夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Cherry) 發表於 22-7-16 09:24

佢每日返屋企都好似平常一樣,會陪小朋友玩,會幫我分擔家 ...

好多女人覺得管好老公財政,男人就無錢出軌,其實出軌真係同有無錢有關咩?Just for fun嘅野,隨時可以係free…

如果無能力走,將你嘅專注力同愛比晒兩位小朋友吧,兩個仲咁細,佢地好需要你的,難過失落嘅時候,就攬下抱下小朋友吧,為左佢哋,你作為媽媽更加要堅強。

大宅

Cherry) 發表於 22-7-16 11:53
我唔想屋企人為我傷心、難過,唔想自己無用就返去搵佢地,想自己嘅嘢自己去承擔返,感覺自己已經好對唔住 ...

我完全明白,我都試過,最後我選擇唔離婚,因為另一半識知錯,而家都好錫我。

但你老公三番四次,你自己真係要諗下,辛苦會係你自己,我想你愛自己呀!

別墅

日日好攰 發表於 22-7-16 15:06
我完全明白,我都試過,最後我選擇唔離婚,因為另一半識知錯,而家都好錫我。

但你老公三番四次,你自己 ...

別墅

Angelice-BeBe 發表於 22-7-16 13:00
好多女人覺得管好老公財政,男人就無錢出軌,其實出軌真係同有無錢有關咩?Just for fun嘅野,隨時可以係f ...

大宅

Cherry) 發表於 22-7-16 15:16
佢話只可以當我係唔可缺小嘅親人,而無辦法當我係愛人,自問我好小同佢吵架,盡心盡力去照顧呢頭家,自己 ...

其實出軌唔關你做得好唔好架,我只可以講,男人女人都會出軌,兩夫婦本來開始時行走同一軌道,但生活上不如意,柴米油鹽,壓力等等磨蝕左,慢慢兩個人偏離左同一軌道,當第三個出現,突然有點心靈慰藉,或者咸濕,等等原因。

話你知,你比我好,你起碼有父母關心支持你,我個陣無呀!或者你鑽緊牛角尖,我覺得呢段感情無喇,如果我係你,我寧願抬起頭做人,回父母身邊,離婚有贍養費,一邊等三人公屋。

我唔識安慰你,因為真係靠自己意志架,不過,我可以講:你已經做得好好喇!

cathngai    發表於 22-7-16 19:06

別墅

千萬唔好林到死,你要林下你D細路,當你熬到D仔女長大後,你就會覺得值的。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Cherry) 發表於 22-7-16 15:16
佢話只可以當我係唔可缺小嘅親人,而無辦法當我係愛人,自問我好小同佢吵架,盡心盡力去照顧呢頭家,自己 ...
姑勿論你走5走, 我地叫你cap 水開源節流時, 男既講到咁,男既分分鐘另有打算!5好以為現在你老定男既同你一起排公屋, 你小心佢佢算盤!

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

Cherry) 發表於 22-7-16 00:04
今晚再次發現小三搵佢,佢上個月先應承我斷絕關係,男人果然鍾意講大話,徹徹底底的失望,內心奔潰,有種想 ...

多謝大家俾我嘅意見同正能量,佢不停開我app睇我同你地講嘢,我暫時唔出聲了。

伯爵府

Cherry) 發表於 22-7-16 17:17
多謝大家俾我嘅意見同正能量,佢不停開我app睇我同你地講嘢,我暫時唔出聲了。
...

我今朝睇到你個post到現在, 真的為你心痛 你為個家無私地付出, 佢居然三番四次出軌傷你心, 佢根本唔值得你繼續為佢留戀。
你奶奶簡直無恥,個仔出軌, 佢應該好好勸喻個仔行番正軌, 否則冇咗個家, 佢居然將個責任推到你頭上, 簡直不知所謂, 你奶奶不配你尊重佢。 我有個男舊同事, 佢背妻出軌, 被太太發現,佢居然惱羞成怒, 但佢奶奶知道 ,佢企係新抱嗰邊,趕個仔走, 呢啲先至係明白事理嘅奶奶, 事後發展如何就不清楚,因為我已離職 ,同佢唔熟, 都係舊同事講我知。
你C6 寧願同你分開都唔改ig為已婚, 即表示佢無悔意佢會繼續玩, 而家仲擺明車馬出軌 機會你已經畀咗 , 佢唔珍惜 , 你唔值得再為佢死守 。
我作為人母, 若我女兒遇到咁嘅困局,被人欺負都唔同我講, 事後先知,我會更加傷心, 因為不能及時為佢解憂, 陪伴佢渡過難關。 我覺得你應該同父母商量, 計劃條路應該點走。

伯爵府

今晚再次發現小三搵佢,佢上個月先應承我斷絕關係,男人果然鍾意講大話,徹徹底底的失望,內心奔潰,有種想 ...
公屋方面,你試下問房署,可否cut咗你C6個名, 你三母子自己繼續申請。

別墅

cathngai 發表於 22-7-16 18:56
我今朝睇到你個post到現在, 真的為你心痛 你為個家無私地付出, 佢居然三番四次出軌傷你心:censure ...

多謝你嘅鼓勵,睇完我感動到喊佐,原來有人體會到我嘅傷心難過。我真係好迷茫,我1年前發現腎有事,排期到星期一可以睇醫生,可能連個天都唔鍾意我,總是折磨我,考驗我,所以先有想死嘅念頭,但我最放唔低嘅就係我2個小朋友,佢地好乖好聽話,如果我唔起,佢地會點?

