自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

粟一燒榮榮 發表於 22-12-18 20:09
其實開頭我好鍾意聽雨巫,但我家人聽得出佢講大話幾次,我再聽,又真係覺得佢似作故仔多啲。 ...
真又好假又好, 我只係覺得好聽! 有啲細節記錯左都唔奇! 亦不需要盡信, 而且佢唔係師傅, 冇呃人, 最多係呃下打賞。

我聽得多呢啲故仔, 又鐘意研究神秘事物, 每次同朋友去旅行或有聚會, 都經常被要求講鬼故, 我都會記錯啲細節!

複式洋房

我繼續都仲有聽,但雨巫佢嘅性情好似有少少變質(?) ,我聽嘅時候都次次有比like, 當然我都有subscribe, 但雨巫近兩集幾無禮貌話聽眾偷聽唔 subscribe,我覺得佢咁講野令我觀感唔好。而且我發現佢會 delete 某啲善良留言,咁嘅行為都幾奇怪..

侯爵府

BarbaraX 發表於 22-12-18 20:05
真心..初聽雨巫係ok
之後就覺得好長氣 節奏慢
吹得又大
我反而頂唔順潘紹聰啲節目, 尤其是果啲靈探, 好鬼悶, 不過我對佢又冇唔鐘意, 始終多啲人攪下呢啲節目, 幾有趣!

Big Boys Club 的靈異話題都幾好聽, 有冇聽?

複式洋房

回覆 BarbaraX 的帖子

同感,我聽佢聽到有屋企人 叫我聽 Edmond Poon 算啦咁,我仲打賞過雨巫幾次,之前真係勁鍾意。 但睇晒留言,深入去諗之後,我覺得佢未必咁純粹,佢嘅行為唔 match 佢講嘅善心目的。(開導人)

侯爵府

粟一燒榮榮 發表於 22-12-18 20:14
我繼續都仲有聽,但雨巫佢嘅性情好似有少少變質(?) ,我聽嘅時候都次次有比like, 當然我都有subscribe, 但 ...
咦! 咁我又冇留意添, 我好少睇留言!

但我記得佢有講過, youtube 會有啲留言唔見左, 佢都唔知點解。

我都覺得有啲故事好難以致信, 真定假只有佢自己知。不過今次呢單嘢, 除非全部角色都係老作, 否則好難完全造假。

複式洋房

回覆 Prosperous 的帖子

咁又係,多人做e 類節目,好過冇得聽,big boyz 以前有聽,都幾好聽

複式洋房

回覆 Prosperous 的帖子

我媽媽係泰國華僑,泰國出世,果次雨巫講泰國 case,講到貧村班細路圍埋雜貨舖睇電視,我 cross check 過我媽咪,無咩可能當年泰國果邊有電視,有機會一係雨巫作大,一係真係有電視 ( 50~70 年前wo?) ,一係靈體吹水…

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

聽過幾集 , 好多聽唔明, 例如 : 龍女。閻美 , 虺蛇有冇人知道是說誰?

子爵府

我以前有聼,但越聼越不信了。

粟一燒榮榮    發表於 22-12-19 01:40
心盲最可怕。

子爵府

好媽媽勳章

Prosperous 發表於 22-12-18 15:53
我好少聽到一個現在進行式的事件係咁特別, 個故事係未完。

事件本身發生响一對同居男女屋企, 個男仔係 you ...

一向有聽開,聽眾啲故仔都好聽,你呢兩集非常好聽,希望事主二人會好番

伯爵府

多謝樓主推介!
以前一個人住一失眠就會聽鬼故,可能驚得滯會好快瞓著。

侯爵府

yeung_ma 發表於 22-12-18 20:34
聽過幾集 , 好多聽唔明, 例如 : 龍女。閻美 , 虺蛇有冇人知道是說誰?

要順次序聽先聽到來龍去脈!

龍女就係虺蛇, 係一條修練左幾百年的蛇, 已經走左, 唔知仲會唔會返來。

雨巫形容閻美係一個菩薩, 但佢有講過閻美自己從來冇講過自己係乜, 只係雨巫聽到有人/靈體稱呼閻美做 "大士", 所以雨巫自己覺得佢係菩薩。我對呢個都有疑問, 只知佢好有能力, 來去自如。

侯爵府

SullytheMonster 發表於 22-12-18 20:42
多謝樓主推介!
以前一個人住一失眠就會聽鬼故,可能驚得滯會好快瞓著。
...
竟然唔係越聽越精神?

珍珠宮

Prosperous 發表於 22-12-18 19:57
第二集更加估佢唔到咁離奇!

岩岩聽完第二集~
其實有心想解決,首要唔係搬咩
個個都話間屋有問題,佢地反而唔理,然後一直困獸鬥,再一直呻無奈

水晶宮

Prosperous 發表於 22-12-18 15:53
我好少聽到一個現在進行式的事件係咁特別, 個故事係未完。

事件本身發生响一對同居男女屋企, 個男仔係 you ...

謝謝分享
自由太多會令世人失去平衡

侯爵府

做個靚太 發表於 22-12-18 20:45
岩岩聽完第二集~
其實有心想解決,首要唔係搬咩
個個都話間屋有問題,佢地反而唔理,然後一 ...

所以成件事好奇怪, 又可以解釋為果隻靈體影响到佢地都唔係太理智! 不過我覺得佢兩個就算之後冇事, 都可能會散, 唔覺得男事主係個好男人, 佢地好似溝通得好差。

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

珍珠宮

Prosperous 發表於 22-12-18 21:02
所以成件事好奇怪, 又可以解釋為果隻靈體影响到佢地都唔係太理智! 不過我覺得佢兩個就算之後冇事, 都可能 ...

我覺得會唔會同前世今生有關?!
之前聽過一個,俾兩隻阿飄纏,搵左幾個師傅都話解決唔到,最後先有一個師傅肯講,話係事主幾世之前欠左人地嘅,而且都幾嚴重,人地已經跟左佢好幾世,今世終於遇到佢命弱,有機會可以埋到身,仲點會肯走,而事主註定係要還嘅,所以無得解決~

侯爵府

做個靚太 發表於 22-12-18 21:06
我覺得會唔會同前世今生有關?!
之前聽過一個,俾兩隻阿飄纏,搵左幾個師傅都話解決唔到,最後先有一個師 ...
有可能! 我都估佢地同呢隻靈體有啲過節, 不會有無緣無故的恨吧!

珍珠宮

Prosperous 發表於 22-12-18 21:12
有可能! 我都估佢地同呢隻靈體有啲過節, 不會有無緣無故的恨吧!

都唔知會唔會同佢爸爸有關~
無啦啦走去投個咁嘅櫃番尼,個阿飄仲要同女主咁相似,未必係巧合~

首頁
12345...8

尾頁

跳至