自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Virginiaaa 發表於 22-10-13 19:28
咁去到要唔要等好耐先有得做? thx

我表哥話,去到就入房預備,跟住叫兩個鐘後去接返我大姨

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

pomanlife 發表於 22-10-13 19:02
聽聞話較為清楚

朋友做護士有咁講過,不過已年6/7前年

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

早幾星期62照完,夾完價竟然最平係養和
港怡較貴
港安又係貴仲要落訂

最後去咗養和不過要去筲箕灣,幾日後有期

子爵府

pomanlife 發表於 22-10-13 19:07
仲話啲藥水係葡萄糖水,較少輻射容易排走

養和係唔用顯影劑,比較安全、少輻射
但如果醫生要你做contrast CT, 咁就唔可以去養和做
attach1/tmp/php2MAoft

王國長老

onlam2005 發表於 22-10-13 19:39
年初做過,
公立醫院轉介,
有張list , 播道最平,好似1萬有找,

個名單價錢唔準
我quote幾間全部價錢同list唔一樣
去養和果日,應該有人無問清楚,喺reception狂鬧話明明政府醫院價錢唔係咁寫,點解要俾多幾千蚊

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Charlotte_mom 發表於 22-10-13 19:47
朋友做護士有咁講過,不過已年6/7前年

養和啲醫生都係咁講

大宅

Virginiaaa 發表於 22-10-13 19:35
咁請問你每次去到要唔要等好耐先有得做? 如果去拎嗰份診斷報告有冇光碟?寫得詳唔詳細? thanks
...

算快做,不過要打只針要一小時後先可以做,做大概20分鐘,做完要等20分鐘先可以走。都要預3.4個鐘。有光碟,我覺得算詳細,我有粒細細粒脂肪瘤都有寫。醫院會問同唔同意報告上傳醫見通

王國長老

Ru如 發表於 22-10-13 19:59
算快做,不過要打只針要一小時後先可以做,做大概20分鐘,做完要等20分鐘先可以走。都要預3.4個鐘。有光碟 ...

我62果日去,可能人少,好快就做完
Appt 11:45
跟住見一見醫生(費用包,講注意事項)
12:20左右已入咗去開始(咁我又唔知做咩)
姑娘話要4個鐘不過人少有機會快,叫我3:45左右返去
點知我62未夠3:00已打俾我話做完。仲話唔駛去接佢(因我落街搭的士盛盛都要半個鐘),佢自己返嚟

別墅

Charlotte_mom 發表於 22-10-13 19:50
早幾星期62照完,夾完價竟然最平係養和
港怡較貴
港安又係貴仲要落訂

請問你去養和照咩部位? 全身嗎?

男爵府

我媽係醫健正電子掃描中心做 有政府信$8700 好快有報告之前有係法國同浸會做過 依間仲好又平過醫院

男爵府

Virginiaaa 發表於 22-10-13 18:11
已經格好價,所以請問大家有冇識人係仁安醫院 / 港怡醫院 做過正電子電腦掃描 PET CT Scan ?

呢兩間醫院 ...

一月尖沙咀仁安做過,whatsapp醫院轉介信,半小時內就有專人打黎報價同約期2日後已有位,照頭以下全身,唔使1萬,7日有報告取,環境都舒服,比體檢中心的環境舒服點,感覺好點

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

kaheiboy 發表於 22-10-13 19:09
家人都係仁安照,冇公立醫院轉介信要比正價,私家醫院,兩者都一樣,只係有冇折。
...

請問正價約多少錢? 是咪自己打去約來照就可? TKS
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

koeyu 發表於 22-10-13 20:46
一月尖沙咀仁安做過,whatsapp醫院轉介信,半小時內就有專人打黎報價同約期2日後已有位,照頭以下全身,唔 ...

想問下... 是政府轉介? 照全身約幾錢? 如果無轉介信,會貴幾多?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

hinhin_ma 發表於 22-10-13 21:03
請問正價約多少錢? 是咪自己打去約來照就可? TKS

仁安主診醫生安排,實際價錢唔記得(連手術一張單出),只記得隔離位女士話佢攞住政府醫院封信有折,照完仁安做手術。

珍珠宮

kaheiboy 發表於 22-10-13 21:22
仁安主診醫生安排,實際價錢唔記得(連手術一張單出),只記得隔離位女士話佢攞住政府醫院封信有折,照完 ...

IC..TKS

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

家人港怡養和都照過,兩間都好好。個人認為養和的報告更詳盡些。

別墅

newlifenewholy 發表於 22-10-13 19:44
我表哥話,去到就入房預備,跟住叫兩個鐘後去接返我大姨

你大姨都係照全身嗎? 係唔係由眉骨照到盆骨位置?

別墅

Ru如 發表於 22-10-13 19:59
算快做,不過要打只針要一小時後先可以做,做大概20分鐘,做完要等20分鐘先可以走。都要預3.4個鐘。有光碟 ...

請問你去港怡照咩部位? 全身嗎? 係唔係可以由眉骨照到膝頭?thx

別墅

koeyu 發表於 22-10-13 20:46
一月尖沙咀仁安做過,whatsapp醫院轉介信,半小時內就有專人打黎報價同約期2日後已有位,照頭以下全身,唔 ...

係唔係由眉骨照到盆骨?

別墅

agugi 發表於 22-10-13 21:28
家人港怡養和都照過,兩間都好好。個人認為養和的報告更詳盡些。

你家人去港怡照咩部位? 全身嗎? 係唔係可以由眉骨照到膝頭?thx

首頁

尾頁

跳至