自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

HIMMAMA3 發表於 22-5-15 13:33
因為要返工,一般晚上做,一星期做2,3次。因為我仲會跑步

你有跑步,咁一星期做兩三次都夠了, 我都要返工, 一星期做四次左右,但係我冇跑步(我有足底筋膜炎), 我都係放咗工之後做, 或者星期六日早上做, 大家一起加油

子爵府

最鍾意Pamela Reif 啲片
有針對不同部位或全身嘅hiit , 而且鍾意佢唔講嘢只有音樂
個人認為有講嘢嗰啲片好煩

MICLOH168    發表於 22-5-15 17:37

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章

活出彩虹 發表於 22-5-15 14:11
你有跑步,咁一星期做兩三次都夠了, 我都要返工, 一星期做四次左右,但係我冇跑步(我有足底筋膜炎), 我 ...

咁你都好有恆心,我覺得運動下新陳代謝都好啲,對身體又好。大家努力
HIMMAMA3  男爵府

水晶宮

mymarigold 發表於 22-5-15 14:10
我跟韓國 Jay 同 Kayarzyna 跳zumba,佢哋有好多條片。

我一星期跳5日,每日跳兩隻 Zumba(全身運動),然後 ...

你嘅cover得好全面,既可消脂可以局部收緊

男爵府

mymarigold 發表於 22-5-15 14:10
我跟韓國 Jay 同 Kayarzyna 跳zumba,佢哋有好多條片。

我一星期跳5日,每日跳兩隻 Zumba(全身運動),然後 ...

你咁勤力咪fit爆

水晶宮

chengcheung 發表於 22-5-15 14:30
最鍾意Pamela Reif 啲片
有針對不同部位或全身嘅hiit , 而且鍾意佢唔講嘢只有音樂
個人認為有講嘢嗰啲片好 ...

多謝你分享,即刻試咗呢款好掂

https://youtu.be/27SJ1wS7Sb0

男爵府

HIIT做30分鐘其實好辛苦

子爵府

我主要針對下身肥胖嚟做,呢套芭蕾舞健身訓練幾ok

https://youtu.be/wZv0WqQ3sfQ

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

我跟緊3個 youtuber 做HIIT :

1. pamela reif : 主要係 6-pack abs workout, 佢既Abs workout 係最有效, 簡直無得輸(當然亦超辛苦, no pain, no gain).
2. growingannanas : 想增加肌肉量做佢既 workout 最好
3. Eleni fit : 佢D workout 好多好全面, 特別推介佢既 dance HIIT/ kickboxing HIIT, 唔會太辛苦但超級消脂(我用運動手帶記錄比較過)

呢3位既共通點係唔會講野, 我鐘意

珊瑚宮

2024年龍年勳章

pi0219 發表於 22-5-15 17:56

1. pamela reif : 主要係 6-pack abs workout, 佢既Abs workout 係最有效, ...

請問Eleni fit有冇推介邊條片? 想輕鬆啲
謝謝

水晶宮

OHIMESAMA 發表於 22-5-15 17:42
我主要針對下身肥胖嚟做,呢套芭蕾舞健身訓練幾ok

https://youtu.be/wZv0WqQ3sfQ

針對下半身岩我呀

水晶宮

1. pamela reif : 主要係 6-pack abs workout, 佢既Abs workout 係最有效, ...

今日經你地推介試咗pamela reif :以下片

短短10 分鐘已經爆哂汗,好掂
不過我做吾到訓底D動作,起身見頭暈
要搵下佢D企係度做先得

水晶宮

好多謝你推介,即刻save 低,好有用

pi0219    發表於 22-5-15 20:45

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

李豆豆 發表於 22-5-15 18:17
請問Eleni fit有冇推介邊條片? 想輕鬆啲
謝謝

你可以係佢既片入面, 搵D寫住 low impact 或者無寫明 intense 既來做.

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

LM

公爵府

HIMMAMA3 發表於 22-5-15 20:41

Pamela 既片我主打做呢套, 超級難既abs workout, 佢寫住 100% suitable for men :

https://www.youtube.com/watch?v=PvUdEKEJBnU&ab_channel=PamelaReif

我一個星期做5-6日, 都要成2星期先應付過來, 再加埋做 Eleni fit 個D cardio dance HIIT/kickboxing dance workout, 大約5日到下半肚腩位明顯縮左入去+ 腹肌明顯深左.

公爵府

HIMMAMA3 發表於 22-5-15 20:41

你做到佢啲 jumping 動作,叻叻~
我自己盡量會避開 jumping 動作,怕傷膝頭,所以揀 Emi, 佢有啲 workouts 講明係冇 jumping

男爵府

HIMMAMA3 發表於 22-5-15 15:36
咁你都好有恆心,我覺得運動下新陳代謝都好啲,對身體又好。大家努力
...

係鬼呀,其實我一向好懶做運動㗎, 我都係啱啱開始咗做運動兩三個月咋, 今年年頭做body check, 驗到壞膽固醇超標 , 所以才的起心肝試下做運動呢

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

thank you

水晶宮

活出彩虹 發表於 22-5-15 22:18
係鬼呀,其實我一向好懶做運動㗎, 我都係啱啱開始咗做運動兩三個月咋, 今年年頭做body check, 驗到壞膽 ...

我都係膽固醇高,所以Keep 住運動

首頁
12345...6

尾頁

跳至