自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hellolo 發表於 22-6-22 11:31
范上達係教授來的,以前做外科d其難雜症就轉介比范教授
佢既级數應該同盧寵茂一樣级數
...

同意,應該唔可以同早2 日個庸醫相比!

大宅

牛年勳章

祝福樓主媽媽手術成功,早日康復

侯爵府

祝 伯母早日康復

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

我記得莫樹錦醫生曾經對一個癌症病人講過:
「開心日子係咁過,唔開心日子又係咁過,點解要令自己唔開心?」
保持樂觀正面心境,會有意想不到效果

ccysj01    發表於 22-6-22 21:07

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

michellechiu02 發表於 22-6-22 11:18
睇左養和范上達醫生,無講第幾期,但話要做全切割手術,切咗三分一個胰臟,切埋十二子腸和膽管。

有冇人 ...

祝福你媽媽早日康復,戰勝病魔,你也要保重身體,加油!

伯爵府

2024勳章

子爵府

范醫生已經係頂級名醫,有得做手術都好過冇,加油。
想問下做什麼身體檢查check 到?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

michellechiu02 發表於 22-6-22 11:18
睇左養和范上達醫生,無講第幾期,但話要做全切割手術,切咗三分一個胰臟,切埋十二子腸和膽管。

有冇人 ...

樓主請相信有奇蹟,祝福你媽媽手術成功,早日康復 樓主都要好好保重

翡翠宮

畀面勳章

其實我覺得樓主你不用問太多人病情,始終人人唔同,免得影響心情同判斷。總之有醫療方案就去馬,有機會總比放棄好。
日日是好日

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

祝福你媽媽

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

侯爵府

祝福

侯爵府

李露眉 發表於 22-6-22 11:24
我奶奶呢個病走,..
可以講... 係99%會走...
半年內.

我爸爸都係 發現時已為時已晚 療養院過埋果幾個月

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

祝福

男爵府

2023年兔年勳章

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

有冇人 ...

祝福你媽媽

如果醫生冇誤診,大概西醫點睇都差唔多,個人覺得可以試試中醫調理。
無論如何,盡量讓媽媽保持樂觀點心情,我聽過一些例子話生癌末期,結果老人家覺得冇所謂啦,當冇事咁去玩、去享受人生,結果真係冇左事。當然具體情況可能有其他因素,但心情或心態的確會影響生理既。
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.

男爵府

我記得屋企有個親戚有肝癌,好多年前好多醫生話冇得救。左托右托先找到當時係瑪麗的范上達操刀,結果賜多佢五年時間。

首頁
12345...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