伯爵府

Cherry) 發表於 22-7-16 20:07
多謝你嘅鼓勵,睇完我感動到喊佐,原來有人體會到我嘅傷心難過。我真係好迷茫,我1年前發現腎有事,排期到 ...

你更加要搵人幫你, 你父母永遠係你嘅保護傘, 千祈唔好自己鬱埋 一個人承受, 真係會鬱出病來。
我曾經有位好同事兼好朋友, 佢先生對佢都好好, 情人節、 生日, 一定有鮮花朱古力送去office畀佢, 同燭光晚餐, 也有浪漫安排, 可惜佢先生 又係三番四次出軌, 傷透佢心, 結果佢鬱鬱埋埋, 患上肺癌, 佢不煙不酒㗎, 結果40歲就走咗,留低一對仔女, 不過當佢對仔女都中學了, 同家境富裕, 佢奶奶有幫手睇住。 佢奶奶都知道自己個衰仔唔啱 ,仲同我講如果我朋友唔係咁愛佢個仔咪好囉 ,唔使鬱到病死。 我朋友過身後 ,佢C6當年都好傷心, 終日困自己喺間屋對住我朋友啲張相, 病足大半年。 不過一年後,佢C6咪又不停有女友囉 ,佢個女都冇眼睇佢。
你嘅門檻太低了, 只要IG轉已婚就原諒佢 大把賤女人唔介意有婦之夫, 佢唔攞出誠意 真心悔改, 你都無謂再浪費自己青春同感情, 佢唔值得也不配。

伯爵府

Cherry) 發表於 22-7-16 20:07
多謝你嘅鼓勵,睇完我感動到喊佐,原來有人體會到我嘅傷心難過。我真係好迷茫,我1年前發現腎有事,排期到 ...

為咗兩個小朋友,你便加要堅強, 要好好正視自己身體問題, 身體健康最重要, 唔好再為啲不值得你嘅人傷心, 傷心鬱結真係會影響身體健康, 好好同你父母商量 , 讓佢哋幫你, 你試想下,如果發生在個女身上, 你捨得佢一個人自己承嗎? 你父母都如是。
你C6知你身體不適, 仲要三番四次傷你心,影響你健康, 佢究竟有冇人性?
如果 樓主C6睇緊, 希望你好好反省, 貪圖自己享樂, 傷透一個真心愛你為你付出伴侶, 自己破壞一個幸福家庭, 是否值得? 珍惜眼前人,唔好失去先至後悔。
樓主給你一個擁抱 祝福你

別墅

cathngai 發表於 22-7-16 22:52
為咗兩個小朋友,你便加要堅強, 要好好正視自己身體問題, 身體健康最重要, 唔好再為啲不值得你嘅人傷心 ...

可能因為我大半人生都交俾佢了,呢10幾年對佢嘅愛還是依依不捨,你地可能覺得我好蠢,不停俾佢傷害都繼續忍,但我真係放唔低呢份感情,唔知自己可以點做,個心好痛好委屈

伯爵府

Cherry) 發表於 22-7-16 23:00
可能因為我大半人生都交俾佢了,呢10幾年對佢嘅愛還是依依不捨,你地可能覺得我好蠢,不停俾佢傷害都繼續 ...
我好明白,講就容易做時難, 我哋只可以理性分析勸喻你, 唔想你為啲唔值得嘅人, 繼續沉痛落去, 只會越踩越深, 長痛不如短痛, 若你能跳出這個深淵, 忍受沉痛一排, 你就會發覺,你應該一早要離開佢。 唔甘心只會令你更加痛苦。

侯爵府

kwhkwh 發表於 22-7-16 11:08
俾得八成家用,租樓仲可以支持樓主ftm ,男既本身應該搵唔少啦。 標題「三番四次」樓主都忍到,唔爭在忍埋 ...
唔係想咁 mean, 但排得公屋, 可以搵到幾多?

咁都要三返四次出軌, 真係渣男中的渣男! 其實佢可能唔止搵咁多, 畀左八成老婆, 邊度仲有錢養小三, 可能有啲現金收入, 呃埋樓主。

不過都同意樓主要以靜制動, 部署好先走!

複式洋房

我老公都有亂來 不過應該冇動心 上網約人比我發現幾次啦 我傷心到死

侯爵府

Cherry) 發表於 22-7-16 17:17
...
唉! 你唔係傻到咁, 連上 BK 出呢個 post 都畀佢知? 咁你仲問乜嘢意見? 大家講乜個渣男都睇到!

你有冇啲閨密可以幫下你, 開解下你?

大宅

Prosperous 發表於 22-7-16 23:15
唔係想咁 mean, 但排得公屋, 可以搵到幾多?

咁都要三返四次出軌, 真係渣男中的渣男! 其實佢可能唔止搵咁多 ...

有D小三唔係為錢架,可能對方都有家庭。

我而家覺得樓主係想搵一丁點事情去原諒老公,所以要求ig 改已婚,証明老公仲緊自己,點知老公無呢個打算。

經歷過既人都明白個種心理矛盾……

珍珠宮

Cherry) 發表於 22-7-16 23:00
可能因為我大半人生都交俾佢了,呢10幾年對佢嘅愛還是依依不捨,你地可能覺得我好蠢,不停俾佢傷害都繼續 ...

如果你覺得一定是不會離婚的,那就學會調節自己的心態,每天對自己說不要對他太好,不要太愛他,把對他的那份留給自己同小朋友,去做自己想做的事情。

他一切的事,不要太上心,聽過就算,看開些,慢慢地時間久了,你的心態慢慢地會對他默不關心。

等到時機成熟,你想離開便離開,而且走得更加簫灑。

首頁

尾頁

跳至