自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

Szejac 發表於 22-8-22 11:04
我有呀,但係打極電話都冇人聽
訂造傢俬上門度尺真係唔係100%準...
落門巿同佢"理論"佢有新客在場會積極跟進你問題...我試過, 打電話無人理我

男爵府

Szejac 發表於 22-8-20 20:47
啱啱同C6搬入去新屋,之前搵師傅上黎度尺,訂造傢俬,唔知點解佢地搞錯左啲尺寸,搞到張梳化凸左出黎,個入 ...

近年好多都係上門就香港人度尺寸,然後就比大陸廠做,落到黎吾係即日裝,係散件一塊塊放係你屋企,第二日先有師傅上黎裝,送貨前一日先講係咁安排,香港地方細,吾係每個家庭有位放,,我上年訂做個L型房櫃連電腦檯就係咁情況。裝既吾專業,留意到個櫃門係有條隙,原因係佢地吾識調教返,我C6見個師傅整玻璃膠時,即時同佢講,自己整就得。最最最癲係,個L櫃係好大的,得一個人上黎裝,9點上黎,夜晚8點重未裝好,全程我C6忍唔住都幫手,如果吾係,吾知裝到幾時。興幸尺寸冇問題,我C6性格好奄尖,自已再度一次,再三提醒尺寸差少少都裝吾到。

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

我都係大陸訂造傢俬
屋企人用過,但點都唔信得過
我一個女人咩嘢都唔識
佢度完比呎吋我,我都要自己 check 1次
係會搵到錯處的
最後比金錢嘅報價單又有錯處

但這唔係我買家嘅責任咩?!

別墅

2023年兔年勳章 牛年勳章

我都啱啱搬新屋一樣驚有呢個情況,所以唔敢是旦搵設計公司~最後做咗好多research先至搵家匠幫手,大公司多分店穩陣好多~佢有師傅會上嚟覆尺,所以搞錯嘅機會相對低好多,加上做裝工修口其實做得幾好,專人上嚟安裝埋,完全無問題

象牙宮

winto 發表於 22-8-23 10:06
我都啱啱搬新屋一樣驚有呢個情況,所以唔敢是旦搵設計公司~最後做咗好多research先至搵家匠幫手,大公司多 ...

係咪呢間,衰過樓主好多,唔止呢次。
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23581071

別墅

開名啦,咁衰

首頁

尾頁

跳至