自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

水晶世界 發表於 22-7-1 12:31
回覆 oceandeepsea 的帖子

係呀我同意丫,但係我冇預咗唔可以通知後人小心啲同呢個人交易呀,所以被佢嘅5 ...

依家都好少私約交易好麻煩,二手手機都係鋪頭睇,比人賺好過,濕碎野就淘,唔好煩

水晶世界    發表於 22-7-1 13:01

男爵府

我依家通常都係郵寄,唔使煩

複式洋房

回覆 sasalic 的帖子

問題係個賣家要求去佢個站面交.....而且有啲嘢寄真係都幾重

複式洋房

總之依家大家都知個玩法,就唔洗理啲評。買嘢賣嘢都好啦都係郵寄。郵寄風險買家自付。唔想付風險就唔好買2手野啦~~

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶世界 發表於 22-7-1 09:30
Carousell 買賣嘢可以隨時放飛機,唔會有後果㗎呢個係最近carousell客服中心Chloe 俾我嘅回覆,話只要交易 ...

我今日都遇到一個又係咁, 明明約左交收, 我早1個鐘再同佢 confirm, 佢45分鐘後先話唔熟路, 叫我依家出去就佢交收, 都痴線

男爵府

你可以比負評
都可以講係後果

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Carousell 算吧啦,我只係問吓賣家有關貨品問題,都冇話買唔買,無啦啦都俾人 block a/c,Carousell 話我冇完成交易,我又冇出 offer,只係問嘢都唔得,所以對佢哋嘅 CS 好失望,佢話如果我要恢復個戶口叫我私底下同個買家傾掂數,我心諗我又未話買,又冇約交收,我又點會有佢電話呢,咁我又點樣同個買家拆掂佢呢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

回覆 Ftmagic 的帖子

就係俾唔到負評呀一定要交收咗先可以俾丫

複式洋房

回覆 esmehouse 的帖子

乜咁複雜嘅....真無孤

子爵府

水晶世界 發表於 22-7-1 09:49
回覆 木土土 的帖子

冇計啦,我入咗去天水圍交收,事主成粒鐘都冇回覆。我連留返個評告知以后同佢交收嘅人 ...

好過份。真係慘!
我見過有人係旋轉出post 叫人小心 xxx 買家/賣家,可能同你一樣點評吾到,唯有自出post。

複式洋房

回覆 魔怪媽媽 的帖子

至少佢有覆你機,我入咗天水圍等咗成粒鐘都冇聲氣,過咗3個小時先搵我。個carousell cs Chloe 更加神級,叫我同呢個放我飛機嘅人完成交易,我心諗,唔係丫嘛,再比多一次機會佢放我飛機???

複式洋房

回覆 lovedgs 的帖子

哦唔怪得之啦!我之前仲以為呢啲人好冇禮貌,依家完全明白晒

侯爵府

回覆樓主:

即係你accept咗對方offer,買家放飛機,之後佢要求Carosell 删除你比她的劣評?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶世界 發表於 22-7-1 09:51
回覆 無限城 的帖子

係Y我都係依家先知原來carousell 咁好「服務」

好多fb gp都係咁
所以一般交收,我只會就自己地點時間

交收之前再確定如果無回覆我就唔去

水晶世界    發表於 22-7-1 13:52
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我淨係唔滿意佢地系統成日自動刪除post
張相只係差唔多都話你重複
上次投訴完佢地,叫佢地認真更新下系統
跟住回覆我已重新刊登
但係根本冇lor
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

複式洋房

回覆 princesscupcake 的帖子

係Y,冇完成交易丫嘛,你去到等成粒鐘都冇等到人你走唔走?佢唔回覆你,完成唔到交易丫~咁就比唔到負評㗎,佢可以要求carousell delete 個評,你比都冇用

複式洋房

回覆 crystal媽咪 的帖子

好辦法!我係交收前一晚約咗嘅,以為唔洗提啦,點知會咁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶世界 發表於 22-7-1 13:52

好辦法!我係交收前一晚約咗嘅,以為唔洗提啦,點知會咁 ...

我通常之前一天確認

講明第2日我會再講著咩衫/拎咩紙袋,順便其實叮一叮佢
d人真係可以唔記得或者瞓過龍
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

我咪係前一晚約第二日下午六點㗎囉,但係都唔得,要提前2小時再確認先得!

寶石宮

水晶世界 發表於 22-7-1 13:58

我咪係前一晚約第二日下午六點㗎囉,但係都唔得,要提前2小時再確認先得! ...

如果唔係同一日內約

我一定會當日再提一提
我寧願啲人暗中覺得我怪獸,都唔希望d人遲到或者放飛機

首頁
12345...11

尾頁

跳至