲音可以穿牆,但震動就感受唔到(如果係木板就可以),你仲要搵嘢頂住個天花
自己呢邊聲音都好大,完全係傷敵八百,自損一千

大宅

volan 發表於 22-4-17 11:31
人遇到出事首先怪別人的錯 其實世間好多罪過都唔關人事 香港樓宇設計本身係咁 唔好對人咁重怨氣 ...

啊??拉台櫈,跌重嘢落地,每日從復,呢啲樓宇設計問題?人為惡意噪音你覺得好正常?你呢啲唔係叫包容心係叫自私你知道麽?

男爵府

冰震奶茶 發表於 22-4-17 11:46
啊??拉台櫈,跌重嘢落地,每日從復,呢啲樓宇設計問題?人為惡意噪音你覺得好正常?你呢啲唔係叫包容心 ...

你覺得呢個年代仲有人日日玩波子專登嘈你? 為左整蠱你專登製造人為惡意噪音?
唔好下下以已度人 成世做個井底之蛙 人地俾意見你係善意的

純陽之道,神光萬里,追求神蹟,風雲雷電晴雨,隱居深山,十方宇宙,天磁地極,當值人間。

珍珠宮

回覆樓主:

我會癲左上去拍門,嘈一次拍一次。。。。

公爵府

volan 發表於 22-4-17 11:51
你覺得呢個年代仲有人日日玩波子專登嘈你? 為左整蠱你專登製造人為惡意噪音?
唔好下下以已度人 成世做個井 ...

屋企有個神高神大嘅青少年, 日日喺屋企著住對拖鞋扮拿度腳步, 夜晚11點都係咁, 嘈到不得了, 仲要對住牆打乒乓波. 叫極唔停, 同佢講道理當然冇用, 佢嘅答案係樓下點會聽到, 如果聽到都係層樓嘅問題

我唯一辦法係, 等人投訴等佢知衰自己停

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 BK Milk勳章

volan 發表於 22-4-17 11:31
人遇到出事首先怪別人的錯 其實世間好多罪過都唔關人事 香港樓宇設計本身係咁 唔好對人咁重怨氣 ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ocarebear 發表於 22-4-17 12:04
屋企有個神高神大嘅青少年, 日日喺屋企著住對拖鞋扮拿度腳步, 夜晚11點都係咁, 嘈到不得了, 仲要對住牆打 ...

c6 又係 細路仔到不得了,冬天著住對厚底硬拖鞋 行黎行去,話佢..佢就黑面 覺得係我唔岩,仲要行多幾轉 同你鬥氣

我都費事再話佢,等管理處/樓下拍門 推佢去解釋仲實際

ps 我做左自己本份話左佢,我都覺過意唔去

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

czl115 發表於 22-4-17 11:34
我有共振音箱,剛實驗過,聲音可以穿牆,但震動就感受唔到(如果係木板就可以),你仲要搵嘢頂住個天花
自 ...

你用完樓上有咩反應?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我同d 細路講,如果管理處㩒門鐘 dady又沖緊涼 叫佢地等下,等當時人同佢地講做乜要著住對拖鞋 行黎行去嘈到人

可惜,樓下真係好忍得

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

你係新搬入去,定係樓上呢排先嘈?
公屋 同 私樓做法又唔同呀。
互嘈互鬧唔係辦法,其實啲聲係3x3,9格裏面嘅人都有影響
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

我啲屋苑有人用震樓神器。附近樓層都會受影響。好似違法?

公爵府

selinako^^ 發表於 22-4-17 12:14
c6 又係 細路仔到不得了,冬天著住對厚底硬拖鞋 行黎行去,話佢..佢就黑面 覺得係我唔岩,仲要行多幾轉 同 ...

我 c6 剛剛聽到我同阿仔講樓上行路声樓下聽到, c6 即刻話有冇搞錯, 邊有可能聽到, 我都費事睬佢

selinako^^    發表於 22-4-17 13:30

首頁

尾頁

跳至